Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا پورملایی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان با اشاره به مهم‌ترین دلایل بازماندگی از تحصیل در این استان به خبرنگار ایلنا گفت:  فقر مالی و ناتوانی در تامین امکانات اولیه تحصیل و اشتغال فرزندان برای تامین مخارج زندگی، دوری مدرسه و عدم امکان پرداخت هزینه ایاب و ذهاب، واقع شدن در مناطق دور افتاده، عدم سرویس ایاب و ذهاب در واحد آموزشی، ازدواج زودهنگام دختران، کودکان بدسرپرست از جمله عوامل موثر در جاماندن دانش آموزان از تحصیل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با اشاره به مواردی دیگری مانندپراکندگی و صعب العبور بودن مناطق روستایی و عشایری اشاره کرد و گفت: کثرت مناطق مرزی و دورافتاده (۱۴ منطقه از ۳۲ منطقه آموزشی استان مرزی است با متوسط فاصله ۵۰۰ کیلومتر از مرکز استان)، کثرت مراکز جمعیتی با آمار اندک (وجود ۹۲۰۰ روستا که بیش از ۶۰۰۰ آن زیر ۲۰ خانوار هستند، پراکندگی بسیار بالای جمعیت (بیش از ۳ برابر متوسط کشور)، بافت جوان جمعیت (۲۷ درصد جمعیت استان در سن ۱۸-۶ سال هستند)، کمبود شدید نیروی انسانی و عدم ماندگاری نیروی موجود و همچنین کمبود معلم زن در روستا که سبب ترک تحصیل دختران می‌شود نیز از عوامل دیگر هستند.

پوملایی مواردی دیگری را در این زمینه برشمرد و اضافه کرد: کمبود شدید فضای استاندارد و تجهیزات آ‌موزشی، رواج شغل‌های کاذب به دلیل سکونت در مناطق مرزی بی تاثیر در بازماندن دانش آموز از تحصیل نیستند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در خصوص اهم اقدامات اجرایی در راستای اجرای برنامه انسداد و مبادی بیسوادی در اداره کل استان گفت: برنامه‌ریزی برای شناسایی و جذب ۳۱۳۰۳ کودک لازم‌التعلیم، بازمانده و تارک تحصیل در دوره ابتدایی با استفاده از ظرفیت معلمان، مدیران مدارس، شوراهای شهر و روستا، دهیاران و معتمدین محلی، خانه‌های بهداشت و ... با مراجعه به همه روستاها و خانه به خانه صورت گرفته است.

وی افزود: بر اساس آمار دانش آ‌موزان ثبت نام شده، تاکنون حداقل ۵۰۰۰ نفر از بازماندگان جذب شده‌اند و حدود ۲۶۰۰۰ نفر هنوز خارج از مدرسه هستند.

وی ادامه داد: تشکیل کارگروه تخصصی نهضت شناسایی و جذب بازمانده از تحصیل در اداره کل آموزش و پرورش، تشکیل ۵ جلسه این کارگروه، تدوین دستورالعمل اجرایی نهضت شناسایی و جذب کودکان واجلب التعلیم و بازمانده از تحصیل و ارسال به ادارت تابعه، تهیه و ارسال بخشنامه به همراه فرم‌های شناسایی و جذب کودکان به ادارت آموزش و پروش شهرستان‌ها و مناطق اقداماتی هستند که ما در این زمینه انجام داده‌ایم.

پورملایی با نام بردن از اقدامات دیگر برای جذب دانش آموزان گفت: طرح موضوع شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل در جلسه شورای آموزش و پروش مورخ ۹۷.۳.۷ از طرف مدیر کل محترم آ‌موزش و پرورش استان در راستای توسعه عدالت آموزشی در این راستا صورت گرفت. همچنین توسعه کمی و کیفی دوره پیش دبستانی به ویژه در مناطق دو زبانه روستایی و عشایری (جذب ۷۵۵۰۰ نفر و پوشش ۸۶ درصد طبق تفاهم‌نامه منعقد شده فی‌مابین مدیر کل پیش دبستانی وزارت با معاون آموزش ابتدایی استان با هدف انسداد مبادی بیسوادی) نیز در حال انجام است.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: توسعه آ‌موزش به کمک بخش غیردولتی در قالب خرید خدمات آموزشی و صندلی خالی، تدوین برنامه عملیاتی توسعه‌ای برنامه انسداد مبادی بیسوادی و افزایش پوشش تحصیلی به منظور تحقق اهداف برنامه تا افق ۱۴۰۱،  اعطای مجوز راه‌اندازی آموزشگاه جدید و توسعه کمی مدارس در دوره ابتدایی در راستای ایجاد عدالت آموزشی نیز در دست اقدام هستند.

پورملایی در پایان اظهار داشت:  همچنین تاسیس مدارس زیر نُرم کشوری، توسعه طرح روستا مرکزی، اجرای طرح عدالت آ‌موزشی برای جذب کودکان بازمانده و تارک تحصیل را در دست اقدام داریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اداره کل آموزش و پرورش استان دانش آموز دانش آموزان سیستان و بلوچستان گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور

آفتاب‌‌نیوز :

 «نون مصرفی دوسال خانواده هشت نفره‌ام را سیل برد» این‌ها حرف‌های دردناک محمد ریگی کشاورز منطقه سیستان و بلوچستان است.

به گفته وی ۲۵ کیسه ۱۰۰ کیلویی گندمش را سیل برده است.

رئیس مرکز خشکسالی احد وظیفه امروز هشدار داد هر لحظه امکان سیل خطرناک در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان وجود دارد و کشاورزان مراقب گندم‌هایشان باشند تا سیل نبرد.

بارش‌های امسال در مناطق جنوبی کشور سیل‌های ویرانگری ایجاد کرد سیل‌ها حتی در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس که باران برای آن‌ها رویا بود نیز شکل گرفت.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که گندمکاران قبل از ورود کمباین به مزرعه، پیش بینی‌ها و هشدار‌های هواشناسی را ببینند، باران برداشت را سخت می‌کند و سیل ایجاد می‌کند.

سیل‌های اخیر در منطقه جنوب کشور ۱۱۶۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

با این میزان پول می‌توان کل گندم کشاورزان استان سیستان و بلوچستان معادل ۶۷ هزار تن را با قیمت کیلویی ۱۷۵۰۰ تومان خرید تضمینی کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • اعزام ۳۶۰ گروه جهادی به مناطق هدف خدمت‌رسانی در سیستان و بلوچستان
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل/اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش آموزان