Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمین خواری در لوای قانون زخم کهنه‌ای بوده که امروز در نشست کارگروه کمیته امور زیربنایی و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد دهان باز کرد. ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، عزیز فیلی ظهر امروز در نشست کارگروه کمیته امور زیربنایی و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد موضوعی را مطرح کرد که به نوعی همچون " زخم کهنه‌ای" برپیشانی این استان دست نخورده وزیبا نشسته است و به دلیل بی توجهی مسئولان و متولیان امر نطری برای پاک شدن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم نبوده اراضی ملی که در بهترین مناطق این استان به ویژه دو شهرستان سردسیری بویراحمد و دنا بنام اجرای طرح‌های مختلف تولیدی ـ خدماتی به افرادی واگذار شده و بعد از سال‌ها هنوز خبری از آغاز عملیات اجرایی نیست و قرارداد مال الاجاره هنوز ابطال نشده است.

این در حالی بوده که طبق دستورالعمل ضوابط واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی برای طرح‌های کشاورزی تولیدی مدت زمان مشخصی برای اجرای کامل طرح مشخص شده و از همان سال اول تا هشتمین سال که باید طرح به طور کامل اجرایی شود، برای هر سال حتی میزان پیشرفت فیزیکی مشخص بوده که در غیر این صورت باید قرارداد فسخ و زمین به دولت بازگردانده شود.

اما نه خبری از فسخ قرارداد بوده و نه مال الاجاره‌ای به دولت پرداخت می‌شود و حتی در برخی مواقع اراضی ملی بدون هماهنگی با متولی امر تغییر کاربری شده و به صورت اجاره به افراد دیگری برای ایجاد کارگاه‌های بلوک زنی و ...قرارداد منعقد می‌شود که احساس می‌شود با وجود بی توجهی دستگاه‌های اجرایی و متولیان امر این افراد به پایگاه‌های قدرت و ثروت وصل باشند.

طبق تبصره یک ماده 11 دستورالعمل ضوابط واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی برای طرح‌های کشاورزی تولیدی مدت قرارداد اجاره اراضی منابع ملی و دولتی واگذارشده موضوع ماده31 حداقل سه (3) سال و حداکثر پانزده (15) سال و هر سه (3) سال یکبار درصورت معتبر بودن جواز تأسیس یا موافقت اصولی و اجرای تعهدات، تمدید و میزان مال‌الاجاره توسط کمیسیون تعدیل می‌شود.

خط و نشان معاون استاندار برای زمین‌خواران

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه طرح‌هایی که تا 6 ماه اجرا نشوند باید زمین واگذار شده به آنها بازپس گرفته شود، تصریح کرد: تا حد امکان نباید زمین‌های کشاورزی برای اجرای طرح‌ها تغییر کاربری داده شود ودستگاه‌های مختلف اجرایی استان برای پاسخگویی به استعلام‌ها در کمترین زمان ممکن اقدام کنند.

عزیز فیلی اظهار داشت: واگذاری زمین یا تغییر کاربری در استان برای اجرای طرح‌های اشتغال زا و خدماتی به صورت کارشناسی شده و اصولی باشد.

وی خواستار دقت و حساسیت ویژه در واگذاری زمین برای اجرای طرح‌ها شد و افزود: بستر و حریم رودخانه‌ها هنگام اجرای طرح‌های مختلف به ویژه تاسیسات گردشگری رعایت شود زیرا در این صورت از بروز حوادث ناگوار در آینده جلوگیری می‌شود.

فیلی با اشاره به احتمال بروز سیل در استان به ویژه شهرستان‌های بویراحمد و دنا عنوان کرد: انتظار می‌رود دستگاه های اجرایی برای مقابله با سیل آمادگی لازم را داشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره بر اینکه تامین زیرساخت‌های گردشگری جز اولویت‌های استان است، ادامه داد: صنعت گردشگری به ایجاد اشتغال و درآمدزایی در استان کمک می‌کند و نیازمند توجه جدی است.

فیلی بیان کرد: تمامی طرح‌هایی که قرار بوده در زمین‌های کشاورزی یا اراضی ملی اجرا شوند باید بازدید و بررسی شده و همه جوانب امر در نظر گرفته شود و زمین‌ها برای اجرای طرح به افراد صلاحیت دار واگذار شود.

به گزارش تسنیم، در این نشست 14 طرح در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی و صنعت و معدن بررسی که از این تعداد 6 مورد نیاز به بازدید مجدد داشته و با اجرای 8 مورد دیگر نیز موافقت شد.

انتهای پیام/ش

R41452/P1377/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با زمین خواری ۲۰ هکتاری در منطقه کوهپایه کرمان

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از رفع تصرف و تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کوهپایه از توابع این شهرستان خبر داد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مهدی بخشی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به رفع تصرف و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در بیست هکتار از اراضی کوهپایه این شهرستان افزود: در راستای رفع تصرف اراضی ملی در تملک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کوهپایه توسط افراد سودجو و زمین خوار که مورد تفکیک، ایجاد مستحدثات، حصارکشی و فروش غیرقانونی قرار گرفته بود با حمایت دستگاه قضایی و هماهنگی و تعامل صورت گرفته با دستگاه‌های خدمات رسان رفع تصرف انجام شد و این اراضی به بیت المال بازگشت.

وی مجموع مساحت رفع تصرفات کوهپایه کرمان را ٢٠ هکتار و ارزش آن را ١۶٠ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: صیانت و حفاظت از منابع طبیعی، اراضی ملی و مبارزه با زمین خواری و کوه خواری از مقوله‌هایی است که در اهتمام نسبت به آن تلاش و کوششی که شایسته و درخور است صرف نشده است.

دادستان کرمان ادامه داد: این در حالی است که زمین‌ها متعلق به نسل آینده است و تمام سازمان‌های متولی مؤظفند نسبت به جلوگیری از تصرفات احتمالی اقدامات لازم را انجام دهند.

مدعی العموم در استان کرمان این اقدام را حرکتی مهم در راستای حفاظت و صیانت از بیت‌المال برشمرد و تأکید کرد: دستگاه قضایی هیچ مماشاتی با زمین خواران نداشته و تصرف اراضی ملی و دولتی به هر بهانه‌ای، نتیجه‌ای غیر از تعقیب قضایی و محکومیت کیفری برای متصرفان به همراه ندارد.

دیگر خبرها

  • کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بزرگ لاله های واژگون
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • اهمیت اجرای برنامه‌های دهه کرامت با محوریت جوانان
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مقابله با زمین خواری ۲۰ هکتاری در منطقه کوهپایه کرمان
  • اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد
  • کشف زمین خواری ۳۰ میلیاردی در زاهدان
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • اجرای ۲۰ برنامه آموزشی و مشارکتی در کهگیلویه و بویراحمد