Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: چند ساعت بعد اینکه خبر گرانی گوجه‌فرنگی منتشر شد و بمب شایعه‌ها درباره قحطی رب‌گوجه در شبکه‌های اجتماعی ترکید، وارد سوپرمارکت شیک سر کوچه‌مان شدم. یک نفر از متصدیان سوپرمارکت لاین مخصوص کنسرو‌ها را بسته بود و با یک ماژیک مشکی روی قیمت قوطی‌ها خط می‌کشید. جلوی صندوق به مردم می‌گفتند گران شده و فعلا فروش ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نفر با لبخندی روی لب مدام آه می‌کشید و می‌گفت: گران شده. با این حال مشتری‌های آشنا و قدیمی می‌توانستند ۱۵ هزار تومان بدهند و یک قوطی رب گوجه‌فرنگی بخرند.
اوضاع در فروشگاه‌های مجازی حالت پیچیده‌تری به خود گرفته بود. یک فروشگاه معروف هوشمندانه تبلیغات اینترنتی خودش را مطابق روز و باب سلیقه مردم سفارش داده بود. در متن آگهی نوشته بودند: «رب گوجه‌فرنگی را با قیمت قبل گرانی بخرید». وسوسه کننده نیست؟ وقتی وارد سایت می‌شدید، می‌توانستید عکس قوطی‌های رب گوجه ۸۰۰ گرمی را ببینید با قیمت ۵۰ هزار تومان (به همین سوی چراغ قسم)، اما روی این رقم خط کشیده بودند و با کلی منت آن‌ها را حدود ۲۵ هزار تومان می‌فروختند.
این در‌حالی بود که هنوز خبر به بقالی‌های باصفای قدیمی، از همان‌هایی که یک پیرمرد خنده‌روی دوست‌داشتنی به تنهایی اداره‌شان می‌کند، نرسیده و قوطی‌های رب با همان قیمت قبلی عرضه می‌شدند؛ چیزی بین پنج تا هشت هزار تومان! این‌ها آخرین قوطی رب‌های‌گوجه فرنگی بودند که از گزند خبر‌ها و شایعه‌ها در امان باقی ماندند و به خانه مردم رفتند.
حالا که آب‌ها از آسیاب افتاده و برخلاف انتظارمان دیدیم قحطی رب نیامده، فکر می‌کنید در نهایت چه کسی عامل گرانی این محصول بود؟  توضیح ماجرا ساده است. لابد خودتان بهتر می‌دانید که هر تولیدکننده‌ای باید فرآیند تغییرات قیمت محصولات خود را به شکل رسمی پشت سر بگذارد. این مراحل شامل پیشنهاد قیمت جدید و ارائه اسناد و مدارکی است تا نشان دهد چرا و به چه دلیل افزایش قیمت رخ می‌دهد. مقامات نظارتی هم وظیفه دارند شواهد و مستندات را بررسی کنند و نظر نهایی را بدهند. در این مرحله یک چانه‌زنی صنفی رخ می‌دهد و در نهایت یکی از دو طرف حرف خود را به کرسی می‌نشاند. حالا بیایید خودمان را به جای یک تولیدکننده بگذاریم که می‌داند شواهد و مدارکش «احتمالا» مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد یا تنها با بخشی از آن موافقت می‌کنند. به نظر شما چطور می‌توان بدون پشت سر گذاشتن مرحله چانه‌زنی، مسئولان را وادار به پذیرش سریع‌تر خواسته‌مان بکنیم؟ راه ساده این است که یک شایعه درباره گرانی یا قحطی کالای مورد نظر به راه بیفتد، بعد مردم به سمت فروشگاه‌ها هجوم ببرند و تمام اجناس قدیمی را جارو کنند. وقتی در چشم برهم‌زدنی قفسه‌ها خالی شد، این طور به نظر می‌آید که کمبود و قحطی پیش آمده و در نتیجه جو روانی ناشی از این مسئله، مسئولان نظارتی را مجبور می‌کند از موضع خود کوتاه بیایند و هر چه زودتر با درخواست افزایش قیمت تولیدکننده موافقت کنند. باور کنید به همین راحتی من و شما در چند وقت اخیر چیز‌هایی مثل رب گوجه، پوشک بچه، روغن، دستمال کاغذی و شوینده‌ها را گران کرده‌ایم و متاسفانه این داستان هنوز ادامه دارد. برچسب ها: گوجه‌فرنگی ، پوشک ، رب

منبع: خرداد

کلیدواژه: گوجه فرنگی پوشک رب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!