Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استان کردستان با اشاره به ضرورت بازنگری وزارت نیرو در برنامه کلان مدیریت و مصرف منابع آبی این استان گفت: توقع داریم این وزارت خانه نسبت به تخصیص حقآبه کردستان عادلانه تر عمل کرده و حقوق مردم را به درستی حفظ کند.

حسین فیروزی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین اراضی آبی، درآمد سرانه مردم، بیکاری، منابع آب و خاک، ظرفیت تولید کشاورزی و مشارکت اقتصادی از جمله شاخص های معتبری است که نماگرهای مهمی برای اقتصاد کشاورزی استان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: می توان با استفاده از ظرفیت های مختلف و افزایش این شاخص ها سهم کردستان را در ایفای نقش در اقتصاد کشور بیش از گذشته کرد.
فیروزی با اشاره به اینکه میانگین اراضی آبی کردستان در حالی 11 درصد است که این شاخص در کشور به 46 درصد رسیده است، اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم از منابع آب و خاک استان برای تولید بیشتر و امنیت غذایی بیشتر در کشور بهره ببریم لازم است که میانگین زمین های آبی کردستان را با توجه به ظرفیت های موجود به میانگین کشور نزدیک کنیم.
وی یادآور شد: کردستان حدود 6.5 درصد از روان آب ها و حدود 6 درصد از اراضی مستعد و حاصلخیز کشاورزی کشور را در خود جای داده که این دو مقوله مهمترین ظرفیت استان است، تخصیص و استفاده بهینه از منابع آبی می تواند به امنیت غذایی کشور نیز کمک بسزایی کند.
فیروزی تاکید کرد: درآمد سرانه مردم از دیگر شاخص های مهم استان در توسعه اقتصادی است که امروزه با قرارگیری در یک - دوم متوسط کشور باید در محور برنامه های ستاد اقتصاد مقاومتی قرار داشته باشد تا بتوان با انجام طرح ها و برنامه ها و بازنگری و تجدید نظر و استفاده از منابع موجود در کنار اینکه سرانه درآمد استان را افزایش دهیم، بیکاری را نیز کاهش دهیم.

** بازنگری در برنامه کشاورزی آسان ترین راه ایجاد ثروت در کردستان است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان کردستان گفت: نرخ 43 درصدی مشارکت اقتصادی، سهم اشتغال 25.1 درصدی در حوزه کشاورزی، امکان افزایش دو برابری تولید محصولات کشاورزی از شاخص های مهم توسعه اقتصادی وابسته به بخش کشاورزی این استان است که می توان با بازنگری در برنامه های کشاورزی آن به حصول ایجاد ثروت در استان دست یافت.
وی اظهار داشت: با توجه به منابع آب و خاک موجود، نیروی انسانی جوان و فعال، نرخ 43 درصد مشارکت اقتصادی که حدود 1.5 درصد از میانگین کشور بالاتر است و سهم اشتغال 25.1 درصد در بخش کشاورزی که هشت درصد از میانگین 17.1 درصد کشور بالاتر است می توان میزان تولیدات این بخش را دو برابر افزایش داد.
فیروزی اضافه کرد: به عبارتی می توان در یک برنامه ها کوتاه مدت، تولید بخش کشاورزی در کردستان را از سالانه 2.5 میلیون تن به بیش از پنج میلون تن رساند که در این صورت حداقل چهار میلیون ریال به سرانه 70 میلیون ریالی درآمد هر کردستانی اضافه می شود.

** آب هسته چرخه تحقق اقتصاد مقاومتی کردستان است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان کردستان افزود: برای ایجاد ثروت در استان و بازنگری در برنامه های کشاورزی، تخصیص بهینه آب از منابع آبی کردستان همواره در کانون توجه کارشناسان، کارگروه ها و شوراهای مختلف از وزارت نیرو در خواست شده است.
وی تاکید کرد: در این راستا تخصیص مناسب برای افزایش بهره وری کشاورزی از حدود پنج میلیارد متر مکعب آب قابل ذخیره شده در پشت سدهای استان مطالبه شده چرا که در صورت عدم تحقق این خواسته ها، اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی کردستان کوچکترین تحققی را شاهد نخواهد بود.
فیروزی یادآور شد: در این زمینه شناسایی و معرفی 227 هزار هکتار زمین قابل کشت و حاصلخیز استان که قابلیت تخصیص و تامین آب با حداقل هزینه را دارد به وزارت نیرو برای تخصیص آب انجام شده که می توان با تبدیل این اراضی دیم به آبی، میزان اراضی آبی استان را از 11 درصد فعلی به 30 درصد رساند.
وی افزود: در این صورت با احتساب 122 هزار هکتار اراضی آبی موجود میزان آن را به 349 هزار هکتار شامل 30 درصد از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی موجود رساند.
معاون استاندار کردستان گفت: در این صورت میانگین اراضی آب استان حدود 16 درصد از میانگین 46 درصد پایین تر خواهد بود اما این افزایش می تواند نقش بسزایی در رشد دو برابری تولید محصولات کشاورزی و به تبع آن اشتغال، تولید و درآمد سرانه مردم استان داشته باشد.

** علاقه ای به مصرف آب خارج از الگوی هزینه - سود نداریم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان کردستان اظهار داشت: برای رسیدن به میانگین کشور با الگوی هزینه سود باید به صورت کارشناسی بررسی شود تا در این زمینه مصرف بهینه آب در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: طبیعتا در شرایط حاضر تبدیل اراضی دیم به آبی در تراز 300 متر بالاتر از سدها اقتصادی است و در بالاتر از این میزان نیازمند تکنولوژی ها و ابزارهای جدید است که مدیریت استان هیچ علاقه ای به مصرف آب خارج از فرمول هزینه و سود نداشته و معتقدیم با توجه به نیاز کشور به آب حتما باید از این منبع مهم تجدید ناپذیر به بهترین شیوه ممکن استفاده شود.

** هزینه دولت برای مهار آب در کردستان در توسعه اقتصادی آن موثر نبوده است
فیروزی اضافه کرد: دولت مبالغ زیادی را برای مهار و مدیریت آب ها در کردستان از جمله احداث و تکمیل 12 سد و هشت سد در دست ساخت، هزینه کرده اما باید اذعان کرد هنوز این هزینه و اقدامات زیرساختی در توسعه اقتصاد استان موثر نبوده است.
معاون استاندار کردستان گفت: علت این عدم تاثیر اینکه طرح های تکمیلی پایاب سدها، احداث کانال های آبرسانی، پمپاژ آب به زمین های حاصلخیز و تخصیص بهینه آب به بخش کشاورزی تاکنون عملیاتی نشده و همواره در جلسات مختلف از مدیران ارشد کشوری توجه به این زیرساخت ها مطالبه شده است.
وی افزود: آنچه که در این درخواست ها به صورت واضح بیان شده و همواره نیز ادامه دارد، استفاده بهینه از منابع آبی و توجه به ارتقا تولید با هزینه های کمتر و توجه به دستورالعمل ها و ابلاغیه های اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب است.
فیروزی اظهار داشت: نکته مهم اینکه متولیان امر در کردستان در خواست تخصیص آب را تنها به صورت بهینه و بهره ورانه مطالبه می کنند و اصراری برای مصرف بیشتر ندارند.
وی یادآور شد: این موضوع تاکنون در وزارت نیرو درک نشده که همین باعث شده نه تنها توسعه متوازن کشور در این استان تحقق نیابد بلکه مانع از ایفای نقش کردستان با توجه منابع انسانی، مادی و فیزیکی خود در اقتصاد ملی شود.
وی گفت: به عبارتی تاخیر در تخصیص آب و اجرای طرح های توسعه ای کردستان به توسعه کشور و اقتصاد ملی ضرر می رساند.

** کردستان بیشترین نقش را در احیای دریاچه ارومیه ایفا می کند
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه از نظر مدیران و مردم کردستان افزود: بر این باوریم این دریاچه متعلق به همه ملت ایران و سرمایه ای بین نسلی است و همه باید در احیای آن کوشیده و نقش ایفا کنند.
وی اظهار داشت: از آنجایی که حوزه آبریز دریاچه ارومیه در استان های آذربایجان غربی و شرقی و کردستان قرار دارد با بررسی آمارهای ستاد احیای این دریاچه در سهم آورده، تخصیص و مصرف هر استان به نظر می رسد این ستاد باید در برنامه های خود یک بازنگری داشته باشد.
فیروزی افزود: طبق این آمارها سالیانه سهم آورد آب در حوزه آبریز این دریاچه در آذربایجان غربی چهار میلیارد و 300 میلیون متر مکعب و سهم آورد استان آذربایجان شرقی نیز یک میلیارد و 580 میلیون متر مکعب است.
وی گفت: بیشترین سهم تخصیص و مصرف آب طبق آورد هر استان با 980 میلیون متر مکعب شامل 95 درصد به آذربایجان شرقی تعلق داشت و آذربایجان غربی نیز با سه میلیارد و 900 میلیون متر مکعب شامل 90 درصد در رتبه بعدی ایستاده است ولی هر کدام از این دو استان به ترتیب تنها پنج و 10 درصد آب حوزه آبریز به دریاچه وارد می شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان یادآور شد: در این بین کردستان از یک هزار و 585 میلیون متر مکعب سهم آورد خود، 585 میلیون متر مکعب شامل 37 درصد تخصیص داشته که در عمل برداشت واقعی آن آورد این استان 11 درصد است.
وی تاکید کرد: این اعداد و ارقام نشان می دهد حدود 89 درصد از سهم آورد کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می شود از این رو می توان گفت این استان بیش از سهم خود در احیای دریاچه ارومیه نقش آفرینی کرده و بخش عمده ای از وظیفه احیای آن بر دوش کردستان است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است و باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
کردستان با داشتن اراضی شیب دار و روان آب های فراوان و آب و هوای سرد و معتدل یکی از مناطق مستعد توسعه میوه های سرد سیری و خشک است که سطح زیر کشت باغات آن حدود 44 هزار هکتار با تولید 318 هزار تن در سال است.
این استان مقام 22 کشوری از لحاظ سطح و 21 را از لحاظ تولید داراست که محصولاتی چون انگور، گردو، توت فرنگی، میوه های هسته دار، دانه دار و سایر محصولات در آن کشت و تولید می شود.
تعداد بهره برداران فعال در بخش باغبانی استان 84 هزار نفر است.
3034 /9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تخصيص آب توسعه اقتصادي كشاورزي و اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۸۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛

​مدیرعامل بانک صادرات ایران همزمان با آغاز عملیاتی شدن برات الکترونیک این بانک به عنوان نخستین برات الکترونیک شبکه بانکی کشور، برای تامین مالی غیرنقدی بخش تولید از طریق ابزارهای نوین زنجیره تأمین اعلام آمادگی کرد.   محسن سیفی در حاشیه رونمایی از نخستین برات الکترونیک کشور توسط این بانک که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران ارشد این وزارت خانه، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، خزانه‌دار کل کشور، نمایندگان قوه قضائیه، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در محل تالار جهاد اقتصادی ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تشریح قابلیت‌های نوین بانک صادرات ایران در زمینه تکمیل بسته تامین مالی غیر نقدی، برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی اعلام آمادگی کرد.   او با بیان اینکه خوشحالیم که امروز در بانک صادرات ایران موفق شدیم به عنوان اولین بانک بسته اسناد تجاری را تکمیل و از آنها  در جهت تامین مالی زنجیره تأمین در بخش تولید استفاده کنیم، افزود: در سال‌هایی که تأمین مالی نقدی در نظام بانکی کشور اشباع شده  و در عین حال بانک‌ها موظف به تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی هستند، بانک صادرات ایران با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی غیر نقدی از تولید حمایت خواهد کرد و برات الکترونیک سهم مهمی از این ماموریت را بر عهده خواهد داشت.      او افزود: امروز برات الکترونیک بانک صادرات ایران در کنار چک الکترونیک (چکنو) و در کنار سفته الکترونیک و همچنین سامانه توثیق الکترونیک دارایی (ست)، بسته کاملی برای تامین مالی زنجیره تولید فراهم کرده است.    سیفی از عبور تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون برگه و صدور بیش از 90 هزار برگ سفته الکترونیک  در بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با عملیاتی شدن برات الکترونیک  که حداقل سررسید آن یک ماه و حداکثر 12 ماه است، زنجیره کاملی از ابزارهای تامین مالی غیر نقدی در بانک صادرات ایران فراهم آمده که در خدمت شبکه تولید کشور قرار خواهد گرفت.   بانک صادرات ایران پیشرو در عملیاتی کردن برات الکترونیک سپامی   نخستین برات الکترونیک سپامی توسط بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمت نوین، تسهیل و تسریع در عرصه پرداخت غیرحضوری پول صادر و این ابزار نوین در اختیار فعالان اقتصادی و تولید قرار گرفت.   این محصول خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تامین مالی زنجیره تامین واحد‌های تولیدی است و علاوه بر چکنو، خدمت دیگری برای مشتریان بانک به ویژه بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به حساب می‌آید.     بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با عملیاتی کردن پروژه برات الکترونیک، خدمت نوین دیگری را برای تسریع در پرداخت‌های آنی در نظام بانکی کشور ارائه کرد و در نخستین اقدام پس از دریافت کد سپام از بانک مرکزی و ارسال  درخواست صدور برات به وزارت امور اقتصادی و دارایی، نخستین برات الکترونیک سپامی نظام بانکی کشور با داشتن شناسه خزانه‌داری کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزی با امضای بانک صادرات ایران به عنوان برات‌گیر صادر شد.    بانک صادرات ایران پس از عملیاتی کردن نخستین چک امن الکترونیک با عنوان «چکنو»، در صدور و استفاده از برات الکترونیک نیز  در کشور پیشرو است.   بدین ترتیب واحدهای تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تامین ‌کنندگان می‌توانند با رونمایی این محصول توسط مراجع سیاستگذار، از این خدمت در بانک صادرات ایران استفاده کنند.    برات الکترونیک به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین و بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تامین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تایید هیئت‌عامل بانک مرکزی رسیده است. این سند تجاری الکترونیکی دارای کلیه ویژگی‌های ذکر شده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک است.   برات الکترونیک غیر کاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تادیه کل مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد.   رپرتاژ آگهی کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!