Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@08:58:46 GMT

قاچاق معضل مداوم صنعت پوشاک

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۹۱۴۶

به گزارش پارس نیوز، 

سعید قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران امروز در میزگرد تخصصی محیط سرمایه‌گذاری و کسب و کار در ایران با بیان اینکه فساد یکی ازمهمترین مشکلات امروز اقتصاد ایران به شمار می‌رود، عنوان کرد: افزایش هزینه‌های ناشی از فساد همواره از جیب مردم پرداخت می‌شود. 

وی افزود: سرمایه‌گذار برای باقی ماندن در کسب و کار خود باید با اشکال مختلف فساد از جمله پرداخت رشوه برای دریافت نقدینگی از بانک، مواجهه با کار چاق‌کن‌ها برای دریافت خدمات تاسیسات و همچنین فرایند قاچاق کالا مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته وی صنعت نساجی و پوشاک ایران به عنوان صنعتی کاملا رقابتی به دلیل آنکه در دوره‌هایی از زمان با تمرکز دولتی و سازمان‌های تابعه آن به عنوان متولیان این بخش مواجه بود، این تصور را ایجاد کرده که صنعت نساجی در ایران ورشکسته است. هرچند نام‌های بزرگی در این صنعت قبل از پیروزی انقلاب به دلیل سوء مدیریت رو به نابودی رفتند، اما بزرگترین مشکل صنعت پوشاک و نساجی در ایران در تمام دوران‌ها مواجهه با مشکل قاچاق بوده است. 

دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران با ارائه آماری از روند تولید و گردش مالی بازار پوشاک و نساجی ایران در سال 92 عنوان کرد: در این دوره زمانی حجم بازار پوشاک ایران با گردش مالی 12 میلیارد دلاری و یا به عبارتی سرانه هر فرد معادل با 150 دلار بود. این رقم در سال 96 نیز تغییر خاصی نداشته است. 

قدیری، دست دوم و استوک بودن کالا در بخش پوشاک و فروش آن تحت عنوان برندهای خارجی را به عنوان یک چالش عنوان کرد و گفت: پوشاکی که از فصل خود بگذرد تحت عنوان پوشاک استوک و کیلویی فروخته می‌شود که حتی ارزش نخ به کار رفته در آن نیز در چنین معاملاتی برنمی‌گردد. در عین حال با استفاده از برندهای تقلبی دوباره در بازار ایران سرازیر می‌شود، به عبارتی پیراهن 100 هزار تومانی در بازار تهران بدون عوارض گمرکی و با صرف هزینه 2 دلاری وارد می‌شد، اما با افزایش نرخ ارز این فرصت برای واحدهای تولید پوشاک و نساجی ایرانی فراهم شد تا بتوانند برای صادرات کار کنند، اما به دلیل ضعف ساختار نقدینگی و مالی این واحدها نه تنها در حال حاضر کاسه چه کنم را در دست گرفته‌اند، بلکه به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در سال‌های گذشته این فرصت را از دست داده‌اند. 

وی در پایان گفت: باید عملکرد سیستمی و فساد سیستماتیک را تغییر جهت داد و همپای دنیا مبارزه‌ای همه جانبه با قاچاق کالا پی‌ریزی کرد. بر این اساس اجرای درست طرح دستورالعمل ثبت برندهای خارجی یکی از راهکارهای موجود برای حمایت از صنعت نساجی و پوشاک در داخل کشور است. 

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: نساجی ایران کسب و کار مشکلات اقتصاد ایران نقدینگی قاچاق صنعت انقلاب دلار بازار تهران نرخ ارز صنعت کسب و کار مشکلات نرخ ارز نقدینگی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۹۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نساجی گلزنی به ذوب آهن را تمرین کرد (عکس)
  • کشف محموله میلیاردی پوشاک قاچاق در بستک
  • جریمه قاچاقچی پوشاک در شیراز
  • خاطره‌ای که حال ساکت را خوب می‌کند
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • نساجی با یک بازیکن جدید برابر ذوب آهن
  • سرآشپز پخت تورم در ایران
  • ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز آغاز نشده است
  • جام حذفی ایران؛ هفت قهرمان به راه خود ادامه می‌دهند
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید