Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو- وزرای امور مالی اروپا برای کاستن از فشار‌ها بر ایران، هفته آینده درباره مسئله پرداخت‌ها به وزیر خزانه‌داری فشار خواهند آورد.
به گزارش فرارو به نقل از فایننشال‌تایمز، هفته آینده در جلسه صندوق بین المللی پول در بالی اندونزی، وزرای امور مالی اروپایی به استیون منوچین، وزیر خرانه‌داری آمریکا، فشار خواهند آورد که ارتباط ایران با سوئیفت، سامانه پیام‌رسانی مالی جهانی، را قطع نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در پنجم نوامبر آینده دولت دونالد ترامپ قرار است تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اجرا کند که بخشی از آن‌ها خدمات پیام‌رسانی مالی با بانک مرکزی ایران را هدف قرار می‌دهند. فرانسه، آلمان و بریتانیا از اینکه نتوانسته‌اند دولت ترامپ را به اتخاذ یک موضع ملایم‌تر درباره سوئیفت متقاعد کنند، ناراحت هستند.
یک دیپلمات اروپایی ضمن تایید جلسات مقامات اروپایی با منوچین، گفت: "پرسش ما این است: وقتی می‌توانید یک چراغ را خاموش کنید، چرا باید کل سیم‌های برق یک ساختمان را خراب کنید. وقتی شما می‌توانید یک بانک را تحریم کنید، دیگر نیازی به اجبار سوئیفت به قطع ارتباط با ایران هم نیست".
یک منبع آگاه گفته اختلاف‌نظر درباره سوئیفت به سوی رقم زدن یک "فاجعه دیپلماتیک" حرکت می‌کند. مقامات اروپایی که ماه گذشته با مقامات آمریکایی دیدار کردند و از آن‌ها خواسته‌اند که موضع ملایمی بگیرند، دست خالی باز گشته‌اند.
یک مقام دوم اروپایی گفت: "ما با دولت (ترامپ) تلاش کرده‌ایم، اما به بن‌بست رسیدیم. آن‌ها به استدلال ما گوش نمی‌دهند".
با وجود اینکه برخی معتقدند که دولت ترامپ احتمالا بانک مرکزی ایران را تحریم و ارتباط آن با سوئیفت را قطع کند، اما مقامات دولت ترامپ هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌اند که چگونه با بانک‌های تجاری ایران رفتار کنند.
حامیان سوئیف نگران هستند که اگر قوانین آمریکایی، اروپایی و بلژیکی دچار اختلاف شوند، این نهاد بین المللی، که دو تن از ۲۵ عضو هیئت مدیره آن آمریکایی هستند، نتواند به طور همزمان به همه این قوانین پایبند شود.
یک مقام ارشد سوئیفت گفت:" از آنجا که هیچ تغییری در قانون اتحادیه اروپا اتفاق نیفتاده ما طبیعتا با آن مشورت می‌کنیم و از مقامات اتحادیه اروپا و آمریکا توضیحاتی می‌خواهیم". هفته گذشته در واشنگتن، مقامات سوئیف با نمایندگان دولت آمریکا دیدار کردند.
برخی از مقامات و افرادی که از مسائل سوئیفت آگاه‌اند معتقدند که منوچین در حمایت از سوئیف اقدام خواهد کرد تا نقش آمریکا در سامانه امن پیام‌رسانی جهانی را حفظ کند و از پنهانی شدن تراکنش‌های ایران جلوگیری کند.
اما تندرو‌های دولت ترامپ و کنگره که به ترامپ هم نزدیک هستند، قصد دارند کارزار منزوی کردن کامل ایران از سوئیف را تا قبل از پنجم نوامبر پیش ببرند. آن‌ها استدلال می‌کنند اگر سوئیف به تحریم‌های آمریکا پایبند نشود، آمریکا ممکن است دارایی اعضای هیئت مدیره را توقیف کند و به آن‌ها ویزا ندهد و حتی بانک‌های عضو سوئیف را جریمه کند. آن‌ها معتقدند که سهامداران سوئیف چنین ریسک‌هایی را تحمل نخواهند کرد.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، دو هفته پیش طی سخنرانی در نیویورک این پرسش را مطرح کرده که سوئیف "چگونه می‌تواند تسهیل ماجراجویی‌های بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان را توجیه کند".
یک کارمند بلندپابه کنگره گفته سخنرانی بولتون، نشان داد او در رأس بحث سوئیفت در داخل دولت آمریکا است و هرکسی که بخواهد در این مسئله با بولتون دربیافتد در معرض خطر خواهد بود.
ریچارد گولدبرگ، قانون تحریم‌های ۲۰۱۲ که ایران را از سوئیف محروم کرد، نوشته بود. او گفته تصمیم درباره ارتباط ایران با سوئیفت برعهده ترامپ خواهد بود:" بحث اصلی این است که اگر در کاخ سفید بین منوچین و بولتون (بر سر سوئیفت) دعوا بشود، ترامپ کدام طرف را خواهد گرفت؟ "
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، پیشنهاد کرده بود که اروپایی‌ها یک نهاد مشابه سوئیف تاسیس کنند که بر یورو مبتنی باشد. با این حال، یک فرد مطلع از موضوع سوئیف گفته هنوز امید وجود دارد که برای سوئیفت هم راه حلی پیدا شود. این منبع گفته منوچین ممکن است از تاخیر تحریم یا اعطای معافیت به سوئیف از تحریم‌ها حمایت کند.
وزرای امور مالی بریتانیا و فرانسه و همچنین والدیس دمبروسکیس، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در امور سیاست‌گذاری خدمات مالی، قرار است در جلسات صندوق بین المللی پول با منوچین دیدار کنند.
دیپلمات‌های اروپایی به آمریکا فشار می‌آورند که بنا به دلایل انسانه‌دوستانه، سوئیفت را از تحریم‌ها معاف کند. اروپایی‌ها امیدوارند با این کار، تهیه غذا و سایر کالا‌های مصرفی غیرقابل تحریم برای مردم ایران را تضمین کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سوئیفت اروپا آمریکا تحریم ها قطع ارتباط با سوئیفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۶۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد