Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی مرتضی نادری دیشب، 16 مهر ماه، در نشستی که در موسسه آموزشی پژوهشی فردای پارس برگزار شد، اظهار کرد: روانشناسان این پرسش را مطرح می کنند که چه عواملی در طول تاریخ افراد را به ارتکاب جنایاتی چون قتل عام هزاران کودک و... سوق می دهد.

وی افزود: برخی معتقدند که فجایعی که در جنگ جهانی دوم روی داد، تنها به دلیل وجود شرایط ویژه‌ای بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنکه با آزمایش‌های گوناگونی که روانشناسان از افراد عادی گرفتند، ثابت کردند که انسان‌ها در هر دوره ای می‌توانند دست به این جنایات بزنند.

نادری ادامه داد: روانشناسان با آزمایش‌های گوناگونی که انجام دادند، به دو مکانیزم عمده رسیدند که یکی از آن مکانیزم‌ها، هم‌رنگی است. در این حالت فرد تحت تاثیر حضور واقعی یا خیالی دیگران قرار می‌گیرد. دومین مکانیزم پیروی کردن از فردی است که دارای «اتوریته» یا اقتدار است.

وی با بیان اینکه افراد در یک موقعیت مبهم تحت نفوذ اطلاعات دیگران قرار می‌گیرند، تصریح کرد: در واقع فرد دیگران را منبع اطلاعاتی خود قرار می‌دهد و خود را با آن‌ها همرنگ می‌شود. باید بدانیم وجود شرایط مبهم افراد را بیشتر به سوی هم‌رنگ شدن سوق می‌دهد. این شرایط مانند موقعیت امروز ایران است که خیلی مبهم است؛ بنابراین منجر به حرکت افراد به سمت رفتارهای توده‌ای می‌شود.

این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: حالت دوم زمانی است که فرد در بحران باشد؛ در این شرایط فرد مجبور است یک تصمیم مهم را در  مدت زمان محدودی بگیرد‌. اما حالت سوم هنگامی است که دیگران برای ما نقش متخصص را دارند؛ در این حالت هم‌رایی افراد ایجاد می شود.

نادری با اشاره به انواع هم‌رایی در جامعه گفت: هم رایی نمودهای زیادی در جامعه دارد که می‌توان به مد به عنوان یکی از موارد آن اشاره کرد. در واقع افراد برای اینکه احساس پذیرش در گرو‌ه‌های مدنظر خود را پیدا کنند، با آن‌ها هم رنگ می‌شوند. 

وی با بیان اینکه  اگر فردی دارای اقتدار باشد، می‌تواند فردی را به انجام یک دستور متقاعد کند، اظهار کرد: در واقع نرخ بالای اطاعت از یک سو و پیش‌بینی دست کم بودن از سوی دیگر منجر به ایجاد یک معلول مرگبار خواهد شد. زمانی که به فرد نقشی همراه با ارزش‌های مثبت نسبت دهیم، فرد خود را در نقشش غرق می‌کند و اقدامات فاجعه‌باری چون افسران نازی انجام خواهد داد. 

این جامعه‌شناس گفت: اطاعت کور از دیگران بد و شیطانی است که می‌توان به چند نمونه از آن چون شکنجه عاملان حملات انتحاری اشاره کرد. باید توجه داشت که شکنجه کار حساسی است و هرکسی نمی‌تواند آن را انجام دهد. 

نادری با اشاره به حملات انتحاری به عنوان پیروی کور افزود: پیروی کور دوم عامل حملات انتحاری است که روانشناسان در مطالعات خود به آن دست یافتند. وجود احساس خشم و نارضایتی در میان افرادی که خودشکی می‌کنند آن ها را به این باور می رساند که مرده آن‌ها بهتر از زنده بودنشان است بنابراین وجود چنین حسی همراه با اینکه چنین افرادی با مرگشان جامعه بهتری را به وجود می‌آورند، نیروی پیشران برای انجام حملات انتحاری است.

نادری خاطرنشان کرد: این دسته افراد از میان جمعی که روحیه وطن پرستانه دارند، انتخاب می‌شوند. پس از آن بررسی می‌شود که چه میزان در عقاید خود جدی هستند. در مرحله بعد در تمارین گروهی شرکت می‌‌کنند و پس از آن طرز ساخت بمب به آن‌ها آموزش داده می‌شود. در مرحله آخر یک ویدیو تهیه کرده و اعلام عمومی می‌کنند که قرار است یک نیروی جهادی تروریستی شوند تا خانواده‌شان تصاویر آن‌ها را ببیند.

وی افزود: از آنجا که افراد می‌خواهند به تعهدات خود پایبند باشند، زمینه لازم انجام حملات انتحاری را به دست می‌آورند‌. باید توجه کرد که چقدر سیستم فضاهای تروریستی منطبق بر ملازمات تجربی و شواهد علمی بوده و تا چه میزان کارآمد است.

این جامعه‌شناس ادامه داد: طی مصاحبه با برخی از این افراد نشان داده شد که بسیاری از این افراد، شخصیت های خوبی از لحاظ اخلاقی بوده و گمان می‌کردند که این کار هم، مانند خوب بودن خودشان است. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی اجتماعی تروریسم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس

گروهی از دختران جوان در کانادا که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه «یورک» تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به ظاهر فیزیکی از آنها پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز شکل ظاهری بدن خود را با اینفولئنسر‌های شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به فرم بدن خود شرم دارند؟

به گفته «جنیفر میلز»، استاد روانشناسی که این پژوهش را سرپرستی می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد شکل بدن‌شان را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه شده، تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌های اجتماعی بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند، اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز از مراجعه به شبکه‌های اجتماعی به تنهایی عاملِ تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد بلکه پیامد‌های آن، منجر به تغییرات در سبک زندگی فرد می‌شود.

به گزارش دویچه وله، عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت