Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب،  چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در حالی این روز‌ها در شهر اراک برگزار می‌شود که رقابت‌ها در بخش آقایان پایان یافته و از روز ۱۷ مهرماه نیز رقابت‌های بخش بانوان آغاز شد.

در این دوره از مسابقات شاهد حضور ۱۳۰ فینالیست در بخش آقایان در رشته‌های مختلف بودیم که رقابت در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم به خاطر حساسیت‌ها و جذابیت‌های خاصی که داشت، بیشتر از بخش‌های دیگر مورد توجه قرار گرفت؛ در ادامه نگاهی به برخی نکات مثبت و منفی این مسابقات خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حین زمان برگزاری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیشتر مباحث حاشیه‌ای در مورد تغییرات ایجاد شده در این دوره از رقابت‌ها بوده است. تغییراتی که به زعم بسیاری از کارشناسان و اساتید قرآنی، انقلابی در فعالیت‌های قرآنی کشور ایجاد کرده و باعث تحول عظیمی در مسابقات سراسری قرآن شد. این تغییرات همان رسانه محور شدن مسابقات است. در این دوره از مسابقات بر خلاف ادوار گذشته، مسابقات به صورت تلویزیونی برگزار و پخش تلویزیونی مبنای تمام فعالیت‌ها قرار گرفت.
 
از حضور پر رنگ دهه هفتادی‌ها در فینال تا رسیدگی سریع به اعتراضات شرکت کنندگان
در این دوره از مسابقات برخلاف ادوار گذشته ابتدا مرحله مقدماتی به صورت جداگانه و در شهر مقدس قم برگزار شد و از بین ۴۴۱ شرکت کننده در مرحله مقدماتی بخش آقایان، ۱۳۰ نفر به فینال مسابقات راه پیدا کردند. مرحله مقدماتی مسابقات در قالب برنامه تلویزیونی تدوین و به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن رفت و تا پخش آن برنامه‌ها تا زمان آغاز فینال مسابقات ادامه یافت.

کاهش میانگین سنی حاضران در فینال رشته‌های مختلف چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از دیگر نکات برجسته و دستاورد‌های این دوره از مسابقات است. اگر در سال‌های گذشته بیشتر شاهد حضور متولدین دهه ۶۰ در فینال مسابقات بودیم، در این دوره درصد قابل توجهی از افراد راه یافته به فینال متولدین دهه هفتاد و نیمه دوم این دهه بودند و این نوید ظهور نسلی را می‌دهد که طی سال‌های آینده حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت. نسلی که خیلی زود راه ورود به مسابقات کشوری و در ادامه بین المللی را پیدا کرده و می‌تواند از این راه برای میهن اسلامی افتخار آفرینی کند.

حضور نزدیک به ۱۵۰ داور در بخش‌ها و رشته‌های مختلف از دیگر ویژگی‌های چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است. انتخاب این تعداد داور در این دوره از مسابقات، نشان از حرکت برگزار کنندگان روی ریل عدالت دارد. در این دوره در بخش‌های آقایان و بانوان و در رشته‌های مختلف تعداد داوران نسبت به سال‌های قبل افزایش قابل توجهی یافته بود.

اگر در سال‌های گذشته هر بخش در رشته‌های مختلف دو و در برخی موارد یک داور انتخاب می‌شد، در این دوره هر آیتم از یک رشته مسابقات دارای سه داور بود که نمرات آن‌ها تجمیع می‌شد و همین موضوع رضایت متسابقان از مسابقات را در حد زیادی افزایش داده است.

به لحظه شدن اعتراضات و اعلام نتایج آن از دیگر دستاورد‌های چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است. در ادوار گذشته اگر شرکت کنندگان اعتراضی داشتند باید ابتدا نتایج مسابقات رسما اعلام می‌شد و سپس اگر شرکت کننده‌ای اعتراض داشت نسبت به ثبت آن اقدام می‌کرد. این پروسه خود باعث می‌شد تا روند بررسی اعتراض به بعد از برگزاری اختتامیه و تجلیل از نفرات برتر بکشد و عملاً قائل بودن حق اعتراض برای متسابقان به یک امر تشریفاتی تبدیل شود.
 
در این دوره، اما هر شرکت کننده بعد از اجرای خود و دریافت ریز نمرات می‌تواند نسبت به نمرات اعلام شده اعتراض کند و همان اعتراض در لحظه مورد بررسی هیئت داوران قرار می‌گیرد، به این ترتیب در این دوره از مسابقات برای اولین بار در تاریخ رقابت‌های قرآنی کشورمان اعتراضات شرکت کنندگان قبل از اعلام رسمی نتایج بررسی می شد و آثار آن در نتایج لحاظ می‌شود.

در این دوره از مسابقات شرکت کننده‌هایی که در فینال مسابقات به خصوص در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم حضور دارند، در عین جوانی دارای تجربه حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن هستند. در بین فینالیست‌های این دو رشته رتبه داران و افرادی که سابقه حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور‌هایی همچون کویت، روسیه، مالزی، اندونزی، ترکیه، اردن، سودان، کرواسی، لیبی، امارات و. دارند، حضور داشتند و همین می‌تواند بیانگر سطح بالای این دوره از مسابقات باشد.

کاهش هزینه‌های مسابقات و تلاش مسئولان در این راستا از دیگر دستاورد‌های مسابقات چهل و یکم است. در این دوره به خاطر اینکه شاهد اتلاف وقت شرکت کنندگان که در ادوار قبل بسیار زیاد بود، نباشیم، سالن برگزاری مسابقات در هتل محل اسکان متسابقان دایر شده است. همین موضوع باعث شده تا ایاب و ذهاب شرکت کنندگان و هزینه‌هایی که صرف این موضوع می‌شود از چرخه هزینه مسابقات حذف شود و به لحاظ برنامه‌ریزی ریزی نیز زمان زیادی از دست نرود.

استفاده از کارگردان هنری، پخش مستقیم مسابقات از رسانه‌های دیداری و شنیداری و بسیاری موارد دیگر از دیگر دستاورد‌های چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در شهر اراک و استان مرکزی است.

گفتنی است؛ چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از روز ۱۰ مهرماه در بخش آقایان آغاز شد ۱۶ مهرماه اختتامیه این مسابقات با معرفی نفرات برتر پایان یافت؛ همچنین بخش بانوان نیز از روز ۱۷ مهرماه آغاز شد و تا روز ۲۳ مهرماه ادامه دارد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۱۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۳۳۷ حافظ آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین رامین خورنژاد ظهر پنج شنبه با اعلام این خبر گفت: نخستین مرحله از نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم در قالب حفظ ۱۰ جز، ۲۰ جز و کل قرآن کریم در آذربایجان شرقی نیز برگزار می‌گردد.

وی ادامه داد: این آزمون جمعه ۱۴ اردیبهشت همزمان با سراسر کشور با حضور ۳۳۷ نفر از حافظان استان در تبریز برگزار خواهد شد که ۷۰ در صد از شرکت کنندگان در آزمون مرحله اول را بانوان و ۳۰ درصد را برادران تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره برنامه ریزی امور قرآنی استان با بیان اینکه آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم در سطح کشوری در چهار مرحله و در استان به صورت سه مرحله‌ای برگزار می‌شود، اظهار داشت: مرحله نخست این آزمون کتبی و مربوط به حفظ، ترجمه و مفاهیم قرآن کریم در قالب ۱۰ جز، ۲۰ جز و کل قرآن کریم است که نتایج آن ۲۲ خرداد از طریق سایت تلاوت اعلام خواهد شد.

وی افزود: نوبت اول مرحله دوم نیز که آزمونی شفاهی است، ۲۷ تیر تا ۱۰ مرداد برگزار و نتایج ۲۵ شهریور و نوبت دوم نیز ۱۶ تا ۲۵ آبان در مراکز استان‌ها برگزار و نتایج در دی ماه اعلام می‌شود.

به گفته حجت الاسلام خورنژاد مرحله سوم آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم شامل ترجمه و مفردات، پنجم بهمن ۱۴۰۳ برگزار و پس از اعلام نتایج آن در ۲۰ بهمن ماه، زمان مرحله چهارم که به صورت کشوری و با حضور قبول شدگان مراحل استانی برگزار می‌شود، تصمیم گیری و اعلام خواهد شد.

رئیس اداره برنامه ریزی امور قرآنی آذربایجان شرقی گفت: طبق مصوبه ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی در هشتم تیر ۱۳۸۴ مدرک تخصصی درجه ۳ قرآن معادل لیسانس، مدرک تخصصی درجه ۲ معادل کارشناسی ارشد و درجه ۱ معادل دکتری بوده و دارندگان این مدارک از مزایای دارندگان مدارک درجه یک تا پنج هنری برخوردار می‌شوند.

کد خبر 6095080

دیگر خبرها

  • حضور ۳۳۷ حافظ آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در زنجان
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • رقابت ۶۰۰ محصل استان در مسابقات قرآن
  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزی در یزد
  • آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی در کازرون
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی