Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرغم آنکه بیش از یک سوم جمعیت شاغلین کشور را متولدین دهه شصت تشکیل داده‌اند، اما بیش از نیمی از جمعیت بیکار کشور را نیز به خود اختصاص می‌دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی از وضعیت دهه شصتی‌ها در بازار کار، با استفاده از نتایج طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی متولدین دهه شصت و وضعیت آن‌ها در بازار کار را مورد بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




بر اساس نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن، جمعیت کشور در سال ۱۳۹۵ برابر ۷۹۹۲۶۲۷۰ نفر بوده است که از میان ۱۶۸۰۲۰۴۶ نفر (۲۱.۰ درصد) را جمعیت دهه شصت که رده سنی آن‌ها بین ۲۵ تا ۳۴ ساله بوده تشکیل داده اند. به عبارت دیگر میتوان گفت: دهه شصتی،‌ها یک پنجم جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند. از مجموع ۱۶۸۰۲۰۴۶ نفر متولدین دهه شصت، ۸۴۸۳۸۹۳ نفر مرد (۵۰.۵ درصد) و ۸۳۱۸۱۵۳ نفر (۴۹.۵ درصد) زن هستند. سهم مردان دهه شصت نسبت به مردان کل کشور برابر ۹.۲۰ درصد و سهم زنان دهه شصت نسبت به زنان کل کشور برابر ۲۱.۱ درصد است. همچنین از این تعداد ۱۲۷۲۸۳۳۰ نفر (۷۵.۸ درصد) در مناطق شهری و ۴۰۶۵۲۵۲ نفر (۲۴.۲ درصد) در مناطق روستایی ساکن هستند.



اطلاعات جدول ۲ نشان می‌دهد از جمعیت ۱۶۸۰۲۰۴۶ نفری دهه شصتی‌ها، تعداد ۱۶۱۵۹۳۸۰ نفر باسواد (۹۶.۲ درصد) و ۶۳۱۲۴۰ نفر (۳.۸ درصد) بی‌سوادند و ۱۱۴۲۶ نفر وضع سواد خود را اظهار نکرده‌اند. همچنین در میان دهه شصتی‌های با سواد، ۵۰.۸ درصد در گروه مردان و ۴۹.۲ درصد در گروه زنان قرار دارند و از میان بی‌سوادان دهه شصت، ۴۲.۲ درصد مرد و ۵۷.۵ درصد زن هستند. از مجموع ۱۶۱۵۹۳۸۰ نفر جمعیت دهه شصت با سواد، ۳۶.۸ درصد زیردیپلم، ۲۸.۴ درصد دیپلم و پیش دانشگاهی، ۳۴.۵ درصد دارای تحصیلات عالی بوده‌اند و ۰.۳ درصد مربوط به سایر دوره‌های تحصیلی بوده و یا دوره تحصیلیشان نامشخص یا اظهار نشده است.



از مجموع ۱۷۷۲۳۹۶۸ نفر جمعیت درحال تحصیل (داخل یا خارج از کشور)، تعداد ۱۲۷۸۸۱۴ نفر (۷.۲ درصد) را متولدین دهه شصت تشکیل داده‌اند.

از مجموع ۱۶۸۰۲۰۴۶ نفر متولدین دهه شصت، تعداد ۱۲۷۸۸۱۴ نفر (۷.۶ درصد) در سال ۱۳۹۵ در حال تحصیل بوده که از این میان ۱۲۵۱۲۹۸ نفر (۹۷.۷ درصد) در داخل کشور و ۲۷۵۱۶ نفر (۲.۱ درصد) در خارج از کشور مشغول تحصیل بوده‌اند.



بر اساس اطلاعات جدول ۵، از مجموع ۲۲۶۷۰۹۸۸ نفر شاغلان کشور، تعداد ۷۴۶۶۸۳۴ نفر دهه شصتی هستند. به عبارت دیگر حدود ۳۳.۰ درصد شاغلان کشور را جمعیت دهه شصت تشکیل داده‌اند. همچنین از مجموع ۳۲۵۸۲۱۵ نفر بیکاران کشور، تعداد ۱۷۳۴۷۱۵ نفر (۵۳.۲ درصد) مربوط به جمعیت ۲۵ تا ۳۴ ساله است. از این رو میتوان گفت، علیرغم آنکه بیش از یک سوم جمعیت شاغلین کشور را متولدین دهه شصت تشکیل دادهاند، اما بیش از نیمی از جمعیت بیکار کشور را نیز به خود اختصاص داده‌اند.

از مجموع ۱۶۸۰۲۰۴۶ نفر جمعیت دهه شصت، ۹۲۰۱۵۴۹ نفر (۵۴.۸ درصد) در گروه جمعیت فعال، ۷۵۰۳۱۹۷ نفر (۴۴.۷ درصد) در گروه جمعیت غیرفعال قرار دارند. همچنین ۹۷۳۰۰ نفر (۰.۵ درصد) وضع فعالیت خود را اظهار نکرده‌اند.

در گروه فعالان: ۷۴۶۶۸۳۴ نفر (۸۱.۱ درصد) شاغل و ۱۷۳۴۷۱۵ نفر (۱۸.۹ درصد) بیکار هستند.

در گروه غیر فعالان: ۹۶۶۶۶۹ نفر (۱۲.۹ درصد) محصل، ۵۷۷۹۲۸۹ نفر (۷۷.۰ درصد) خانه دار، ۴۵۹۰۹ نفر (۶.۰ درصد) دارای درآمد بدون کار هستند.



شاخص‌های منتخب نیروی کار جمعیت دهه شصت در سال ۱۳۹۵ عبارتند از::

• نرخ مشارکت اقتصادی: ۵۴.۸ درصد

• نرخ بیکاری: ۱۸.۹ درصد

• نرخ اشتغال: ۸۱.۱ درصد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیکاران دهه شصتی دهه شصتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • افزایش قربانیان سیل کنیا به حدود ۱۹۰ نفر
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد