Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی با ابلاغ ویرایش جدید صورت‌های مالی نمونه موسسات اعتباری اعلام کرد: تهیه صورت‌های مالی براساس نمونه ابلاغی، به عنوان شرط صدور برگزاری مجمع عمومی سالیانه مدنظر قرار خواهد گرفت.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، بانک مرکزی با ابلاغ ویرایش جدید صورت‌های مالی نمونه موسسات اعتباری اعلام کرد: تهیه صورت‌های مالی براساس نمونه ابلاغی به عنوان شرط صدور برگزاری مجمع عمومی سالیانه مدنظر قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس این بانک در بخشنامه‌ای به بانک‌های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست‌بانک، موسسات اعتباری غیربانکی و بانک مشترک ایران ـ ونزوئلا ابلاغ کرد: پیرو بخشنامه شماره ۲۲۹۱۷۱/۹۶ مورخ ۱۳۹۶.۰۷.۲۳ در خصوص صورت‌های مالی نمونه موسسات اعتباری (ویرایش سوم)، بدینوسیله به استحضار میرساند؛ با عنایت به ابلاغ «دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه مؤسسات اعتباری»، موضوع بخشنامه‌های شماره ۱۱۱۵۹۷/۹۶ مورخ ۱۳۹۶.۰۴.۱۷ و شماره ۳۱۴۳۴/۹۷ مورخ ۱۳۹۷.۰۲.۰۵ و «دستورالعمل ناظر بر وضعیت باز ارزی موسسات اعتباری»، موضوع بخشنامه شماره ۱۴۳۱۱۳/۹۶ مورخ ۱۰/۵/۱۳۹۶ و همچنین سایر بازخوردهای واصله از شبکه بانکی کشور و خبرگان پولی و بانکی، تغییرات لازم اعمال و «ویرایش چهارم صورت‌های مالی نمونه موسسات اعتباری» به پیوست ارسال می‌گردد.

شایان ذکر است؛ موسسات اعتباری موظف هستند از زمان ابلاغ این بخشنامه، صورت‌های مالی سالیانه خود (بانک/موسسه اعتباری و تلفیقی) را در چارچوب ویرایش جدید و با رعایت سایر ضوابط و مقررات ابلاغی، به ویژه بخشنامه شماره ۵۱۷۸۲/۹۷ مورخ ۱۳۹۷.۰۲.۲۲ این بانک، جهت برگزاری مجامع عمومی سالیانه تهیه کنند.

در این راستا، آن موسسه اعتباری مکلف است به منظور ثبت صورتجلسه مجامع عمومی سالیانه، حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز کاری پس از تاریخ برگزاری مجمع، علاوه بر ارسال نسخه فیزیکی صورت‌های مالی مطابق با نمونه ابلاغی جدید به بانک مرکزی، نسخه الکترونیکی آن را از طریق «سامانه مهتاب» بارگزاری کند، این مهلت برای صورت‌های مالی میان دوره‌ای، پس از صدور گزارش نهایی حسابرس مستقل و بازرس قانونی است. ضمناً از این پس ارسال الکترونیکی اطلاعات صورت های مالی از طریق «سامانه مهتاب» صورت می‌پذیرد و این سامانه جایگزین ابزار Maker XML شده است.

در ارتباط با صورت‌های مالی سال ۱۳۹۶، آن دسته از موسسات اعتباری که تا تاریخ این بخشنامه مجوز برگزاری مجامع سالیانه آنها صادر گردیده است، صرفاً باید وفق رویه مورد اشاره، اطلاعات صورت‌های مالی خود را مطابق با نمونه ابلاغی جدید در «سامانه مهتاب» بارگزاری کنند. این مهم به عنوان یکی از شرایط صدور مجوز ثبت صورتجلسه مجمع عمومی موسسات اعتباری خواهد بود. در مـورد موسسات اعتباری که تاکنون مجوز برگزاری مجمع عمومی آنها توسط بانک مرکزی صادر نشده است، تهیه صورت‌های مالی وفـق نمونه ابلاغی جدید (ویرایش چهارم) ضروری بوده و مراتب توسط این بانک به عنوان شرط صدور برگزاری مجمع عمومی سالیانه مدنظر قرار خواهد گرفت.

خاطر نشان می‌سازد، تمامی موسسات اعتباری باید علاوه بر رعایت موارد فوق، از این پس هنگام تهیه پیشنویس صورت‌های مالی قبل از ارائه به حسابرس اطلاعات خود را در سامانه مهتاب درج و از انطباق آن با نسخه جدید و نیز صحت و سازگاری درونی اطلاعات درج شـده اطمینان حاصل نمایند و سپس با رعایت نکات ذکر شده در بخشنامه اخیرالذکر اقـدامات لازم را به انجام برسانند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی بخشنامه مجمع عمومی سالیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۶۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد ؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

به گزارش پارس نیوز، بانک مرکزی امروز (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳) در بخشنامه‌ای موارد زیر را ابلاغ کرد: 

"پیرو بخشنامه پنجم فروردین ۱۴۰۳ معاون فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل بانک مرکزی در جلسه ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:

آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ۱۰ میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.

الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌شد، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهار میلیاردریال ضرورت می‌یابد.

هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهار میلیارد ریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.

بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند".‌‌‌‌‌‌

دیگر خبرها

  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری
  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف تراکنش‌ها در شبکه بانکی تغییر یافت
  • سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد ؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟