Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@04:26:33 GMT

تاثیر نور خورشید بر سرطان پوست

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۶۳۸۳

تاثیر نور خورشید بر سرطان پوست

رکنا: نور شدید خورشید عامل به خطر انداختن سلامت بدن است.

همیشه نکات مختلفی در مورد خورشید و تاثیر آن بر روی بدن گفته شده است. تاثیرات منفی اشعه ماورای بنفش بر روی پوست و ایجاد سرطان یکی از نکات منفی نور خورشید است که افراد را برای استفاده از انواع کرم ضد آفتاب و پیشگیری از مشکلات احتمالی ترغیب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از مسائلی که در مورد نور خورشید گفته می‌شود، نیاز به آن برای جذب ویتامین دی است، البته این نکته از تأثیرات مثبت نور خورشید محسوب می‌شود. باید بدانید که نور خورشید تأثیرات مختلفی بر زندگی و بدن دارد که شاید حتی هرگز در مورد آن چیزی به گوشتان نخورده باشد.

۱. قرمزی پوست بدن

اگر برای سال‌ها بدون محافظت از پوست، در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید، رنگ پوست بدن تغییر پیدا می‌کند و به رنگ قرمز متمایل می‌شود. با افزایش سن نور خورشید باعث نازک شدن پوست می‌شود، ساختار‌های اطراف رگ‌های خونی را شل می‌کند و موجب منبسط شدن آن‌ها می‌شود به همین دلیل است که لکه‌های قرمز و قهوه‌ای روی پوست به وجود می‌آید که اغلب هم روی گونه‌ها و گردن مشاهده می‌شود.

به گفته متخصصین همه ساختار‌های پوست می‌توانند ذوب شوند و حالت طبیعی خود را از دست بدهند. در فرآیند ذوب شدن، کلاژن پوست پخش می‌شود و به رگ‌های خونی اجازه می‌دهد که از سطح دیده شوند. متأسفانه این حالت برگشت‌ناپذیر است.

۲. خواب بهتر شبانه

بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه کلورادو انجام شد، مشاهده شده است که نور طبیعی خورشید ریتم شبانه‌روزی بدن یا همان ساعت بیولوژیکی داخلی را تنظیم می‌کند و موجب متعادل شدن چرخه خواب می‌شود. طبق این مطالعه، برنامه طبیعی خواب شما با زمان طلوع خورشید و غروب آن منطبق است.

زمانی که به طور معمول خود را در معرض تور خورشید قرار دهید، بدن شما به درستی می‌تواند ساعت داخلی خود را تنظیم کند تا به چرخه نور طبیعی نزدیک‌تر شود و می‌توانید به خواب شبانه از این دید نگاه کنید که برای روز بعد انرژی کافی را به شما بازگرداند.

۳. حس و حال بهتر

تحقیقات نشان می‌دهند خورشید از نظر شیمیایی می‌تواند لبخند روی صورت شما به وجود آورد. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام گرفت، نور خورشید با آزاد کردن مواد شیمیایی در بدن برای داشتن حال خوب مانند بتا اندورفین در ارتباط است، این ماده زمانی که فعالیت بدنی و ورزش Sport نیز انجام بگیرد از بدن ترشح می‌شود. این ماده بر احساس خوب و شادی تأثیر سریع دارد.

البته همین نکته هشدار می‌دهد که اگر فرد برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، ممکن است نوعی اعتیاد به خورشید را در او به وجود بیاورد.

۴. افزایش سطح ویتامین دی

همه افراد می‌دانند که گذراندن وقت در محیط خارج از خانه روشی خوب برای جذب ویتامین دی است. مطالعات مختلف بر این نکته تأکید دارند که یکی از مزیت‌های قرار گرفتن در نور خورشید، افزایش سطح ویتامین D. موجود در اشعه ماورای بنفش است که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلوروزیس یا ام اس، پوکی استخوان و حتی آنفولانزا و سرماخوردگی می‌شود. البته گفته می‌شود نور زیاد خورشید می‌تواند نتایج مورد انتظار را برعکس کند و سطح ویتامین را پایین بیاورد.

زمانی که نور خورشید به پوست برخورد می‌کند، مانند یک واکنش شیمیایی ویتامین دی اولیه را به ویتامین دی تبدیل می‌کند و قطعاً این واکنش مفید است. ولی برخی دیگر از مطالعات نشان می‌دهند که نور زیاد خورشید در یک روز این واکنش را در جهت وارونه انجام می‌دهد.

۵. مشکلات چشمی

در بسیاری از افراد مشکلات چشمی و دید، عارضه‌ای که با بالا رفتن سن اتفاق می‌افتد و متأسفانه اجتناب‌ناپذیر است، ولی مطالعات نشان می‌دهند که نور خورشید می‌تواند این مشکلات را بدتر و شدیدتر کند و این اتفاق در افراد بالای ۴۰ سال بیشتر پیش می‌آید.

طبق تحقیقی گه در سال ۲۰۱۱ در دانشگاه فوردهام انجام شد، اشعه ماورای بنفش که باعث آسیب پوستی می‌شود، می‌تواند چشم‌ها را نیز دچار آسیب و مشکل کند و احتمال ابتلا به آب مروارید را نیز افزایش دهد و در موارد حاد، این مشکل می‌تواند به کوری کامل تبدیل شد. برای پیشگیری از هرگونه مشکل چشمی به دلیل نور خورشید، از عینک آفتابی استفاده کنید.

۶. کهیر‌های پوستی

در افرادی که به مشکل پوستی بثورات نوری پلی مورفیک یا جوش نوری چندشکلی دچار هستند، زمانی که در معرض نور خورشید قرار گیرند، به سادگی دچار کهیر می‌شوند. واکنش قرمز و خارش‌آور ممکن است در هر قسمت از بدن و در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از قرار گرفتن در نور خورشید ایجاد شود.

در آلرژی‌های شدیدتر، نوعی بیماری به نام پورفیری ایجاد می‌شود که به عنوان بیماری گرگینه یا ومپایر شناخته می‌شود. در این شرایط که به دلایل ژنتیکی یا مشکلات کبدی ایجاد می‌شود، پوست با نور خورشید به شکل حبابی و تاول ورم می‌کند. خوشبختانه این بیماری آزاردهنده نادر است و افراد بسیار کمی را مبتلا می‌کند.

۷. پیری پوست

بسیاری از علایم پیری پوست در افراد، به دلیل خورشید به وجود می‌آید. در اغلب موارد چین و چروک و نقاط قهوه‌ای رنگ پوست موجب می‌شود فرد از آنچه هست پیرتر به نظر برسد. به گفته متخصصین تغییرات ساده‌ای در سبک زندگی مانند به کار بردن کلاه و آفتاب‌گیر و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، تأثیر بسیاری خواهند داشت.

۸. درمان جوش صورت

نور خورشید به میزان کم و محدود می‌تواند به درمان برخی از مشکلات پوستی مانند آکنه و پسوریازیس کمک کند. به طرز عجیبی روشی که باعث درمان می‌شود، روشی است که باعث ایجاد سرطان پوست هم می‌شود! خورشید سیستم ایمنی سطح پوست را تضعیف می‌کند و باعث ضعیف شدن خط دفاعی در برابر سرطان می‌گردد، در ادامه این روند شانس گسترش ملانوم بدخیم پوستی افزایش می‌یابد.

با این حال مشکلاتی مانند آکنه، جوش صورت و پسوریازیس پوستی به دلیل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی به وجود می‌آیند و اگر بتوان تا حدی قدرت سیستم ایمنی را کاهش داد، می‌توان به درمان این مشکلات هم کمک کرد. البته متخصصین به شما هشدار می‌دهند که به طور کامل برای درمان بیماری خود به نور خورشید اعتماد نکنید، چون قرار گرفتن بیش از اندازه زیر نور آفتاب می‌تواند موجب ابتلا به سرطان پوست گردد.

۹. لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست

دفعه بعدی که از نوشیدن لیموناد در فضای بیرون لذت می‌برید، سعی کنید که آن را از پوست خود دور نگه دارید، چون در غیر این صورت ممکن است در عرض چند هفته به لکه‌های قهوه‌ای رنگ دچار شوید. گفته می‌شود زمانی که پوست خود را زیر نور خورشید در برابر برخی میوه‌ها، گیاهان و حتی عطر‌های خاص میوه‌ای قرار می‌دهید، ممکن است لکه‌های قهوه‌ای درست در محل تماس پوست با میوه پدید آید. خوشبختانه این وضعیت بدون ضرر است و خودش در عرض چند ماه درمان می‌شود.

۱۰. طول عمر بیشتر

بر اساس مطالعات اخیر، دوری از خورشید درست مانند مصرف سیگار، برای طول عمر شما مضر است. این مطالعه که بر روی ۳۰ هزار زن سوئدی در طول ۲۰ سال انجام شده است، نشان می‌دهد امید به زندگی در افرادی که از نور خورشید دوری می‌کرده‌اند، ۲.۱ سال کمتر از افرادی است زمان زیادی را در فضای آزاد سپری کرده‌اند. زنانی که مدت زمان بیشتری در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند، در ریسک کمتری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، ام اس و بیماری‌های قلبی قرار گرفته‌اند.

برای افرادی که دوست دارند ساعاتی را در زیر نور خورشید بگذرانند، این نکته خبر خوبی است، ولی باید به یاد داشته باشید نور زیاد خورشید ریسک سرطان پوست را هم افزایش می‌دهد. با استفاده از کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه‌های لبه‌دار و لباس‌های آستین‌دار و بلند می‌توانید از مضرات احتمالی دوری کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

دردسر ازدواج با پسری که 10 سال کوچکتر بود+ عکس

مرگ تلخ هانیه 7 ساله به خاطر اشتباه پرسنل بیمارستان دزفول

پررویی مدیرعامل سکه ثامن در تحقیقات پلیسى + عکس و فیلم

اصلاح صورت هنگام رانندگی حادثه ساز شد! + فیلم

قاسم‌ خانی و پاوه‌ نژاد هم احضار شدند

ترامپ مرد ایده آلی برای همخوابی با یک زن نیست ! + عکس

تجاوز پدر به دختر 12 ساله اش / در  مسافرخانه ای در تهران رخ داد + عکس

این مرد باهوش به خودش تیر اختلاس زد ! + عکس

خودکشی دکتر جراح ارتوپد در ویلای شمال / همه چیز از درخواست میترا شروع شد !

این زن امریکایی و شوهر ایرانی اش عاشق حیوانات هستند / زندگی با حیوانات وحشی در قزوین + عکس

تجاوز پدربزرگ 90 ساله به نوه 13 ساله اش / وقتی خواب بود سراغش رفتم و ...+عکس

لاغری با پودر سنجد

جزییات نگرانی «حمید فرخ نژاد» از گرانی دلار فاش شد! + فیلم

 

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه حمله تروریستی اهواز پزشکی ورزش Sport سرماخوردگی سبک زندگی پوست سرطان سلامت نور خورشید خورشید عکس ایران زن ازدواج دختر مرد هولناک تصاویر پرونده متهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۶۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به نظر می‌رسد که رویداد موسوم به بی‌ثباتی بزرگ که هرج و مرج را در بین سیارات ایجاد و غول‌های گازی را در مدار‌هایی که امروز می‌شناسیم مستقر کرد، بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از تولد خورشید رخ داده است. 

دانشمندان بر این باورند که سیاراتی نظیر مشتری با بی‌ثبات کردن مدار یک پیش سیاره به شکل گیری قمر زمین منجر شده باشند.

به لطف مطالعات ترکیبات و مکان انواع مختلف سیارک‌ها و دنباله‌دارها، دانشمندان دریافته‌اند که این حادثه در اوایل تاریخ منظومه شمسی رخ داده است. با این حال، هنوز پازل‌هایی درباده اینکه چگونه همه چیز دقیقاً از بین رفته یا شکل گرفته، حل نشده است.

به عنوان مثال، دانشمندان دریافته‌اند که اجرام منظومه شمسی که امروزه می‌بینیم، از جمله زمین، به دور خورشید از قرصی از گاز و غبار تشکیل شده‌اند. با این حال، برخی از آن اجرام، یعنی سیارک‌ها و دنباله‌دارها، به نظر می‌رسد که از موادی تشکیل شده‌اند که در قرص وجود نداشته‌اند. حداقل، این مواد نباید در مکان‌هایی که آن اجرام در حال حاضر در آن قرار دارند، وجود داشته باشد و منطقی‌تر است که این اجرام قبل از پراکنده شدن در نقاط دورتر به خورشید نزدیک‌تر شده باشند. 

به عبارت دیگر، همه این بررسی‌ها صورت گرفته تا نشان دهد که مشارکت مشتری در شکل‌گیری قمر زمین اهمیت زیادی داشته است.

یکی از فرضیات این است که در دوران اولیه تشکیل منظومه شمسی، برهم‌کنش‌های گرانشی بین مشتری و سیاره‌های دیگر انجام می‌شد که در نهایت منجر به تشکیل موج‌هایی در ابرمولکول‌های حاوی میلیون‌ها سیاره کوچک شد که به آرامی گرد و خاک بیشتری تشکیل دادند و در نهایت به شکل‌گیری سیاره‌ها و قمر‌ها منجر شد.

در این فرضیه، نقش سیاره مشتری بسیار مهم بوده چراکه با جذب و کشش گرانشی خود، این سیاره بزرگ منجر به کاهش سرعت چرخش ابرمولکول‌های حاوی ذرات کوچک شده و این کاهش سرعت، منجر به اتصال و ادغام این ذرات بزرگ‌تر و تشکیل شهاب‌سنگ‌ها، سیاره‌ها و حتی قمر زمین شده است.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مشتری در کمک به تشکیل قمر زمین نقش مهمی ایفا کرده است و هرچه فرایند تشکیل ماه پیش می‌رفته، نقش سیاره مشتری افزایش نیز تفزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی