Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر، روستا را کانون اصلی تولید و از مراکز و سازه های اصلی هویت بخش ایران عنوان کرد.
وی گفت: نمی توان درباره ایران و از امتیازات و ویژگی های آن صحبت کرد و فکر کرد این ویژگی ها مختص جامعه شهری است.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: روستا نماد و یک نهاد هویت ساز در دوران های مختلف بود و امروز هم در بخش اقتصادی باید به عنوان کانون مهم تولید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جهانگیری گفت: این که در سنوات گذشته شرایط پیش آمده که بخش قابل توجهی از مردم از روستاها به شهرها مهاجرت کرده اند یک واقعیت جدی است و نمی توانیم از آن فرار کنیم اما نباید این را هم از نظر دور داشت که تعداد زیادی از روستاها در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شدند.
وی یادآور شد: اگر بخواهیم راجع به توسعه پایدار و متوازن صحبت کنیم، این توسعه وقتی شکل می گیرد که همزمان با توسعه شهر، توسعه روستا هم مدنظر باشد. یکی از نقاط ضعفی که گاهی در برنامه ها وجود داشته، این بوده که به توسعه روستاها کمتر پرداخته شده است و باید به طور جدی این موارد را شناسایی و برای اصلاح آن اقدام کرد.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: ساکنین روستا باید احساس کنند که نیازهای اولیه آن ها مانند آب آشامیدنی، راه آسفالته، آموزش و بهداشت مناسب تامین شده است، حتی امروز فناوری های روز تبدیل به یک نیاز جدی شده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چهلمین سال انقلاب اسلامی یکی از نقاط برجسته جمهوری اسلامی این بود که زیرساخت های مورد نیاز توسعه روستاها فراهم شود، فراموش نمی کنیم در اوایل انقلاب روستاها از اکثر امکانات روستایی بی بهره بودند و حتی در مقاطعی دولت ها داشتن یخچال و تلویزیون را بعنوان شاخص رفاهی بیان می کردند اما تدبیر امام و جهت گیری انقلاب این بود که رسیدگی به مناطق روستایی و دورافتاده بیشتر مورد توجه قرار گیرد و نهادهای مناسب آن هم ایجاد شد.
وی اظهار داشت: امروز با افتخار می توانیم بگوییم که 92 درصد جمعیت روستایی کشور دارای جاده آسفالته هستند. در دولت یازدهم و دوازدهم 14 هزار کیلومتر راه آسفالته احداث شد و 78 درصد از جمعیت روستایی کشور آب آشامیدنی بهداشتی دارند.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: در سال 93 در یکی از جلسات شورای عالی آب گفته شد که به 6 هزار روستا با تانکر آبرسانی می شود و در برخی از روستا ها خانم ها از فاصله دور آب مورد نیاز خود را تامین می کردند اما در این دوره 7 هزار و 500 روستا دارای آب آشامیدنی بهداشتی شدند.
جهانگیری ادامه داد: ما در سال 95 به اندازه 10 سال قبل از آن به روستاها آب لوله کشی تامین کردیم و البته این مسیر باید ادامه یابد.
وی گفت: ما در اوج کمبود منابع و با تدبیر وزیر نفت و عدم استفاده از بودجه دولت تصمیم گرفتیم روستاهای بالای 20 خانوار را گازرسانی کنیم و به فضل الهی تا الان بیش از 23 هزار روستا گازرسانی شده و تا پایان دولت دوازدهم به 37 هزار روستا گازرسانی خواهد شد.
معاون اول رییس جهموری افزود: برای اجرای این طرح ها از بودجه دولت پول ندادیم چون بخش عمده ای از هزینه ها از محل عدم استفاده از سوخت مایع جبران می شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جهانگیری روستا گازرسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،هوشیاراحمدیان اظهار داشت:خط انتقال آب روستای آبخورده به طول ۸۰۰ متر و با سایز لوله ۶۳ پلی اتیلن و از طریق مسیر سخت و سنگی کوهستان و به صورت دستی با مشارکت اهالی روستا انجام شد.   وی افزود: با اتمام این خط انتقال که از چشمه جدید روستا و با احداث مخزن بتنی ۲۰ مترمکعبی انجام گرفت مشکل آب شرب ۴۵ خانوار با ۲۰۳ نفر جمعیت رفع شد.

دیگر خبرها

  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان