Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-01@01:26:55 GMT

پاسخ شهید همدانی به بشار اسد

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۹۶۲۹

به گزارش خبرگزاری بسیج، شانزدهم مهر 94 بود که خبری در کشور پیچید، سردار حاج حسین همدانی از فرماندهان ارشد ایران در سوریه به شهادت رسید. خبری باورنکردنی برای سپاهیان و بسیجیان و البته کاملا باورپذیر برای همراهان و همسنگران حاج حسین همدانی. کسی که از سال‌ها قبل در جبهه ها بود و البته به گفته خودش دنبال شهادت دویده و البته در آن سال ها به آن دست نیافته و تقدیر خداوند این بوده که سی سال بعد در خارج از مرزهای ایران در کنار حرم عقیله بنی هاشم لقب مدافع حرم را به خود الصاق کند و به سوی یاران شهیدش بشتابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌ها قبل کتابی با عنوان «تکلیف است برادر» خاطرات سردار حسین  همدانی از انقلاب و دفاع مقدس منتشر شد. خاطرات اما در سال 1361 و بعد از آزادسازی خرمشهر متوقف شد. محقق و نویسنده کتاب هم کسی نبود جز آقای حسین بهزاد، نویسنده کارکشته دفاع مقدس. او البته باز هم بازگویی خاطراتش را ادامه داد و باز هم حسین بهزاد در کتاب «مهتاب خین» بخشی دیگر از ناگفته‌های جنگ و دفاع مقدس را گفت. حسین همدانی هر چه گفته بود از دفاع بود و مظلومیت مردان جنگی ایران در مقابل ارتش تا دندان مسلح رژیم بعث هر چند او سعی کرده بود در این کتاب از خود نگوید اما باز هم گوشه‌هایی از زندگی پربار وی پیش روی مخاطبان بود هر چند باز هم ناشناخته ماند.

سردار حسین همدانی چه در روزهایی که فرمانده سپاه همدان بود و چه در روزهایی که فرماندهی لشکر 27 محمد رسول‌الله بود محبوب دل بسیجیان حضرت روح‌الله بود و خود را خادم آن‌ها می‌دانست و با همین تفکر بود که وقتی به سوریه رفت تا به مردم مظلوم آن کشور کمک کند، پایه‌گذار ایده‌ای شد که قبلاً در ایران پیاده شده و نتیجه آن شگفت‌انگیز بود. «دفاع وطنی» با الهام از نیروی مقاومت بسیج در سوریه راه اندازی شد و به سرعت در سوریه فراگیر شد و همان نتیجه شگفت‌انگیز را نشان داد. مشارکت مردم در دفاع از جان و ناموس‌شان طوری ورق را به نفع جبهه مقاومت برگردانده است که این روزها تروریست‌ها با کمک آمریکا در گوشه‌ای از خاک سوریه گیر افتاده و تمنای مصالحه می‌کنند. اعتقاد عملی شهید همدانی به بسیج‌، درس بزرگی برای دولتمردان سوریه بود. سوریه را بسیج مردمی ( دفاع وطنی ) در روزهای سخت دمشق، نجات داد.

در همه کتاب‌هایی که از سردار همدانی با عنوان خاطرات و تاریخ شفاهی منتشر شد وی در مقام یک چهره نظامی تصویر شده بود که در هنگام بازگویی تجریبات خود از سال‌ها حضور در کارزار نبرد بود هر چند وی در نهایت فرصت نیافت که خاطرات سال‌های حضورش در سوریه را برای مردم بازگو کند اما یکی از ثمرات حضورش بازگویی خاطرات نزدیک‌ترین شخص به وی بود و آن هم کسی نبود جز همسرش که سردار او را سالار خطاب می‌کند. در افواه عمومی معمولاً افرادی با هیبت نظامی با چهره‌هایی عبوس و خشن بازتاب داده می‌شود ولی ظاهراً خلاف عادتی رخ داده است در میان فرماندهان نظامی ایران و آن چربش عطوفت و مهربانی این افراد است و سردار همدانی نیز یکی از این افراد.

«خداحافظ سالار» را که بخوانی با این لطافت و مهربانی کاملاً خو می‌گیری که این روحیه از کجا آمده که در شرایط کاملاً اضطراری و عجیب سوریه درحالی‌که هر لحظه دمشق در حال سقوط است همسر و دخترانت را فرا می‌خوانی تا در کنارت باشند تا درک کنند فضا و حال و هوای جنگ سوریه را امری که حتی بشار اسد از سردار همدانی پرسیده و این چنین جواب گرفته:  «در مسیر آمدن به فرودگاه از حاج آقا پرسیدم چرا زن و بچه‌تون رو توی این اوضاع بحرانی به دمشق می‌آورید؟ حاج‌آقا جواب جالبی دادن، گفتن اتفاقاً این موضوع را آقای بشار اسد ازشان پرسیده که در جواب گفتند من پیرو حسین‌بن‌علی‌ام. سیدالشهدا همه هستی‌اش را از زن و فرزند و برادر و خواهر تا دختر سه ساله به کربلا برد تا همه بدانند که ایشان از هیچ چیزی برای نجات مردم دریغ ندارند»ص27

همدانی همان اعتقادی را که در هدایت انسان‌ها داشت در سوریه پیاده می‌کرد. یکی از هدف‌هایش هدایت جوان‌های فریب خورده بود چرا که ماموریتی از طرف رهبری به او داده بودند نه فقط از بین بردن فریب‌خورده‌ها که حتی‌الامکان هدایت و کمک به افراد است: «‌به این نیت نروید که داعش بکشید! حاج حسین هم این طور واکنش نشان دادند که آقا جان! این جریان‌های تکفیری همان‌هایی هستند که از خون‌آشامی و جنایت‌هایشان، دنیا می‌لرزد. حضرت‌آقا این جمله را فرمودند که آقای همدانی به این نیت نروید که داعش بکشید! چراکه این‌ها مسلمانان فریب‌خورده‌ای هستند و بروید این‌ها را هدایت کنید.» مشرق دی ماه 94

همان‌طور که سردار همدانی در میدان نبرد قاطع بود سعی داشت افراد فریب‌خورده را نیز به سمت محور حق بکشاند. این واقعه در جریان فتنه‌88 بسیار نمود بیرونی داشت. به روایت همراهانش او سعی بسیار داشت تا صف افراد فریب خورده را از اغتشاشگران جدا کند و حتی الامکان فرصت بازگشت را مسدود نمی‌کرد. او با همین روحیه بسیاری از کسانی را که تصور می‌کردند در جریان فتنه‌88 نظام دست به تقلب زده با هدایت درست به مسیر اصلی و صحیح برمی‌گرداند. محسن فرجی افسر همراه شهید همدانی ‌می‌گوید: سردار همدانی همیشه در مورد اغتشاشات می‌گفتند که عده‌ای بازی خورده‌اند و اعتقاد داشتند که در بحث اغتشاشات به هیچ عنوان به سمت کار سلبی نروید.

همه دیگر ماجرای وداع شهید و همسرش را شنیده‌اند. در بسیاری از سایت‌ها و شبکه‌های خبری این لحظه حزن‌انگیز بازگو شده است. ذکر آخرین دیدار ایشان با رهبری با کمی جست‌وجو در سایت خبری قابل مشاهده است. شوق شهادت تا آخرین لحظه با سردار همدانی بود و ای بسا که شام قرار بود نقطه آرامش وی باشد. 
برای پایان این مطلب نیز سخن همسر ایشان مناسبت‌ترین خاتمه برای این وجیزه است: «همان وقت‌ها {ایام دفاع مقدس} هم یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در ذهنم بود وضعیت خواب و استراحت او بود. خیلی برایم عجیب بود که او غالباً شب‌ها برای شناسایی و جلسه و این جورکارها بیدار بود، کی می‌خوابید که صبح‌ها کاملاً سرحال و بانشاط بود. یادم می‌آید یک‌بار از او پرسیدم تو کی و کجا می‌خوابی؟ دست بر قضا آن روز هم همین جوابی را داد که امشب داد: خواب‌ها را گذاشتم برای وقتش.»

 

منبع: صبح نو

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۹۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • واکنش تهیه‌کننده «نون خ» به اعتراض یک خواننده درباره استفاده بی‌اجازه از آثارش +فیلم
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • پاسخ آیت الله نوری همدانی به سوالی درباره طرح عفاف و حجاب پلیس (طرح نور)
  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد