Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:20:20 GMT

در دهکده حیوانات قزوین چه می‌گذرد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۶۲۳۷

در دهکده حیوانات قزوین چه می‌گذرد؟

نادررضا نوری افسر مهندس متروی تهران بوده و پس از ۴۰ سال خدمت ۶ سال پیش تصمیم می‌گیرد همراه با همسرش در قزوین به حیواناتی که نیاز به مراقبت و تیمار دارند، رسیدگی کند. او همراه با ۵۵۰ حیوانی که به آنها رسیدگی می‌کرده به دهکده حیوانات باراجین مهاجرت می‌کند و حالا این مرکز به عنوان تنها دهکده ویژه حیوانات در کشور مورد استقبال بسیاری از دوستداران حیات وحش قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: دوستداران حیات وحش کم و بیش با مهندس نادررضا نوری ۶۰ ساله آشنا هستند. آنهایی که اهل قزوین و باراجینند هم او را بخوبی می‌شناسند؛ مردی که زندگی‌اش را وقف حیوانات کرده و از تیمار و نگهداری‌شان لذت می‌برد. مهندس نوری ۶ سالی می‌شود که همراه همسر امریکایی‌اش مسئولیت پارک حیوانات باراجین قزوین را برعهده گرفته. آنها آنقدر عاشق حیوانات هستند که حتی برخی از آنها را برای مداوای ویژه و تخصصی به خانه‌ می‌برند. این مرد درشت هیکل با سبیل‌های بلند سفیدش را در پارک حیوانات ملاقات می‌کنم. مردی با لباس چریکی و صدایی رسا که هیچ چیزی از یک فرمانده منظم و جسور کم ندارد. او برای همه حیواناتی که در این دهکده زندگی می‌کنند اسم گذاشته مثلاً توله خرسی را که چند سال پیش به دهکده آوردند «بهادر» صدا می‌زند. او دو سال پیش برای بهادر جفت انتخاب کرده و حالا آنها خانواده‌ای ۳ نفره هستند.

نوری هر از گاه هم توی قفس شیرها یا تنها ببر دهکده که با سگی از نژاد هاسکی زندگی می‌کند، می‌رود و با آنها بازی می‌کند. آدم هری دلش می‌ریزد که نکند ببر ۳ متری به او آسیبی بزند یا شیر نری که غرشش تن و بدن هر تماشاچی را می‌لرزاند حمله کند و خدای ناکرده کار دستش بدهد. اما نوری با همه حیوانات دهکده رفیق است؛ از شیر و ببر و خرس گرفته تا گرگ‌ها و گاومیش‌ها و مارها و پرندگان شکاری و غیرشکاری. طوری که تا صدایشان می‌کند به سرعت خودشان را به او می‌رسانند. کافی است سری به این دهکده بزنید تا با چشم خود دوستی حیوانات را با این مرد ۶۰ ساله ببینید.

نادررضا نوری افسر مهندس متروی تهران بوده و پس از ۴۰ سال خدمت ۶ سال پیش تصمیم می‌گیرد همراه با همسرش در قزوین به حیواناتی که نیاز به مراقبت و تیمار دارند، رسیدگی کند. او همراه با ۵۵۰ حیوانی که به آنها رسیدگی می‌کرده به دهکده حیوانات باراجین مهاجرت می‌کند و حالا این مرکز به عنوان تنها دهکده ویژه حیوانات در کشور مورد استقبال بسیاری از دوستداران حیات وحش قرار گرفته است. همراه با او گشتی در دهکده‌ می‌زنیم و از میان جایگاه‌ حیوانات عبور می‌کنیم. وقتی از کنار خانه گوزن و آهو رد می‌شویم، آنها با دیدن رئیس نزدیک می‌آیند تا مهندس دستی روی سرشان بکشد.

مهندس نوری از گذشته‌اش و این که چطور شد زندگی‌اش را وقف حیوانات کرد برایم می‌گوید: «من عشق‌ورزی به حیوانات را از مادرم یاد گرفتم. مادر خدا بیامرزم از حیوانات زخمی مراقبت می‌کرد و بعد از تیمار توی طبیعت رهایشان می‌کرد. از بچگی با حیوانات خو گرفته‌ام. یادم می‌آید ۶-۵ سالم بود که با توله پلنگی بزرگ شدم. همیشه توی حیاط خانه‌مان ۵۰- ۴۰ تایی حیوان مجروح و تیرخورده داشتیم که مادرم درمان‌شان می‌کرد. من به عنوان پسر ارشد راه او را ادامه دادم و پیش از اینکه به اینجا بیایم خانه بزرگی در کرج داشتم و آنجا از حیوانات نگهداری می‌کردم. تنها خانه‌ای که مجوز سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان دامپزشکی را داشت، خانه من بود چراکه سعی کرده بودم بهترین امکانات را برای حیوانات مهیا کنم.»

از کنار محوطه‌ای رد می‌شویم که دو خرس بزرگ و یک توله خرس در آن زندگی می‌کنند. اسم خرس نر بهادر است. مهندس او را صدا می‌زند و خرس با آن هیکل چند صد کیلویی‌اش می‌دود سمت رئیس دهکده. بهادر روی دوپا می‌ایستد و رئیس را بغل می‌کند. نوری به او می‌گوید: «بابا رو بوس کن.» بهادر، گونه پدر را می‌بوسد و از او سیب زردی پاداش می‌گیرد: «بهادر توله بود که سرپرستی‌اش را به من دادند. بزرگش کردم و برایش زن گرفتم. حالا هم یک بچه تپل دارد. اگر زنبورداران بدانند که خرس چه منفعتی برایشان دارد هیچ وقت به آنها آسیبی نمی‌زنند و تله‌ای برایشان نمی‌گذارند. به عنوان مثال خرس‌ها در طبیعت با خوردن گل‌های وحشی و دفع آنها باعث چند برابر شدن گل‌ها در مناطق مختلف می‌شوند. خرس‌ها بطور طبیعی به افزایش تعداد گل‌ها در طبیعت کمک می‌کنند. بگذارید مثال دیگری بزنم. خیلی از کشاورزان و باغداران برای گرازها تله می‌گذارند و حرف‌شان این است گرازها محصولات‌شان را از بین می‌برند ولی به این حقیقت نرسیده‌اند که گرازها تراکتورهای طبیعت هستند. دندان‌های گراز مثل خیش می‌ماند و زمین را شخم می‌زند و ریشه گیاهان را از زیر خاک بیرون می‌کشد و این کارشان باعث می‌شود زمین نفس بکشد و باران راحت‌تر به زمین نفوذ کند. اگر در جنگلی گراز نباشد باید فاتحه آنجا را خواند چرا که شاهد آتش‌سوزی‌های پی در پی خواهیم بود.»

ضلع شمالی دهکده حیوانات، جایگاه بزرگی است که خانه انواع و اقسام پرندگان است؛ از پرندگان آبزی مثل قو و اردک و دم‌جنبانک و لک‌لک و فلامینگو گرفته تا پرندگان شکاری کوچک مثل شاهین و قرقی. پرندگان بزرگتر در جایگاهی دیگر قرار گرفته‌اند. از مهندس نوری می‌پرسم چرا این پرندگان به طبیعت بازگردانده نمی‌شوند. او در پاسخ می‌گوید: «همه پرندگان و حیواناتی که در این دهکده می‌بینید یا از سوی انسان‌ها مجروح شده‌اند یا در اسارت بوده‌اند. حیواناتی که موفق به مداوای صد درصد آنها شده‌ایم به طبیعت بازگردانده‌ایم ولی آنهایی که نقص عضو شده‌اند یا شرایط بازگردانده شدن‌شان وجود نداشته همینجا مانده‌اند و ما از آنها به بهترین شکل مراقبت می‌کنیم. اما متأسفانه برخی حیوانات که در اسارت به دنیا آمده‌اند نمی‌شود به طبیعت بازگرداند چون احتمال از بین رفتن‌شان خیلی زیاد است بنابراین میهمانان همیشگی ما هستند. در حال حاضر تعدادی از پرندگان و حیوانات متعلق به کسانی است که نتوانسته‌اند از آنها مراقبت کنند و سرپرستی‌شان را در اختیار ما گذشته‌اند.»

مهندس تکه گوشتی در دست می‌گیرد و آن را بالای سرش نگه می‌دارد و یکی از شاهین‌ها را صدا می‌زند. شاهین چند دور بالای سرش پرواز می‌کند و با چنگال‌هایش تکه گوشت را می‌گیرد. طوطی‌های آمازون هم با دیدن او از شاخه درختان پایین می‌آیند و روی شانه‌اش می‌نشیند. این صحنه آدم را یاد کارتون «سرندی پیتی» می‌اندازد که پسربچه‌ای به نام «کنا» با همه حیوانات جزیره ناشناخته دوست بود.

قرار است تا چندی دیگر نخستین بیمارستان حیوانات هم در این دهکده راه‌اندازی شود. بیمارستانی با بخش‌های تخصصی مثل سونوگرافی، رادیولوژی، ارتوپدی و... تا حیوانی که بیمار یا مجروح شد، در این بیمارستان بطور تخصصی تحت درمان قرار ‌گیرد.

به گفته مهندس نوری «در این دهکده برای فرهنگ‌سازی و آشنایی کودکان با حیوانات قرار است کافی شاپ‌هایی راه‌اندازی شود که کودکان همراه با بزرگ‌ترهایشان ساعتی را کنار حیوانات بگذرانند و حتی بتوانند آنها را لمس کنند. با این کار می‌خواهیم تصورات کودکان از برخی حیوانات از نو ساخته شود.

این را باید بگویم که دهکده حیوانات برای خودش قوانین خاصی دارد مثلاً اگر حیوانی بقیه را اذیت کند و این آزارها ادامه داشته باشد در محوطه‌ ویژه‌ای بازداشت می‌شود و آنجا برای مدتی می‌ماند تا متوجه کار اشتباه خود شود. اگر اخلاقش خوب شود از بازداشتگاه آزاد می‌شود اگر نه می‌ماند تا بالاخره رفتارش را اصلاح کند!»

اگر می‌خواهید حیوانات را از نزدیک ببینید و آنها را نوازش کنید، ساعتی پیش آنها بمانید و از زندگی آنها سر دربیاورید سری به دهکده حیوانات باراجین بزنید، حیواناتی که رئیس دهکده را جزئی از خانواده خود می‌دانند و او را دوست دارند. حتماً سری هم به بهادر، خرس قهوه‌ای دهکده بزنید که همراه با همسر و پسرش زندگی آرامی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام باغ وحش محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود

ایسنا/فارس شیوه‌نامه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در سال ۱۳۸۷ ابلاغ و به‌روز رسانی آن در سال ۱۴۰۱ با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم، انجام شد.

در اینر استا مهم‌ترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد، علاوه بر معضلات روانی و اجتماعی، شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان، افزایش آن در جمعیت دامی و انسانی و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان است که از جمله رایج‌ترین آنها می‌توان به بیماری‌هایی نظیر هاری و کیست هیداتیک اشاره کرد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شهرداری شیراز به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه، اجرای شیوه‌نامه مذکور با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب، ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با آن‌ها، ارتقای بهداشت عمومی و جلوگیری از انتشار آلودگی‌، جلوگیری از بد منظره‌گی و ارتقای زیبایی شهری با جمع‌آوری این سگ‌ها را در دستور کار خود قرار داد و طبق شیوه‌نامه، یک مرکز نگه‌داری موقت در همان سال نیز با تجهیزات نگه‌داری موقت احداث شد.

صمد پناهیان با بیان اینکه با توجه به گستردگی مناطق خدماتی شیراز و همچنین دسترسی به شهرهای جدید و روستاهای اقماری، نمی‌توان آمار دقیقی در خصوص سگ‌های بدون صاحب ارائه کرد، گفت: با توجه به تماس‌های مردمی و همچنین بازدیدهای میدانی، شهرداری شیراز اقدام به شناسایی و اجرای عملیات در محل‌های تجمع می‌کند اما با این وجود، با توجه به خصوصیات پیاده‌روی حیوان در جست‌وجوی آب و غذا، نمی‌توان اقامتگاه دائمی برای آنها در نظر گرفت.

وی، علت افزایش سگ‌ها علاوه برغریزه تولید مثل بالای حیوانات، وجود پناهگاه‌های غیر مجاز و تامین احساسی آب و غذا برای آنان، عدم توجه برخی شهروندان در رعایت جدول زمان‌بندی جمع‌آوری پسماند، وجود دسترسی‌های زیاد از حریم شهر و هجوم سگ‌ها به محل‌های امن‌تر ذکر کرد و گفت: مواردی که اشاره شد به‌عنوان مهم‌ترین علل ایجاد پایگاه‌های غیر مجاز و غیر رسمی در سراسر مناطق خدماتی و حاشیه‌ای به‌شمار می‌رود که می تواند باعث  افزایش لجام گسیخته این حیوانات در کوچه و خیابان شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز ادامه داد: با توجه به نگهداری سگ‌های بدون صاحب در برخی از مراکز غیر مجاز، نمی‌توان از تعداد دقیق این مراکز نگه‌داری اطلاعات دقیقی به‌دست آورد، اما در شیراز از سال ۹۳ یک مرکز نگهداری موقت با امکانات لازم احداث و بهره‌برداری شده است که در حال حاضر این مرکز در حال افزایش ظرفیت است.

وی همچنین در خصوص تعداد سگ‌های ولگرد نیز گفت: با توجه به گستردگی شیراز و وجود راه‌های زیاد برای ورود سگ‌ها به شهر از طریق شهرها و روستاهای اقماری، کمربندی‌ها و از طرفی پتانسیل تولید مثل حیوان در سال، نمی‌توان تعداد دقیقی از جمعیت سگ‌ها را مشخص کرد، اما در هر صورت شهرداری شیراز با توجه به تماس‌ها و درخواست‌های مردمی، خدمات و اقدامات لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.

پناهیان با بیان اینکه ایجاد انگیزه‌های حضور حیوانات بدون صاحب در شهر از رفتار و ایجاد شرایط توسط انسان ها اتفاق می‌افتد، افزود: معمولا وجود آب، غذا و پناهگاه شرایط زیست، تولید و تکثیر جانوارن را فراهم می‌کند و در این بین، بیشترین رقابت برای عامل غذا است.

این مسئول پسماند شهر شیراز اضافه کرد: با توجه به غریزه‌، حیوانات وقتی غذای خود را در هر مکانی به راحتی در اختیار داشته باشند، قطعا آن مکان را به عنوان پناهگاهی مطمئن برای ادامه زندگی در نظر می‌گیرند و غریزه‌های رقابت و تلاش برای تهیه غذا در حیوان کمرنگ می‌شود. بنابراین در همان مکان تولید مثل کرده و خانواده خود را گسترده‌تر می‌کند که این امر باعث تغییر اکوسیستم‌های زیستی می‌شود. با توجه به بلوغ و قدرت تولید مثل حیوان، خیلی زود محیط زیست پیرامونی ما از گروه های حیوانات پر شده و زندگی روزمره شهروندان را با مشکلات بهداشتی روبه‌رو کرده و سلامت آنان را به خطر می‌اندازد.

وی با تاکید بر اینکه این اتفاقات با دلسوزی‌های غیرآگاهانه برخی از افراد در دادن غذا به حیوانات هم اتفاق می‌افتد، گفت: یک بازاندیشی می‌تواند خیلی از مشکلات را از دوش شهروندان و مدیران شهری بر دارد. پس هر چه خدمات در این خصوص صورت بگیرد، اگر مشارکت شهروندان نباشد قطعا کم اثر بوده و موفقیتی حاصل نمی‌شود.

به اعتقاد مسئول سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، تا زمانی‌که دلسوزی‌های غیر آگاهانه برخی از افراد در دادن غذا به سگ‌های ولگرد ادامه داشته باشد، هر اقدامی در جهت کنترل این حیوانات کم‌اثر خواهد بود.

پناهیان تصریح کرد: برای موفقیت در اجرای این طرح همه دستگاه‌های عنوان شده در شیوه‌نامه مانند نمایندگان دامپزشکی، محیط زیست، دادستانی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، گروه‌های مردم‌نهاد و همچنین در کنار همه این موارد، مشارکت عمومی شهروندان الزامی است.

وی در پایان با اعلام اینکه در حال حاضر برای مناطق ۱۱ گانه پیمانکارانی برای مدیریت سگ‌های بدون صاحب تحت قراردادهای خدمات شهری تعیین شده است، گفت: به درخواست‌های شهروندان در این خصوص رسیدگی می‌شود و سایر مراکز تجمع شناسایی شده نیز مورد رصد و جمع آوری قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا،

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • (عکس) لاشخورهایی که آن‌قدر مست کرده‌اند که توان پرواز ندارند!
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • لاشخورهای مست را ببینید
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • گوزن سفید