Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:00:36 GMT

کودها سبب کاهش کیفیت منابع آبی می شوند

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۰۴۸۶۴

کودها سبب کاهش کیفیت منابع آبی می شوند

تهران – ایرنا - محققان دانشگاه مونترال و دانشگاه مک گیل دریافتند کودهای مورد استفاده در کشاورزی به مرور زمان موجب آسیب دیدن محیط زیست و کاهش کیفیت منابع آبی می شوند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتد پرس، محققان در این تحقیقات حداکثر میزان مواد غذایی را که زمین قادر به جذب آن از کودهای کشاورزی است محاسبه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تحقیقات زمینی به مساحت تقریبی 2.6 کیلومتر مربع قادر است حدود 816 کیلوگرم فسفر را جذب کند. بیش از این مقدار فسفر، وارد جریان های آب خواهد شد.
مواد غذایی مانند فسفر موجب بهبود رشد گیاهان و محصولات کشاورزی می شود، اما مقادیر بیش از اندازه این مواد غذایی منجر به رشد غیرطبیعی گیاهان و جلبک ها شده، اکوسیستم را مختل می کند و به محیط زیست آسیب می رساند.
محققان در این تحقیقات 23 آبراه منتهی به رودخانه سنت لارنس واقع در کبک کانادا را مورد بررسی قراردادند. سپس برای محاسبه میزان انباشت فسفر در این آبراه ها، ساختار تاریخی زمین های اطراف آن ها را مدلسازی کردند. برخی از این زمین ها بخشی از یک جنگل دست نخورده هستند در حالی که بخش دیگر آن ها از ده ها سال قبل به عنوان مزارع کشاورزی کاربرد داشته اند.
محققان از طریق مقایسه تاریخی اثرات هر قطعه از این زمین ها بر کیفیت آب توانستند نقطه عطف زمان اثرگذاری سرریز کود از زمین ها را بر اکوسیستم پایین دست آبراه ها محاسبه کنند.
به گفته محققان اگر زمین را مانند یک اسفنج در نظر بگیریم، پس از مدتی ظرفیت جذب این اسفنج به پایان رسیده و سرریز می کند. این اتفاق در مورد فسفر که سال ها به عنوان کود در مزارع به کار گرفته شده نیز صادق است و این ماده پس از سرریز از مزارع وارد آب های جاری می شود.
این تحقیقات دورنمای وسیع تری از مشکل جاری شدن ضایعات کشاورزی به دست می دهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Geoscience منتشر شده است.
علمی(6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست كود شيميايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ سید صمد ضیائی درخصوص نظام کنترل کیفیت کود‌های وارداتی و تولید داخل توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور گفت: علاوه بر آنکه ثبت کود توسط مؤسسه تحقیقات آب و خاک انجام می‌شود، طرحی در کل کشور ازسوی دفتر مرکزی این شرکت به اجرا گذاشته می‌شود تا کل فرآیند را تحت کنترل درآورد.

وی افزود: پارسال از ۱۹۲ پارت، درمجموع ۳۵ هزار و ۷۲۵ تُن انواع کود‌های ازته، فسفاته و پتاسه توسط تیم نمونه برداری انجام و نمونه پس از پلمپ به مرکز تحقیقات کاربردی نهاده‌های کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور ارسال شد.

ضیائی به بیان اهمیت نظام کنترل کیفی نهاده‌های کشاورزی در این شرکت تاکید کرد: با این روش خواهیم فهمید که کودشیمیایی در کجا تولید، توزیع و به چه ترتیبی حمل می‌شود، تا اثرات مثبت آن بتواند به همه بهره‌برداران تعمیم داده شود.

وی خاطرنشان کرد: این نظام همچون گواهی‌های ایزو که کاملاً استاندارد هستند، کمک می‌کند تا محموله‌های کودی، در صحت و سلامت تولید شود و سپس به دست بهره‌برداران برسد.

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب