Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: یک استاد حقوق بین‌الملل با بیان این‌که مخالفان لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم باید تا حدودی نگرش‌شان را گسترش دهند، گفت: مقررات بین‌المللی تنها برای ایران وضع نشده که بگوییم تبعیض‌آمیز است بلکه برای همه اعضا است، لذا مساله اصلی این است که نظم جهانی تابع اراده ما نیست و ما عضوی از این نظم هستیم و هر نوع مبادله مالی باید تحت نظارت نهادهای بین‌المللی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خرداد ،یوسف مولایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)در  مجلس اظهار کرد: شاخص اندازه‌گیری برای تاثیرگذاری مثبت یا منفی یک سند بین‌المللی چه کنوانسیون باشد چه دستورالعمل‌های بین‌المللی، نداریم. یک‌سری مقررات و استانداردهایی وجود دارد که یکی از پایه‌های نظم موجود جهانی را تشکیل می‌دهد البته برای این استانداردها، نهادها و سازمان‌هایی وجود دارند که استانداردها  را به اجرا گذاشته و بر حسن اجرای این مقررات و قوانین نظارت می‌کنند.

این حقوقدان همچنین بیان کرد: یکی از حوزه‌های این قوانین، مقررات و استانداردهای مربوط به مبارزه با تروریسم، مراقبت و نظارت بر تامین هزینه‌های تروریستی یا جلوگیری از تامین منابع تروریست است که در بعد وسیع‌تر آن مساله نحوه جابجایی قانون‌مند پول و موضوعات مالی در سطح جهانی به نحوی که شفاف باشد و فسادی در آن صورت  نگیرد، مطرح است.

وی افزود: مقرراتی هم که در ایران با عنوان چهار لایحه الحاق ایران به کنوانسیون منع تامین مالی تروریسم (‌CFT)، الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته (پالرمو)، لایحه اصلاح مبارزه با پولشویی و FATF  شناخته می‌شود، در مجموع مقرراتی هستند که به دنبال شفافیت در جریان مالی جهانی و عدم وجود فساد می‌باشند.

مولایی ادامه داد:‌ ممکن است با بسیاری از بخش‌های این مقررات یا قسمت‌هایی از آن مخالف باشیم و حق ما هم باشد، منتهی مساله اصلی این است که نظم جهانی تابع اراده ما نیست و ما عضوی از این نظم هستیم  و هر نوع مبادله مالی باید شفاف، تحت کنترل و نظارت این نهاد و مقررات باشد و یا در ارتباط با این مقررات و تحت نظارت نهادهای بین‌المللی باشد.

این استاد حقوق بین‌الملل خاطرنشان کرد: ایران هیچ وقت کشوری بسته در تاریخ نبوده و حتی در شرایط سخت جنگی هم ما مناسبات اقتصادی و تجاری با جامعه بیرونی و در سطح دنیا داشتیم، بنابراین اگر اکنون می‌خواهیم در داخل این نظم زندگی کنیم، مجبور هستیم بخشی از این مقررات را حتی اگر با بخش‌هایی از آن مخالف هستیم، بپذیریم و اجرا کنیم در غیر این صورت به لحاظ مالی و اقتصادی منزوی می‌شویم مانند این که انسان به اکسیژن نیاز دارد و اگر به او نرسد حیاتش به خطر می‌افتد.

این حقوقدان با بیان این که باید به این مقررات با دید کلان بین ‌المللی و استراتژیک نگاه کرد، گفت: باید برای ادامه حیات خود تلاش کنیم و در این راستا ناچار هستیم به محدودیت‌هایی تن دهیم، زیرا این مقررات طبیعتا محدودیت‌هایی برای آزادی عمل کشورها ایجاد می‌کند، برای تمامی اعضا همین طور است تنها برای ایران وضع نشده که بگوییم تبعیض آمیز است و می‌خواهد نظام ارزشی ما را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع برای تمامی اعضاء جامعه جهانی است.

مولایی ادامه داد:  اگر تنها برای ایران بود باید مخالفت می‌شد، اما وقتی برای کل اعضاء است، ما هم یکی از این اعضاء هستیم و نمی‌توانیم به تنهایی اراده خود را در جامعه جهانی حاکم کنیم، اگر خواسته باشیم  چنین رویکردی را در زندگی اجتماعی بین المللی دنبال کنیم، حتما به ما ضرر می‌رساند.

این استاد حقوق بین الملل همچنین بیان کرد:  بنابراین آن‌هایی که مخالفت دارند، باید تا حدودی نگرش‌شان را گسترش دهند و مساله را از ابعاد بیش‌تر ببینند نه این که بگویند محدودیت ایجاد می‌کند، مسلم است که محدودیت‌هایی دارد اما باید براساس زندگی اجتماعی بین‌المللی عمل کنیم.

وی در پایان با اشاره به این‌که موانعی برای رونق نیافتن اقتصاد ایران وجود دارد، گفت: یکی از این موانع نبود مناسبات اقتصادی ایران و قوانین و دیگری عدم الحاق به این مقررات است، بنابراین اگر این موانع را به نحوی برنداریم و همزمان مقررات دیگری وضع کنیم دچار مشکل می‌شویم.

برچسب ها: یوسف مولایی ، CFT ، FATF ، مخالفان

منبع: خرداد

کلیدواژه: مخالفان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۳۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 1403 ایجاد شد.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

انتهای پیام/ 

 

دیگر خبرها

  • روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می‌کنیم
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه