Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@04:19:40 GMT

فشار بر شورای نگهبان برای رد "سی‌اف‌تی"

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۹۰۰۹۲

فشار بر شورای نگهبان برای رد 'سی‌اف‌تی'

فرارو- قصه اف‌ای‌تی‌اف تمامی ندارد. حالا که مجلس مهمترین لایحه دولت از لوایج چهارگانه برای پیوستن ایران به اف‌ای تی اف را تصویب کرده است، برخی فعالان جناح اصولگرا تلاش‌های گسترده‌ای را برای مخالفت شورای نگهبان با این لایحه آغاز کرده اند.
به گزارش فرارو، دو روز پیش مجلس شورای اسلامی در نشستی پر تلاطم لایحه پیوستن ایران به به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از تصویب آن در مجلس موجی از حمله و انتقاد به تصمیم نمایندگان از سوی فعالان سیاسی اصولگرا آغاز شد. حملات تا انجا ادامه یافت که حتی علی لاریجانی، رییس مجلس متهم به "خیانت" شد. این اولین بار است که این چهره شاخص اصولگرا با این موج از حمله روبه رو می‌شود.   مجلس بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (سی اف تی) را چهار ماه پیش آغاز کرد، اما تصویب آن به دلیل مخالفت شماری از نمایندگان به تعویق افتاد.
دلیل اصلی تعویق، این بود که تصور می‌شد رهبر معظم انقلاب با پیوستن ایران به این کنوانسیون مخالف است.
با این حال، علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه در روز بررسی لایحه متن نامه دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه رئیس مجلس درباره بررسی لوایح مرتبط با اف‌ای تی اف را قرائت کرد که حکایت داشت ایشان با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارند. بیشتر بخوانید: جارو جنجال بر سر "سی‌اف‌تی"

با این حال منتقدان همچنان می‌گویند این کنوانسیون استعماری است و نباید ایران به آن بپیوندد.
از روز گذشته ماجرا روند تازه‌ای به خود گرفته است و منتقدان حالا سخن از آن مطرح می‌کنند که شورای نگهبان با مصوبه مجلس برای پیوستن به سی‌اف‌تی مخالفت کند.
در فضای مجازی کاربران اصولگرا تلاش می‌کنند موجی ایجاد کنند که از شورای نگهبان می‌خواهد این مصوبه را رد کند.
در طرف مقابل نیز عده اندکی تلاش می‌کنند موج را برعکس کنند و به گونه‌ای از شورای نگهبان می‌خواهند که مصوبه سی‌اف‌تی را تائید کنند. با این حال به نظر می‌رسد سنبه مخالفان برای تحت تاثیر قراردادن شورای نگهبان پر زورتر است.
روز گذشته محمد مهدی زاهدی نماینده اصولگرا و و منتقد پیوستن ایران به اف‌ای تی اف از بسیج اساتید خواست برای ضرورت‌های "اف‌ای تی اف" به شورای نگهبان تحلیل ارائه دهد. او تاکید کرد "برای مخالفت باید مطالبه نخبگانی شکل دهیم."
در همین راستا بسیج دانشجویی برخی دانشگاه‌های کشور با صدور بیانیه‌ای از شورای نگهبان درخواست کرد "اسیر جو سازی‌ها نشده و با تکیه بر قانون اساسی و منویات رهبری به بررسی دقیق لایحه خطرناک سی‌اف‌تی بپردازد و اجازه عبور این ننگ از فیلتر شورا را ندهد. "
در بیانیه تشکل‌های دانشجویی بسیج آمده است "مردم دیدند که چگونه شخص آقای علی لاریجانی و عده‌ای قلیل با جوسازی فریبنده و پنهان شدن پشت امام جامعه، قصد تخریب میراث خون شهدا کردند. اتفاقات دیروز مجلس، اما تا ابد در اذهان روشن مردم باقی خواهد ماند."
این بیانیه تاکید می‌کند "ما به نمایندگی از دانشجویان انقلابی، انتظار عمل انقلابی از شورای نگهبان داریم؛ البته هر عملی که در این باره از شورای نگهبان سر بزند در تاریخ ثبت خواهد شد."   علی شیرازی نماینده ولی فقیه در نیروی قدس
از طرف دیگر حجت الاسلام علی شیرازی نماینده، ولی فقیه در نیروی قدس، بازوی برون مرزی سپاه پاسداران در سخنانی از تصوب "سی‌اف‌تی" به شدت انتقاد کرد.
او گفت: «اینکه مقام معظم رهبری چند ماه قبل به صراحت فرمودند چیزی که استکبار می‌خواهد بر ملت ایران دیکته کند ملت ایران این پیمان را نباید امضا کند. مجلس شورای اسلامی دیروز تصویب کرد که جمهوری اسلامی به کنوانسیون اف‌ای تی اف بپیوندد، یعنی ما دست حمایت از لبنان، سوریه و عراق برداریم. غیر از این است؟»
او در ادامه از شورای نگهبان خواست این مصوبه را متوقف کند. شیرازی گفت: «شما حرف‌های مقام معظم رهبری را دقت کنید عبارت را نگاه کنید چه خبر است! وظیفه ما در قبال این قانون چیست؟ شورای نگهبان امروز وظیفه دارد جلوی این حرکت را بگیرد. شما عبارت دیروز وزیر امور خارجه را نگاه کنید، می‌گوید؛ من و رئیس جمهور هیچ نامه و تعهدی را امضا نمی‌کنیم که با پیوستن به این قانون به اصطلاح استکباری مشکلات کشور حل شود. اگر این قانون را امضا نکنیم فشار آمریکایی‌ها بر ما بیشتر می‌شود یعنی ما با فشار آمریکایی‌ها این کار را انجام می‌دهیم. غیرت ما کجا رفته؟ نباید فریاد بزنیم؟»
در همین حال برخی رسانه‌ها از جمله خبرگزاری فارس نیز تلاش می‌کنند افزایش قیمت سکه و ارزی در دو روز گذشته را مربوط به تصویب "سی‌اف‌تی" بدانند این در حالی است که کارشناسان معتقدند مصوبه مجلس خبر خوبی برای اقتصاد بوده و افزایش احتمالی قیمت‌ها هم به آن ربطی ندارد.

در همین رابطه برخی عناصر نیز وارد گود شده وشورای نگهبان را تهدید کرده اند. خلیل موحد عضو سابق شورای شهر مشهد که مشخص شده عامل ارسال پیامک‌های تهدید آمیز به نمایندگان مجلس بوده، حالا گفته است: "دور جدید فعالیت‌های حسینیه قرآن و عترت از امروز بعدازظهر شروع و خیانتی که نمایندگان مجلس کرده‌اند، برای اعضای شورای نگهبان تبیین می‌شود."
به این ترتیب می‌توان گفت با موج تازه‌ای که به راه افتاده حالا توپ در زمین شورای نگهبان است. این نهاد حکومتی با دبیری آیت الله جنتی باید تصمیم بگیرد که ایران می‌تواند به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم بپیوندد یا خیر؟ بیشتر بخوانید: شورای نگهبان و مجمع تشخیص با FATF چه خواهند کرد؟

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان پس از تصویب لایحه سی اف تی در مجلس گفت: «هنوز اعلام نظر زود است. مجلس آن را تصویب کرده است، اما هنوز برای ما نیامده است. ابتدا باید به شورای نگهبان ارسال شود تا ان شاءالله ما اعلام نظر کنیم. فعلا تا زمانی که به شورای نگهبان نیاید هیچ نظری ندارم.».
اما او روز گذشته در واکنش به اظهارات مخالفان گفت که که این شورا در چارچوب قانون اساسی و شرع درباره مصوبه مجلس اظهارنظر می‌کند و قطعاً تحت تأثیر فشار قرار نخواهد گرفت.
کدخدایی افزود "شورای نگهبان تنها با کارشناسان جلسه برگزار می‌کند نه با افراد دیگر. " او همچنین دریافت پیامک تهدی آمیز را رد کرد.    

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست ایران سی اف تی شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۰۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب تشکیل استان تهران شرقی

آفتاب‌‌نیوز :

سید محمدتقی شاهچراغی، معاون وزیر کشور امروز در جلسه شورای اداری ورامین با تاکید بر لزوم پیگیری و رسیدگی به مطالبات مردم اظهار کرد: فرایند تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین آغاز شده و در مسیر اجرا قرار دارد.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است، گفت: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود. 

معاون وزیر کشور با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

شاهچراغی تصریح کرد: در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان و ۲۲ حوزه انتخابیه، ۹۰ داوطلب برای تصاحب ۴۵ کرسی مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت رقابت می‌کنند. 

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب
  • رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک
  • اصلاح طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس
  • طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی