Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@00:22:15 GMT

بزرگداشت پدر ستون فقرات دنیا در شبکه مستند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۴۷۴۴

بزرگداشت پدر ستون فقرات دنیا در شبکه مستند

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه «مهاجران» به تهیه‌کنندگی محمدرضا معصوم زادگان و کارگردانی محمدعلی فارسی سال ۸۵ از تلویزیون پخش شد، این مجموعه در هر قسمت سرگذشت یکی از ایرانی‌های موفق خارج از کشور را به تصویر کشیده است.

این مستند در یکی از قسمت‌هایش که فردا شب از شبکه مستند پخش می‌شود برشی از زندگی کیوان مزدا نابغه جراحی ستون فقرات اطفال و از مشهورترین و برجسته‌ترین جراحان ستون فقرات دنیا را تصویر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

مزدا رئیس بخش ارتوپدی اطفال بیمارستان روبرت دوبره پاریس و از بنیان‌ذاران خیریه بین‌المللی زنجیره «امید ایران» بود و حتی در کرسی ریاست بخش ارتوپدی در فرانسه، هرگز وطن را به فراموشی نسپرد و به‌ویژه کودکانی را که از بدشکلی ستون فقرات و انحراف اندام در رنج بودند تحت عمل جراحی‌های پیچیده قرارداد تا بهتر زندگی کنند.

او از سال ۱۳۸۶ نیز فعالیت خود را در مؤسسه زنجیره «امید ایران» آغاز کرد و سالی ۴ بار برای ویزیت رایگان کودکان بی‌بضاعت و با بیماری‌های پیچیده و سالی ۲ بار با گروه خود به‌منظور عمل‌های جراحی به ایران سفر می‌کرد و این عمل‌های جراحی را در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان موقوفه نور افشار انجام می‌داد.

در آخرین سفر این پزشک نامور به ایران در شهریور امسال ۲۸ کودک توسط وی و گروه همراهش تحت عمل جراحی قرار گرفتند.

پروفسور کیوان مزدا به‌واسطه هوش و پشتکار فوق‌العاده از مشهورترین جراحان ستون فقرات دنیا شد. تکنیک خاص و ابداعی دکتر مزدا در اصلاح انحراف‌های ستون فقرات، هم‌اکنون در اکثر مراکز دنیا استفاده می‌شود و با این تکنیک منحصربه‌فرد امکان عمل‌های پیچیده ستون فقرات به‌وجود آمده است.

 مزدا که در کنار تسکین و درمان درد کودکان نیازمند به‌صورت رایگان با مرکز خیریه زنجیره امید و هلال‌احمر، نیز همکاری داشت، هفته آخر شهریورماه ۹۷ بعد از یک جلسه فشرده کاری در پاریس، دچار حمله قلبی شد و به کما رفت و ۱۱ مهرماه چشم از جهان فروبست.

کد خبر 4425343 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: درگذشت چهره ها شبکه مستند سیما کیوان مزدا اربعین ۹۷ تئاتر ایران فیلم سینمایی برنامه تلویزیونی هالیوود موسیقی ایرانی سینمای مستند فیلم کوتاه سریال ایرانی کارگردان تئاتر سینمای آمریکا مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انیمیشن شبکه یک سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۴۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به سندرم لی (اختلالی نورولوژیکی) بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار، اظهار کرد: بیمار زنی ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصا عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

استاد تمام و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • هافبک استقلال در بیمارستان بستری شد
  • انجام موفقیت جراحی باز در بیمارستان اردکان