Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها، پریسا مامقانی نژاد: کسب روزی حلال یکی از موضوعاتی است که در دین مبین اسلام با سفارش فراوان مورد تاکید قرار گرفته و در روایات ائمه معصومین(ع) نیز به کرات در رابطه با آن تاکید شده است.

این مقوله از دو جنبه فردی و اجتماعی آثار و برکات فراوانی برای شخص و جامعه دارد، در وهله اول کسب روزی حلال فرد را به ارتقای معنوی و انسانی می رساند و پس از آن تاثیر عمل این فرد در جامعه نمایان می شود که افزایش اعتماد و آرامش عمومی از جمله اثرات آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر حوزه دینی، کسب روزی حلال در عرف جامعه ما نیز به عنوان یک ارزش مورد تاکید و احترام همگان است و می توان گفت این ارزش اجتماعی سایر مولفه های اخلاقمداری را به دنبال خود دارد.

این مساله از دیرباز در جامعه ما مورد توجه قرار داشته و برخورداری از چنین خصلتی هم از نظر دینی، هم انسانی و هم عرفی یک ارزش والا به شمار می رود که امروز با فرهنگ سازی می توان آن را گسترش داد.

فایده معنوی کسب روزی حلال از هر سود مادی بالاتر است

یکی از کسبه قدیمی و شناخته شده اراک که به گفته خود بیش از ۴۰سال است در صنف پارچه فروشی فعالیت دارد و در میان هم صنفی هایش به انصاف و اخلاق معروف است، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کسانی که به دنبال کسب مال زیاد و نامشروع می روند، از این مساله غافل هستند که فایده معنوی کسب روزی حلال از هر سود مادی که بابت اموال حرام به انسان می رسد، بالاتر است.

اکبری بیان کرد: ممکن است که کسب مال حرام و نامشروع و به دست آوردن اموال فراوان از این کار در ابتدا برای فرد خوشایند باشد، اما در نهایت باید گفت که این افراد با زیر پا گذاشتن اخلاق و دین دچار ضرر و خسارت شده اند و این زیان به مرور در زندگیشان نمایان خواهد شد.

این کاسب اخلاقمدار و منصف خاطرنشان ساخت: در دین ما سفارش شده که کاسب باید منصف باشد؛ همین انصاف داشتن، سود پایدار وی را به دنبال دارد و مشتریان را در بلندمدت به کاسب جذب می کند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر براساس اخلاق و دین، کاسب نباید از شرایط خاص بازار با هر عامل دیگری سوء استفاده کند و به کسب مال نامشروع بپردازد.

اکبری اضافه کرد: باید بدانیم که حرام و حلال در کسب و کار و تجارت به هم نزدیک است و قطعا آن کس که بی توجه به سفارش دین و قرآن، به دنبال کسب روزی حرام باشد، روزی در آتش همین گناه خواهد سوخت و دیگر دارایی و اموالش هم به فریاد او نخواهد رسید.

تربیت فرزندان صالح و شایسته در گرو کسب روزی حلال

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به ارزش والای کسب و کار و تجارت حلال، اظهار داشت: برمبنای روایتی از رسول اکرم(ص) کسب روزی حلال یک عبادت به شمار می رود.

حجت الاسلام صفر قربانپور افزود: افراد جامعه باید تلاش در کسب روزی حلال کنند و با قناعت مصرف کنند، به این ترتیب برکات خداوند نیز نازل خواهد شد و یکی از مهمترین اثرات پیروی از اخلاق در کسب و کار و توجه به روزی حلال، تربیت فرزندان صالح و شایسته است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: در مقابل درآمدهای حرام آثار منفی فراوانی در زندگی فردی و اجتماعی اشخاص به دنبال دارد.

وی خاطرنشان ساخت: ورود اموال کسب شده نامشروع به فضای خانواده و به اصطلاح خوردن لقمه حرام، نه تنها در زندگی افراد موجب زائل شدن برکات معنوی و مادی می شود، بلکه در تربیت فرزندان نیز موجب بروز مشکل خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: اینگونه کارها فضای جامعه را نیز دچار بی اعتمادی می سازد و در اجتماع نیز مساله ایجاد می کند.

قربانپور ادامه داد: اگر در خانواده ها والدین خود را ملزم به رعایت مباحث اخلاقی و دینی بدانند، قطعا این رفتار در فرزندان نیز نهادینه خواهد شد، به ویژه کسب مال از طریق شرعی و حلال از جمله مواردی است که باید برای فرزندان تبیین شود

کد خبر 4393358

منبع: مهر

کلیدواژه: اخلاق اسلامی کسب حلال کسب و کار اربعین ۹۷ کرمانشاه خبرگزاری مهر بوشهر اربعین حسینی شهرکرد گرگان مشهد شیراز یاسوج اربعین 97 خرم آباد سنندج گردشگری خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است

ایسنا/لرستان دبیر ستاد امر به معروف ونهی از منکر لرستان گفت: همکاری و تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر بوده و هدف ما فرهنگ سازی تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در سطح شهر خرم آباد با استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها است.

حجت الاسلام والمسلمین یونس مهدوی نیا ۱۶ اردیبهشت در دیدار با شهردار خرم آباد اظهار کرد: بهره‌مندی از ظرفیت شهرداری در نصب بنرهایی با محوریت امر به معروف و نهی از منکر «عفاف و حجاب » امری مهم برای پیشبرد اهداف و جذب مخاطب در جامعه هدف است.
وی خاطرنشان کرد: امید است بتوان با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های فرهنگی، تبلیغی و اجرایی گام های موثری در حوزه ترویج و تبیین فرهنگ این دو فریضتین در جامعه برداشته شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر لرستان در این نشست با اشاره به مطالبات ستاد از شهرداری افزود: امنیت فضاهای اختصاصی برای بانوان، نام‌گذاری معابر با نام شهدای امربه معروف و نهی از منکر و برنامه ریزی و همکاری برای برگزاری رویداد و همایش علمی با همکاری شهرداری خرم آباد با سایر دستگاه ها از مطالبات و بحث های تخصصی مطرح شده در این دیدار بود.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است