Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@20:14:06 GMT

اصول شرعی و بهداشتی در ذبح دام رعایت شود

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۹۸۶۶۰

اصول شرعی و بهداشتی در ذبح دام رعایت شود

به گزارش گزارش خبرگزاری برنا از قم، ایشان در دیدار رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: قربانی کردن در جاده، کوچه و خیابان ها باعث آلودگی مسیر عبور مردم شده و از نظر بهداشتی درست نیست.

وی با بیان این که این اقدام از نظر شرعی نیز درست نیست، افزود: مردم با همین کفش هایی که خون به آن چسبیده وارد مسجد می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله مکارم شیرازی کار دامپزشکی را لازم و مهم دانست و خطاب به مسئولان این سازمان گفت: شما نیز باید کمک کنید تا مردم به جای قربانی کردن در جاده و خیابان، آن را در گوشه ایی انجام دهند.

وی تصریح کرد: حتی برخی ها برای ساختمان و یا مسجدی که می سازند نیز گوسفندی ذبح می کنند و خون آن را به دیوار می مالند‌ که این هم درست نیست.

وی افزود: گاهی نیز برخی ها چون می دانند اگر گوسفند را به کشتارگاه ببرند، سالم بودن آن گوسفند از نظر اطباء کشتارگاه مردود اعلام می شود، برای همین آن را در داخل خانه ذبح کرده و گوشت آن را خود و یا دیگران استفاده می کنند.

وی نظارت بر ذبح شرعی گوشت های وارداتی را نیز مورد توجه و تاکید قرار داد و افزود: برخی ها از کلمه حلال برای تجارت گوشت سوء استفاده می کنند، ولی باید این مسائل در صدا و سیما به مردم آموزش داده شود و این کار سنگین و پر مسئولیتی است و باید کاملا رعایت شود.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به توصیه های دینی در مورد مصرف غذای حلال افزود: طبق روایت ها اگر کسی می خواهد دعایش مستجاب شود باید غذای حلال بخورد و این بسیار ضایعه بزرگی است که مردم دعا کنند و استجابت نشود.

وی اضافه کرد: باید به همان اندازه که در بهداشت ظاهری مردم دقت می شود در بهداشت معنوی نیز دقت شود تا مردم دعایشان مستجاب و روح عبادت در آنها زنده شود و بتوانند وظایف شرعی را انجام دهند.

رئیس سازمان دامپزشکی نیز در ابتدای این دیدار با بیان این که تمامی نیروهای این سازمان در حوزه جغرافیایی محل خدمت خود بالاترین مدارج تحصیلی را دارند و در محل های عشایری، شهرستان ها و بخش ها مستقر بوده و به صورت تمام وقت خدمت می کنند، افزود: افتخار مجموعه دامپزشکی این است که در محل استقرار مردم به آنها خدمات ارائه می کند.

علیرضا رفیعی پور گفت: دامپزشکی با حضور در واحدهای تولیدی خدمات خود را به تولید کنندگان فرآوده های دامی ارائه نموده و از این طریق سالم بودن، حلیت و شرعی بودن محصول تضمین می شود.

وی با اذعان به این که دامپزشکی به غیر از حوزه بهداشت مسئولیت دیگری ندارد، افزود: موضوع بهداشت نیازمند تبلیغ و ترویج است و بیش از سه هزار روحانی و طلبه که در قالب طرح های مختلف تبلیغی در کشور فعالیت می کنند، در سنگر ارزشمند منبر می توانند برای حفظ سلامت، امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه تبلیغ و فرهنگ سازی نمایند و در پیشگیری از ۹۰۰ هزار نوع بیماری مشترک انسان و دام نقش مهمی داشته باشند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیت الله مکارم شیرازی جاده سلامت کفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۸۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه برای پیشگیری از وجود باقیمانده‌های دارویی بخصوص آنتی بیوتیک‌ها در گوشت و آلایش استحصالی کشتارگاه‌ها الزامی می‌باشد.

محمود زین الدینی گفت: کلیه گله‌های طیور پرورشی آماده کشتار باید ظرف ۴۸ ساعت قبل بارگیری توسط دکتر دامپزشک بهداشتی فارم مورد معاینه درمانگاهی قرار گرفته و به منظور رصد و پایش باقیمانده آنتی بیوتیک‌های مصرفی قبل از کشتار مورد بررسی قرار بگیرند.

وی افزود: مرغداران  با توجه به رعایت دقیق دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در همه مراحل پرورش اعم از خرید جوجه، حمل و نقل، بهداشت سالن‌های پرورش، واکسیناسیون، درمان و اعمال محدودیت‌های زمانی قرنطینه‌ای در جلوگیری از اشاعه بیماری‌های طیور و تامین گوشت مرغ سالم برای جامعه سهم بزرگی دارند.

زین الدینی بیان کرد: نتایج آزمایشگاهی به نحو مطلوبی حاکی از عدم وجود باقیمانده‌های آنتی بیوتیک در اکثر طیور کشتاری شهرستان کرمان بدست آمده است.

وی تصریح کرد: دارو یا آنتی بیوتیکی که به دام و طیور تزریق یا خورانده می‌شود اگر مقداری از این دارو در بدن آنها باقی بماند این باقی مانده می‌تواند به عنوان یک عامل مضر سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره بر تداوم طرح پایش آنتی بیوتیکی مرغ‌های آماده کشتار از مرغداران عزیز درخواست کرد: توصیه‌های دامپزشکی را جدی‌تر بگیرند تا مخاطرات ناشی از عدم رعایت دوره پرهیز دارویی از جمله افزایش مقاومت‌های دارویی و انتی بیوتیکی و سایر اثرات نامطلوب به حداقل ممکن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • پشت پرده برخورد‌های تند با پدیده بدحجابی
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی