Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:44:30 GMT

پروژه‌هایی برای ابد

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۹۹۲۶۶

پروژه‌هایی برای ابد

بر اساس آمارهای رسمی، در حال حاضر بیش از 5800 طرح عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که برای تکمیل این طرح‌ها بیش از 500 هزار میلیارد تومان منابع لازم است.

این آمار در حالی روی تارنمای برخی از رسانه‌ها نقش بسته است که به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی، اگر دولت و مجلس از همین امروز برای اتمام این طرح‌های نیمه‌تمام آستین‌ها را بالا بزنند، حدودا 25 سال زمان نیاز دارند تا مهر «تمام شد» را بر پیشانی این طرح‌ها به ثبت برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هر چند در این زمینه اظهارنظرهای متفاوتی وجود دارد و برخی دیگر از دست‌اندرکاران اقتصادی معتقد هستند که در صورت عدم کاهش بودجه طرح‌های نیمه‌تمام و مدیریت پروژه‌های خاک خورده که سال‌ها از کلنگ‌زنی آن‎ها گذشته است، باید حدودا 30 سال زمان صرف کرد.

طرح‌های عمرانی از قبیل ساخت سد، بیمارستان، حمل و نقل و امکانات جاده‌ای و...، اگرچه همیشه و در دولت‌های مختلف وجود داشته‌اند و هر یک به دلیلی از قبیل مسائل مالی یا اتفاقات سیاسی و مشکلات کلی روی دست دولت‌ها مانده‌اند، اما آمارها نشان می‌دهد که این پروژه‌ها با گذشت زمان به جای اینکه وضع بهتری پیدا کنند، همچنان به صورت تصاعدی در حال افزایش هستند.

بر اساس برخی از گزارش‌های رسیده، 2 هزار و 870 طرح عمرانی نیمه‌تمام و نیمه‌تعطیل روی دست دولت دهم مانده بود که در مقایسه با رقم 5 هزار و 800 طرح عمرانی امروز، این آمار افزایش قابل توجهی را نشان می‌‎دهد. به گواه آمارهای رسمی، دولت یازدهم در حالی کابینه را از دولت دهم تحویل گرفت که کشور گرفتار ٣‌ هزار پروژه عمرانی نیمه‌تمام بود.

بر اساس گزارش بانک مرکزی از ‌سال ١٣٨4 تا پایان‌ سال ١٣٩٢ حدود ١6٠‌هزار ‌میلیارد تومان صرف هزینه‌های عمرانی شد. اما بیش از ٩٠‌درصد طرح‌های عمرانی که با صرف این هزینه‌ها باید پایان می‌یافتند، تمام نشده‌اند و تمام بودجه آنها خرج امور نامعلومی شده است. به باور بسیاری از کارشناسان، نبود منابع مالی و عدم بهره‌گیری از نیروی انسانی کافی زمینه را برای نیمه‌تمام ماندن این پروژه‌ها فراهم کرده است که اگر به زودی در این زمینه چاره‎اندیشی نشود، قطعا کشور آسیب زیادی از این موضوع خواهد خورد.

اگرچه بسیاری از گزارش‌های منتشر شده در این زمینه نشان می‌دهد که دولت‌های نهم و دهم پروژه‌های زیادی را در کشور کلنگ‌زنی کرد و به صورت نیمه تمام این طرح‌ها را برای دولت بعدی گذاشت اما وقتی آمار پروژه‌های نیمه تمام هر سال بیشتر از سال گذشته به نمایش گذاشته می‌شود، می‌توان به این نتیجه رسید که برخی از پروژه‌ها در سال‌های اخیر به صورت غیرکارشناسی و با هزینه هنگفت از سوی برخی از نمایندگان مجلس تعریف شده‌اند که به باور بسیاری از کارشناسان تنها نتیجه آن‌ها تحمیل هزینه اضافی به دولت است.

به گفته بسیاری از کارشناسان، دولت‌های مختلف بدون توجه به تعداد پیمانکاران خود پروژه‌های زیادی را کلنگ‌زنی کرده‌اند که حالا نیمه‌‎تمام ماندن این‌طرح‌ها باعث مشکلات و هزینه‎های زیادی در کشور شده است و زمینه را برای هدررفت منابع و هزینه‌ فراهم کرده است. چرا که اگر این پروژه‌های غیرکارشناسی تعریف نشده‌ بودند، شاید هزینه‌های عمرانی به بخش‌های دیگری اختصاص می‌یافتند.

خلاصه اینکه به گفته کارشناسان، شروع طرح‌ها و طولانی شدن روند تکمیل آن‌ها مطالبات و توقعاتی را برای جامعه ایجاد کرده که به طور حتم اگر با سرعت قابل قبولی پیشرفت فیزیکی نداشته باشد به طور حتم موجب نگرانی و دلسردی مردم خواهد شد. هر چه هست، به نظر می‌رسد که طولانی شدن زمان اجرای پروژه‌های عمرانی به این علت است که طرح‌های عمرانی و پروژه ها بدون توجه به توان مالی دولت به طور کلی تعیین و تعریف شده اند.

منبع: روزنامه همدلی؛ 1397،7،18
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد همدلي چالش هاي اقتصادي طرح هاي عمراني نيمه تمام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی نوبخت شنبه شب در همایش تجلیل و تکریم شوراهای شهرستان ساری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۱۲۰۰ شهید شهرستان ساری و تبریک روز ملی شوراها گفت: شوراهای اسلامی به عنوان بازوان دولت، با تکیه بر سه کلیدواژه توافق، عدالت و نظم اجتماعی نقش بسزایی در تصمیم گیری، تصمیم سازی، نظارت و هدایت بر قانون و در نتیجه تحقق گفتمان عمران در کرامت شهر دارند.

وی با بیان اینکه نظام اسلامی با رشد، توسعه، پیشرفت منافات ندارد و نگاه اعتقادی ما مبنی بر اندیشه‌های امامین انقلاب، کارو تلاش جهادی بامکتب شهید سلیمانی است، افزود: شهرستان ساری دارای ۳هزارو ۲۴۸ کیلومتر مربع مساحت، ۵۰۴ هزار و ۲۹۸ نفر جمعیت ،۶ بخش، ۶ شهر، ۲۵۰ هزار هکتار منابع طبیعی و مرتع، ۸۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۱۳ کیلومتر ساحل، ۴ شهرک و یک ناحیه صنعتی، بیش از ۹۰ هزار دانش آموز، ۱۷ مرکز دانشگاهی، ۶۲۱ مرکز آموزشی و ۴۷ هزار دانشجو است.

فرماندار شهرستان ساری ضمن قدردانی از تلاش‌های شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: ۱۱۰۰ عضو شورای شهر و روستا به دنبال پیشرفت، آبادانی و توسعه مرکز استان هستند.

وی از افتتاح و بهره‌برداری ۲۷۰ پروژه به ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان سال گذشته در مرکز استان خبر داد و افزود: ۸۰۰ پروژه به ارزش دو هزارو ۲۰۰ میلیارد تومان در طول دوسال گذشته در مرکز استان به افتتاح و بهره‌برداری رسید.

محمدعلی نوبخت با تاکید بر اینکه مرکز استان مازندران به عنوان پیشانی استان نیازمند اعتبارات ملی جهت بالندگی است، گفت: ساری مرکز تحولات استان است؛ سال گذشته ۲۰۱ میلیارد تومان اعتبار برای ۱۳۹ پروژه و ۴۱ دستگاه اختصاص یافت و انتظارداریم در برنامه‌ریزی‌ها به مرکز استان توجه ویژه شود.

وی با اعلام اینکه کنار گذر شمالی، جاده ساری _تاکام و ساخت نیروگاه زباله سوز نیازمند اعتبارات کلان است، ادامه داد: اگر استانداری مازندران قیر رایگان به مرکز استان تخصیص دهد تا پایان سال در راستای نهضت آسفالت خدمات رسانی اقدامات شایسته ای به ثمر می‌رسد.

فرماندار مرکز استان به موضوع مولدسازی در مرکز استان اشاره کرد و افزود: ۲۷ پلاژ در شهرستان ساری وجود که اگر یکی از این پلاژها مولد سازی شود بخشی از پروژه‌های نیمه تمام به پایان می‌رسد.

کد خبر 6090501

دیگر خبرها

  • تکمیل ۳۳ طرح نیمه تمام ورزشی در ایلام
  • از اجرای ۱۲۰ پروژه تا افتتاح یک باغ بانوان طی دو ماه آینده در منطقه ۵ شیراز
  • آغاز عملیات عمرانی پروژه پیاده‌راه باباطاهر همدان
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ۱۲۳ پروژه عمرانی در شهر هچیرود طراحی شده است
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی