Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@10:32:55 GMT

فرزندانمان را از کودکی با مفاهیم دینی آشنا کنیم

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۳۴۷۰

فرزندانمان را از کودکی با مفاهیم دینی آشنا کنیم

حمیدرضا طاهری در گفت وگو با ایکنا از البرز، اظهارکرد: در اسلام بر تربیت فرزند تاکید فراوان شده است. بنیان خانواده می‌تواند با تربیت صحیح زمینه سعادت و با تربیت ناصحیح زمینه شقاوت فرزندانش را فراهم کند.
وی افزود: کودکی که در خانواده به درستی تربیت نشده است در آینده ممکن است دچار انواع انحرافات و ناهنجاری‌های اجتماعی شود که به ضرر خود او و جامعه است، بنابراین تربیت صحیح از جمله مسائل مهمی است که باید تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طاهری بیان کرد: اگر تربیت، مذهبی و بر اساس اندیشه درست و استوار باشد وجدان اخلاقی کودک را بیدار می‌کند و فرد را از سقوط نجات می‌دهد.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: آموزش صحیح مفاهیم دینی در کودکی از چنان اهمیتی برخوردار است که اگر آموزش مفاهیم دینی در این دوران انجام نپذیرد، به آموزش در بزرگسالی نمی‌توان امید چندانی داشت.
وی تاکید کرد: آن‌چه باید در جریان آموزش مفاهیم دینی و مذهبی به کودکان، مورد توجه مربیان قرار گیرد، تاکید بر درک و آگاهی مفاهیم است، این حقیقت را می‌توان در کلام امیرالمومنین علی(ع) یافت که می‌فرماید: "فَضْلُ فِکْر وَ تَفَهّم اَنْجَعُ مِن َفضْلِ تِکْرار وَ دِراسَة.". یادگیری که بر اساس تفکر و فعالیت فکری باشد، به مراتب سودمندتر از تکرار و مرور آن است.
طاهری گفت: یکی از مهم‌ترین روش‌های یادگیری در کودکان اسوه‌سازی است، بنابراین هر قدر الگوی رفتاری نزد کودکان از شخصیت محبوب‌تری برخوردار باشد، رفتارهای کلامی و غیر کلامی آن‌ها بیشتر مورد توجه واقع می‌شود.
وی تصریح کرد: در این میان، الگوهایی داریم که کودک با آن‌ها رابطه عاطفی بهتری برقرار می‌کند و بسیاری از بایدها و نبایدها را از قول آن‌ها می‌توان بیان کرد؛ مانند حیوانات که در قرآن‌کریم از این روش به نیکوترین وجه استفاده شده است. کلاغ در داستان هابیل و قابیل، نمونه‌ای است که می‌تواند تاثیرگذار باشد.
این کارشناس مذهبی در پایان گفت: درکنار تربیت کودکان و آموزش مفاهیم دینی باید به این نکته توجه داشت که تربیت فرزند مانند نهالی است که نیاز به مراقبت دارد. والدین و مربیان دلسوز باید در این سنین مراقب باشند که فرزندان با چه کسانی معاشرت دارند و چه مسائل و جریاناتی را دنبال می‌کنند تا اگر اشتباهی در کار باشد آن را گوشزد کنند و اگر فرزندان نسبت به حوادث اطراف آگاهی کافی ندارند آن‌ها را آگاه کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن فرهنگی طاهری کارشناس مذهبی تربیت کودک مفاهیم دینی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۳۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس

ایسنا/گلستان مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه خبر داد.

سیدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش استان با تمام توان در حال شناسایی کودکان باز مانده از تحصیل هستیم تا بتوانیم آن‌ها را به مدرسه بازگردانیم، گفت: اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان ارائه کرد و نیاز به تحقیق بیشتر است، زیرا مثلاً برخی اسامی را که به‌عنوان افراد بازمانده از تحصیل اعلام می‌کنند، پس ازبررسی تیم‌های مختلف معلوم می‌شود آنها ازدواج کرده‌اند و فرزند دارند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اعتقاد دارد ما باید افراد بازمانده از تحصیلات را به مدارس برگردانیم، زیرا برنگشتن کودکان به مدارس باعث شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی در آینده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت فرزندان در سنین پیش‌دبستان و دبستان، گفت: دوران ابتدایی مهمترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرزند است. اگر ما از این دوران غافل شویم و کودکان دچار آسیب شوند، جبران آن در مقاطع دبیرستان و دانشگاه سخت خواهد شد، زیرا شخصیت آنها شکل گرفته است.

نظری از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل گلستانی در مقطع ابتدایی خبر داد و افزود: ما اگر در کودکستان‌ها و دبستان‌ها اوج سرمایه‌گذاری‌ها را روی تعلیم و تربیت فرزندان انجام دهیم، در آینده زندان‌های ما خالی از مجرم خواهد شد.

وی اظهار کرد: باز ماندن کودکان از تحصیل دلایل متفاوتی دارد، دلایلی مانند فقر مالی، مشکلات فرهنگی، فقر اقتصادی، طلاق و اعتیاد والدین از مهمترین دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل است.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: وزارت کشور و آموزش و پرورش دو دستگاه متولی برای بازگرداندن کودکان به تحصیلند.

نظری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها، کودکان بازمانده از تحصیل را در روستاهای گلستان را شناسایی می‌کنیم، گفت: گروهی از معلمان جهادی پای کارند و با برگزاری کلاس‌های جبرانی در ساعت غیر از مدارس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل آموزش می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا گلستان را یک استان علمی در کشور کنیم و این اتفاق در حال وقوع است، افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گلستان جزو ۱۱ استان برتر کشور در کسب رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور بود و نزدیک به ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان استان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان