Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود سرانه فضای مطالعه به عنوان یکی از مشکلات عمده شهرستان دهگلان، با وجود تملک زمین به علت عدم اعتبار مغفول مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، محرومیت شاید در اکثر نقاط جهان و یا حتی کشورمان دیده شود اما محرومیت در شهرستان دهگلان به وفور عیان است و حتی باعث شده پروژهای با درصد بسیار کمتر هم به فراموشی سپرده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
با توجه به کمبود شاخص سرانه فضای فیزیکی کتابخانه های عمومی در این شهرستان، پروژه های راکد کتابخانه های عمومی دهگلان باید هر چه سریعتر اجرا و به اتمام برسد در حالیکه این روژه نیمه ‌تمام پس از گذشت 7 سال  تنها 11 درصد پیشرفت فیزیکی دارد به صورت مخروبه در آمده و در حال فراموش شدن است.


با توجه به اینکه شهرستان دهگلان دومین شهرستان از نظر مطالعه در استان کردستان است اما کمترین میزان فضای کتابخانه در استان را دارد که تنها یک کتابخانه قدیمی با زیر بنای 177 متر مربع  اصلا جوابگو نیست و می طلبد که هر چه سریعتر زمینه ساخت و ساز این پروژه مطالعاتی فراهم شود.

 

استاندارد سرانه فضای مطالعاتی به ازای هر 100 نفر 8 متر می باشد و شاخص زیربنای کتابخانه های عمومی در دهگلان کمتر از 22  سانتیمتر به ازای یکصد نفر است که از میانگین کشوری و جهانی بسیار پایین تر است.


مسوولان فرهنگی در ارتقاء سطح سرانه مطالعه با ایجاد فضاهای کتابخوانی باید توجه ویژه داشته باشند تاسرانه مطالعه بر اثر کمیود فضای مطالعه و  کتابخانه سیر نزولی پیدا نکند.

 

این پروژه کتابخانه فراموش شده در فضایی با 1700 متر مربع مساحت در نظر گرفته شده که نیازمند اعتبار وتامین مالی است.

 

بلبان آباد شهری بدون کتابخانه و فضای مطالعاتی  

       
شهر بلبان آباد با وجود افراد تحصیلکرده و با وجود تعدد فرهنگیان از داشتن کتابخانه کاملا محروم است و هیچ مرکز مطالعه ای در این شهر با جمعیت 4هزار نفر وجود ندارد.


با توجه به وضعیت شهر فرهنگی بلبان آباد و نیاز به فضاهای کتابخوانی، تسریع در ساخت این پروژه بسیار مهم است.


پروژه مربوط به احداث کتابخانه شهر بلبان‌آباد در فضایی به مساحت هزار و 500 متر مربع و با زیربنای 780 متر و در دو طبقه طراحی شده که در صورت تکمیل، این پروژه جزو کتابخانه‌های استاندارد تیپ 2 است.

 

                                       

شهرداری بلبان آباد: کتابخانه شهر بلبان آباد تنها 5 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

 

محمدی شهرداری بلبان آباد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: پروژه‌ نیمه‌ تمام کتابخانه عمومی شهر بلبان‌آباد از سال 90 شروع شده و پس از گذشت 6 سال، 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که آن هم فرسوده شده و در حال تخریب است.

 

وی افزود: از طریق پیمانکار طرف قرار داد راه و شهر سازی تنها فنداسیون این پروژه انجام شده است و به علت عدم اعتبار راکد مانده و به فراموشی سپرده شده است.


محمدی از مسئولین ذیربط استان و شهرستان خواست تا نسبت به ساخت و ساز این فضای مطالعاتی اهتمام ویژه صورتگیرد زیرا این مکان نیاز مردم این بخش و شهر بلبان آباد است.

 

   کتابخانه شهر بلبان آباد که 6 سال راکد مانده


برای روشن شدن موضوع با مراجعه به اداره راه و شهر ساز ی که متولی امر ساخت اماکن عمومی شهری و اطلاع از وضعیت راکد ماندن کتابخانه های دهگلان و بلبان آباد، علی فعلی رئیس این اداره در گفتگو با خبرنگار ما: دلیل راکد ماندن این دو پروژه را عدم تخصیص اعتبار دانست و گفت: در سال جاری ملبغ 900 میلیون تومان از ماده 180 در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان در نظر گرفته شده و تاکنون تخصیص نیافته است.


رئیس اداره راه و شهرسازی دهگلان در ادامه افزود: در صورت تخصیص اعتبار ساخت و ساز کتابخانه مرکزی شهر دهگلان شروع خواهد شد.

 

وی در جواب خبرنگار ما با اشاره به عدم کتابخانه و سرانه فضای مطالعه در شهر 4 هزار نفری بلبان آباد اظهار داشت: متاسفانه تاکنون هیچگونه اعتباری برای پروژه کتابخانه شهر بلبان آباد در نظر گرفته نشده است.


 
فعلی افزود: اکثر پروژه های راههای روستایی نیز به علت عدم اعتبار به حالت راکد درآمده اند و در صورت تخصیص اعتبار نسبت به ساخت و ساز کتابخانه مرکزی دهگلان اقدام خواهد شد.

 

یکی از مسائل اصلی در خصوص اتمام طرح های نیمه تمام، مسئله تامین مالی طرح ها است که به روشنی قابل پیش بینی است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • اولویت اصلی شورای شهر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت