Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، «بری گروسمن» وکیل کانادایی خبره در دعاوی بین‌المللی با اشاره به اینکه رأی دادگاه لاهه می‌تواند برای آمریکایی‌ها یک فرصت باشد، اظهار داشت: «اگر فراست و هوشمندی دولتمردان آمریکایی حتی در حد نیمی از آنچه نمایش می‌دهند باشد، باید رأی دیوان بین‌المللی دادگستری را به‌سرعت بپذیرند و از آن به‌عنوان یک بهانه به‌موقع برای ملایم‌تر کردن تحریم‌ها و مشخصاً پس گرفتن درخواست خود از سایر کشورها برای کاهش واردات نفت از ایران استفاده کنند تا خطر بی‌ثباتی در منطقه و تهدید امنیت انرژی در جهان نیز مهار شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وکیل و کارشناس حقوق بین‌الملل در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در مورد دلیل مقاومت آمریکایی‌ها در برابر رأی دادگاه لاهه خاطرنشان ساخت: «همه ما می‌دانیم که آمریکا نیز مانند اسرائیل و تا حدی مانند انگلیس و فرانسه، خود را بسیار خاص‌تر و استثنائی‌تر از آن می‌داند که بخواهد هرگونه محدودیتی را از جانب دیوان بین‌المللی دادگستری، سازمان ملل متحد یا سایر نهادها، قوانین، معاهدات و کنوانسیون‌ها بپذیرد».

دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه هلند روز چهارشنبه هفته گذشته حکم داد که آمریکا باید اطمینان حاصل نماید که تحریم‌هایش علیه جمهوری اسلامی ایران بر تأمین کالاهای اساسی یا ایمنی پروازهای مسافری در این کشور تأثیر منفی نخواهد داشت.

اولین واکنش مقامات آمریکایی به این رأی از جانب «پت پوکسترا» سفیر آمریکا در هلند صورت گرفت و او در پیامی توییتری وجاهت قانونی پرونده شکایت ایران از آمریکا و نیز صلاحیت دادگاه لاهه برای بررسی این پرونده را زیر سؤال برد تا مشخص شود آمریکایی‌ها تصمیمی برای پذیرش رأی این دادگاه ندارند.

در ادامه «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حکم دادگاه لاهه از تصمیم دولت متبوعش برای خروج از پیمان مودت خبر داد؛ پیمانی که مبنای شکایت حقوقی ایران از آمریکا به دیوان بین‌المللی دادگستری را تشکیل می‌داد. او مدعی شده بود رأی این دادگاه، شکستی برای ایران است.

گروسمن درباره این اقدام آمریکایی‌ها گفت: «برای مردی که مشهور به زیرکی است، احمقانه بود که حکم موقت دیوان بین‌المللی دادگستری را شکستی برای ایران بداند. دادگاه تمامی استدلال‌هایی را که آمریکا مطرح کرده بود رد کرد و جوهر تمامی استدلال‌های ایران را هم پذیرفت».

او در ادامه گفت: «البته، دادگاه ظاهراً آرامشش را از دست داده و به صدور چند حکم موقت بسنده کرده، اما دلیل این امر فعالیت‌های لابی‌گری و تهدیدهایی است که آمریکا علیه دادگاه به‌راه انداخته است».

دادگاه لاهه روز دوشنبه هم جلسه‌ای برای رسیدگی به یک شکایت دیگر ایران از آمریکا در ارتباط با حکم سال 2016 دیوان عالی این کشور برای مصادره 1.75 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران جهت پرداخت به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال 1983 در مقر تفنگداران دریایی آمریکا برگزار کرد. آمریکا مدعی است ایران در این بمب‌گذاری نقش داشته، اما تهران همواره این ادعا را رد کرده است.

مایک پامپئو در بیانیه‌ای خواستار مختومه شدن این شکایت شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دادگاه لاهه شکایت ایران از آمریکا جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اضطراری در تل‌آویو دربار احتمال صدور حکم بازداشت ازسوی لاهه!

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها از اقدام دیوان دادگستری بین‌المللی در صدور حکمی درباره بازداشت شماری از مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه تا پایان ماه جاری میلادی، شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل روز چهارشنبه نشستی اضطراری برگزار کرد.

پایگاه خبری روسیا الیوم چهارشنبه شب گزارش داد که کانال «۱۲» عبری فاش ساخت که تل آویو به اطلاعاتی دست یافته است که نشان می‌دهد که دیوان لاهه ممکن است تا قبل از پایان ماه جاری میلادی به صدور قرار دستگیری بازداشت مقامات ارشد این رژیم شامل نتانیاهو به همراه یوآو گالانت، وزیر جنگ و هرتزی هالیوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اقدام کند.

در همین ارتباط، کانال «۱۳» عبری گزارش داد که شورای امنیت داخلی این رژیم سناریوهای مربوط به قرار بازداشت بین المللی سران سیاسی و نظامی این رژیم را مخفیانه بررسی کرده است.

این کانال عبری اعلام کرد که سناریوهای صدور قرار بازداشت بین المللی در مورد نتانیاهو به همراه یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک اسرائیل از سوی دیوان بین المللی دادگستری را بررسی کرده است.

پنجشنبه هفته گذشته بود که شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی فاش کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر تل آویو خواستار میانجی‌گری وزیران امور خارجه انگلیس و آلمان برای جلوگیری از صدور قرار بازداشت دیوان بین‌المللی دادگستری علیه خود و دیگر مقامات این رژیم شد.

رسانه‌های صهیونیستی ساعاتی پیش از انتشار خبر توسل نتانیاهو به متحدان غربی‌اش گزارش داده بودند که اسرائیل نگران است دیوان بین‌المللی دادگستری (دادگاه لاهه) ممکن است در پایان ماه آتی میلادی برای مقام‌های امنیتی و سیاسی ارشد این رژیم قرار بازداشت صادر کند.

کد خبر 6088228

دیگر خبرها

  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • نشست اضطراری در تل‌آویو درباره احتمال صدورحکم بازداشت ازسوی لاهه!
  • نشست اضطراری در تل‌آویو دربار احتمال صدور حکم بازداشت ازسوی لاهه!
  • بررسی مخفیانه قرار بازداشت تتانیاهو توسط دادگاه لاهه
  • توضیحات قاضی از دادگاه منافقین/ تشریح اتهامات از سوی وکیل
  • نگرانی تل‌آویو از صدور احکام‌ بین‌المللی بازداشت برای مقامات ارشدش
  • نگرانی تل آویو از احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو
  • تصاویری از وکیل تتلو در دادگاه
  • لیست دادگاه های تبریز
  • دور دوم رسیدگی به پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین