Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد بر‌کاتی مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت  و درمان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه هم‌اکنون 15 تا 20 درصد زوجین جهان دچار ناباروری اولیه و ثانویه هستند اظهار کرد: هم اکنون آمارهای دقیقی از آخرین وضعیت ناباروری زوجین را به همراه  ندارم اما همین آمارهای جهانی نشان می‌دهد که ناباروری در جدول آماری سیستم بهداشت و درمان همه کشورها به خوبی دیده می‌شود و این در حالی است که مدل ناباروری اولیه به علت داشتن جنبه ذاتی و مادرزادی همچون تخمدان‌های پلی‌کیستیک و آندرو‌متریوز درمان‌های موثر چندانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرایی شدن طرح  غربالگری ناباروری ثانویه 

وی گفت: به تازگی طرح غربالگری ناباروری‌های ثانویه توسط وزارت بهداشت کلید خورده است که طبق آن زوجین نابارور در شهرهای مختلف ابتدا شناسایی شده و سپس بر اساس برنامه‌های غربالگری وضعیتشان تحت کنترل و حتی درمان قرار می‌گیرد، البته این طرح فعلا به شکل پایلوت در حال انجام است که به زودی به همه شبکه‌های بهداشت و درمان سراسر کشور و مراکز سلامت کشور ابلاغ و به عنوان مهترین مولفه در بخش اجرایی آن مراکز ادغام می‌َشود.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت  و درمان کشور  با بیان اینکه غربالگری ناباروری ثانویه فعلا نیازی به حمایت بیمه‌ای ندارد، گفت: این برنامه صرف برای شناسایی و پیشگیری از ناباروری است که در صورت رسیدن به مرحله صرف هزینه ساختار مدیریت هزینه آن نیز در راستای ادامه اجرای این طرح عملیاتی خواهد شد و هم اکنون بهترین سیر منطقی در حوزه سلامت جمعیت خانواده‌ و مدارس شامل ارتقاء سلامت،‌ پیشگیری،‌غربالگری، ‌بیماریابی، مدیریت و توانبخشی است که در ارتباط با غربالگری ناباروری ثانویه اعمال شده است.

برکاتی همچنین با بیان اینکه دلیل پیدایش پدیده سالمندی در کشور ارتباط معناداری با افزایش امید به زندگی نیز دارد، یادآوری کرد: صرف نظر از این مسئله متاسفانه تاخیر ازدواج خانم‌ها به بیش از 24 سالگی و مردان به بیش از 27 سالگی و همچنین رسیدن فاصله سنی تولد اولین فرزند به بیش از چهار سالگی موجب کاهش نسبی روند رشد جمعیت شده است که باید برای این مسئله نیز با همت همه دستگاه‌های مرتبط تدابیر و ساز و کار‌های جدی‌تری اتخاذ شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن