Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر حیات وحش وآبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست ، عملیات زنده گیری ۱۰ راس گورخر از منطقه توران به پارک ملی کویر تشریح کرد.

به گزارش ایسنا مجید خرازیان مقدم با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای ساماندهی سایت‌های تکثیر گونه‌های شاخص حیات وحش با هدف معرفی مجدد به زیستگاه‌ها از ابتدا سال برای زنده‌گیری و انتفال ۱۰ راس گورخر در سایت توران به پارک ملی کویر مرکزی با هماهنگی محیط زیست سمنان برنامه‌ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل دفتر حیات وحش وآبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این رهاسازی و انتقال با هماهنگی قبلی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است، گفت: انتقال گورخر ها با محوریت محیط زیست سمنان در هفته گذشته و با همکاری دامپزشک مجرب در زمینه حیات وحش که سابقه خوبی در این حوزه دارد، انجام شد.

مقدم با اشاره به اینکه عملیات زنده گیری ۱۰ راس گورخر هفته گذشته آغاز شد، گفت: در گذشته کمند اندازی به عنوان روش زنده‌گیری استفاده می شد. این روش مشکلات خاص خود را داشت.  دارتینگ و تله‌گذاری با اسلحه بیهوشی و استفاده از داروهای بیهوشی روش مطمئن‌تر و نوین برای عملیات زنده گیری است و عوارض کمتری از کمندگیری دارد.

وی ادامه داد : ۱۰ راس گورخر هفته گذشته به پارک ملی کویر با هدف معرفی مجدد گونه به زیست گاه قبلی منتقل شدند که متاسفانه یک راس گورخر در ابتدای عملیات تلف شد. دو راس دیگر در حین انتقال به پارک ملی کویر تلف شدند. پس از عملیات زنده گیری دو راس دیگر نیز تلف شدند. یعنی از ۱۰ راس، ۵ راس تلف شدند.

مدیر کل دفتر حیات وحش وآبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بررسی ها حاکی از این است که دو راسی که در حین زنده گیری تلف شدند به دلیل اصابت سر حیوان به دیوارهای جانبی جعبه حمل گورخر وارد شده است ، تلف شدند.  دلایل تلف شدن گورخرهای دیگر که بعد از عملیات زندهگیری تلف شدند  با همکاری دامپزشکی استان سمنان و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال بررسی است .

وی در ادامه به برگزاری جلسه ‌ی با حضور نماینده دامپزشکی استان سمنان، اساتید دانشکده دامپزشکی سمنان برای تشخیص علل مرگ و میر گورخرها در عملیات انتقال و رهاسازی اشاره کرد و گفت: به احتمال زیاد یکی از دلایل تلف شدن گورخرها  ضربه‌هایی باشد که به سر حیوان حین انتقال وارد شده است ولی  ممکن است علل مرگ گورخرها به دلایل دیگری مرتبط باشد که این موضوع  با محوریت سازمان و دامپزشکی استان سمنان برای انجام آزمایش‌های تشخیص قطعی علت مرگ گورخرها انجام می‌شود.

مقدم افزود: با هماهنگی سازمان دامپزشکی و دامپزشکی استان سمنان تعدادی نمونه از گورخرها گرفته شده است و به مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور فرستاده می‌شود و سازمان دامپزشکی قول داد در صورت نیاز نمونه‌ها را برای انجام آزمایشات تکمیلی به خارج از کشور ارسال کنند.

وی تاکید کرد: قرار است ملاحظات بهداشتی و محیط زیستی چه در مبدا سایت توران و در مقصد (قرنطینه پارک ملی کویر) توسط اداره کل دامپزشکی استان سمنان با همکاری محیط زیست استان سمنان و نظارت معاونت طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شود.

مقدم با بیان اینکه اهمیت وضرورت انجام اقدامات لازم برای باقی ماندن ۵ راس گورخر انتقال یافته به پارک ملی کویرگفت: ممکن فرآیند تشخیص علت مرگ گورخرها طولانی شود بنابراین انجام درمان‌های کمکی برای ۵ راس گورخر دیگر درصورت لزوم در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به حضور خود در پارک ملی کویر و رایزنی با اساتید کشور و حتی اساتید بین المللی برای انجام درمان‌های کمکی برای زنده ماندن ۵ راس گورخر باقی مانده، گفت: عملیات زنده گیری و انتقال حیات وحش ریسک بالایی دارد. استفاده از تله گذاری و بیهوشی حیوانات ریسک را پایین می آورد ولی همچنان عملیات زنده گیری ریسک بالای دارد.

مقدم با تاکید بر اهمیت گونه گورخر اظهارکرد: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال تشخیص علت مرگ گورخرها و زنده ماندن گورخرهای باقی مانده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست وی در پایان یادآور شد : خبرهای تکمیلی در این خصوص  به محض که دست ما برسد از طریق پورتال سازمان محیط زیست اطلاع رسانی می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۴۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، گزارش‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ صرفاً نسبت به ارزش گذاری ۲۰ منطقه از ۳۰۹ منطقه تحت مدیریت خود و از سال ۱۴۰۰ به بعد نسبت به ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم ۵ استان کشور (کردستان، قزوین، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان) اقدام کرده است.

این در حالی است که این سازمان مکلف بوده ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوطه را محاسبه و در حساب‌های ملی لحاظ کند.

در ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم، دولت (سازمان حفاظت محیط زیست) مکلف شده بود ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوط را در حساب‌های ملی محاسبه و لحاظ کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم