Web Analytics Made Easy - Statcounter

به احتمال زیاد نیکی هیلی به دلیل افزایش نقش بولتون و پمپئو از مقام خود کناره‌گیری کرده است. پمپئو تاکید کرده که می‌خواهد همانند سنت سیاسی گذشته امریکا وزیر امور خارجه نقش قدرتمندی داشته باشد. بولتون نیز با هیلی دچار اختلاف‌نظرهایی شده بود. هیلی می‌دید که دیگر ستاره کابینه ترامپ نیست و نمی‌تواند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال آن نیز وجود دارد که اختلافات میان ترامپ و نیکی هیلی بالا گرفته بوده باشد. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- همزمان با اعلام خبر پذیرش استعفای "نیکی هیلی" سفیر امریکا در سازمان ملل متحد از سوی ترامپ، رییس جمهوری آن کشور، بازار گمانه‌زنی در رسانه‌ها و مطبوعات امریکا درباره علت این استعفا داغ شده است. 
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ شبکه خبری "سی ان ان" سه گمانه احتمالی را درباره علت اصلی استعفای نیکی هیلی مطرح کرده است: 

1-او با فشار پمپئو و بولتون مجبور به استعفا شد 
تردیدی نیست که مشاور امنیت ملی امریکا یعنی جان بولتون و مایک پمپئو وزیر امور خارجه کابینه ترامپ افرادی تندرو در عرصه سیاست خارجی هستند و علیرغم آنکه طنین صدای هیلی در سازمان ملل متحد سرسختانه و خشن بود واقعیت آن است که او در مقایسه با بولتون و پمپئو فردی میانه‌روتر بود و در خط جناح اصلی حزب جمهوریخواه حرکت می‌کرد. علیرغم آنکه بدون هیچ تردیدی در سال نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، هیلی ستاره جمع اطرافیان ترامپ بود با این حال، او با ترامپ چندین‌بار بر سر مسائلی به خصوص موضوع روسیه دچار اختلاف‌نظر شده بود. او در مصاحبه‌ای تلویزیونی در ماه آوریل گذشته گفته بود که آمریکا تحریم‌های تازه‌ای را علیه روسیه وضع خواهد کرد. این در حالیست که ترامپ تاکید کرد که امریکا تحریم تازه‌ای را علیه روسیه اعمال نمی‌کند. ترامپ گفت که اظهارات هیلی ناشی از سردرگمی لحظه‌ای بوده است. هیلی اما به سرعت پاسخ داد و گفت که او حواس‌اش بوده که چه گفته است. در چنین شرایطی هیلی پیش از آنکه اخراج شود خود از مقام‌اش استعفا داد. 
2-او نیاز به پول بیشتری دارد 
هیلی مدت زیاد را در مناصب دولتی بوده است. پیش از آنکه فرماندار شود (در سال 2010 میلادی) او شش سال عضو مجلس نمایندگان امریکا بود. این‌ها شغل‌های پرسود و درآمدزایی نیستند. او در سال 2015 میلادی، یک سال پیش از آن که به خدمت دولت ترامپ در آید به همراه همسرش درآمد سالانه‌ای تنها 170 هزار دلاری داشت. در سال 2014 میلادی، این درآمد تنها به 190 هزار دلار نزدیک شده بود. در سال 2013 میلادی، هیلی و همسرش مایکل، طبق گزارش‌ها 270 هزار دلار درآمد داشتند. طبق گزارش سال 2018 میلادی، هیلی بدهی‌های زیادی داشته است؛ از جمله بدهی 25 تا 65 هزار دلاری برای کارت‌های اعتباری، بدهی برای وام مسکن بیش از یک میلیون دلار و بدهی‌های مشابه. یک فرزند کوچک و فرزند دیگری که در کالج مشغول تحصیل هستند احتمالا سبب شده تا هیلی نیازمند کسب درآمد بیشتری باشد. او می‌تواند پول بیشتری را در بخش خصوصی کسب کند. 
3-او می‌خواهد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری بعدی آماده شود 
شکی نیست که هیلی در برخی مواقع چشم به کسب مقام ریاست جمهوری و سکانداری کاخ سفید دوخته است. احتمال آن وجود دارد که او بخواهد در سال 2020 میلادی ترامپ را به چالش بکشد. لبخندنزدن‌های زیاد هیلی در روز سه‌شنبه نشان داد که ممکن است او بخواهد در برابر ترامپ در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری در سال 2020 بایستد. او می‌تواند از مزایای خود استفاده کند. او یکی از محبوب‌ترین چهره‌ها در بین جمهوریخواهان است. برخی اما می‌گویند هیچ‌کس نمی‌تواند ترامپ را در انتخابات شکست دهد. با این حال، این به معنای پایان کار هیلی نیست. او می‌تواند بار دیگر در سال 2024 میلادی نامزد جمهوریخواهان شود. این احتمال نیز وجود دارد که او جایگزین مایک پنس معاون کنونی رییس جمهوری امریکا در دور بعدی شود. 

جانشین هیلی چه کسی خواهد بود؟
روزنامه "نیویورک تایمز" با اشاره به نامزد احتمالی جایگزینی مقام "نیکی هیلی" می‌نویسد: "احتمال آن وجود دارد که جانشین هیلی، دینا پاول معاون سابق امنیت ملی باشد. برخی نیز می‌گویند که احتمال انتصاب ایوانکا ترامپ دختر رییس جمهوری امریکا وجود دارد. گزنیه احتمالی دیگر ریچارد گرنل سفیر امریکا در آلمان است. او زمانی به عنوان سخنگوی جان بولتون فعالیت کرده بود؛ زمانی که او سفیر امریکا در سازمان ملل در دولت بوش بود". 
"نیویورک تایمز" می‌نویسد به احتمال زیاد نیکی هیلی به دلیل افزایش نقش بولتون و پمپئو از مقام خود کناره‌گیری کرده است. پمپئو تاکید کرده که می‌خواهد همانند سنت سیاسی گذشته امریکا وزیر امور خارجه نقش قدرتمندی داشته باشد. بولتون نیز با هیلی دچار اختلاف‌نظرهایی شده بود. هیلی می‌دید که دیگر ستاره کابینه ترامپ نیست و نمی‌تواند باشد. احتمال آن نیز وجود دارد که اختلافات میان ترامپ و نیکی هیلی بالا گرفته بوده باشد. ماه گذشته در یادداشتی یکی از مقام‌های ناشناس دولت ترامپ نوشته بود که افرادی در درون کابینه ترامپ با بسیاری از تصمیمات او مخالفت می‌کنند. هیلی خود نیز گفته بود که در همه چیز با ترامپ موافق نیست. او گفته بود زمانی که اختلاف‌نظری وجود دارد او راه درست را انتخاب می‌کند. تلفنی با ترامپ تماس می‌گیرد یا شخصا به دیدار او می‌رود. او همچنین گفته بود زنانی که نسبت به رفتار ترامپ و یا سوء‌رفتار جنسی او گلایه و شکایتی دارند حق دارند آزادانه حرف‌های‌شان را بیان کنند. این در حالیست که ترامپ شخصا این اتهامات را کذب خوانده بود. کاخ سفید همچنین مخالف نظر هیلی در مورد تحریم روسیه به دلیل نقش آن کشور در سوریه بود. همچنین، هیلی در مورد برگزاری جلسه با موضوع ایران در سازمان ملل متحد گویا با بولتون دچار اختلاف‌نظر شده بود به خصوص پس از اعتراض اروپایی‌ها نسبت به خروج امریکا از برجام. از همین رو بود که عنوان و موضوع جلسه به مقابله با تسلیحات کشتار جمعی تغییر یافت". 
هدف هیلی از استعفا چه بود؟
نشریه "نیویورکر" نیز در مطلبی تحت عنوان "واقعا چرا هیلی استعفا داد"؟ با گمانه زنی در این‌باره می‌نویسد: "هیلی یک سیاستمدار است و مانند یک سیاستمدار رفتار می‌کند. او هدفی در ذهن دارد که ما نمی‌دانیم چیست". آیا نیکی هیلی می‌خواهد نازمد انتخابات ریاست جمهوری 2020 شود یا آنکه می‌خواهد به لیندسی گراهام سنا تبدیل شود و صاحب نفوذ بیشتر در میان سناتورها شود و یا دلایل دیگری پشت تصمیم او برای استعفا از نمایندگی امریکا در سازمان ملل متحد بوده‌اند؟ یک نکته را پیش از قضاوت باید در ذهن داشته باشید. هیلی پیش از هر چیز یک سیاستمدار است. او فرماندار پیشین کارولینای جنوبی بوده است. او مانند یک سیاستمدار رفتار می‌کند. او چیزی در سر دارد اما بعدا مشخص می‌شود که چیست. دوم آنکه احتمال آن زیاد است که جارد کوشنر و ایوانکا ترامپ در پشت‌پرده هیلی را مجبور به استعفا کرده باشند. هیلی خود گفته بود که آنان مغز متفکر در دفتر ترامپ هستند. آیا این یک پیام بود که آنان باعث کناره‌گیری او شده‌اند؟ نکته سوم آن که زمان اعلام این خبر مهم است. این خبر درست پس از پرونده کاوانا و جنجال درباره حضور او در دیوان عالی امریکا اعلام شد. هیلی به شدت محاسبه‌گر است. شاید در محاسبات سیاسی او پرونده کاوانا نیز نقش داشته است. آیا دیگر دلیلی برای حضور یک زن در تیم امنیت ملی کابینه ترامپ وجود نداشته است"؟
کد خبر: ۵۵۰۲۱۴ تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۶۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.   به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.   با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.   خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.   او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.   مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.   گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.   ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.   محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.   اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.   در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.   دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.   او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.   گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.   مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.   او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.   گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.   او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.   مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.   او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امریکا : به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می‌کند!
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • کاسبی کپسولی
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است
  • یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی به سرکردگی خاخام صهیونیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • تظاهرات‌ها در آمریکا در حمایت از ایران نگران‌کننده است
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت