Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@15:43:48 GMT

کشور با کمبود 16هزار تخت روانپزشکی مواجه است

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۰۴۰۵

کشور با کمبود 16هزار تخت روانپزشکی مواجه است

اصفهان- ایرنا- مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد تخت های روانپزشکی تا سال گذشته را 10 هزار و 300 تخت ذکر کرد و گفت : در زمان حاضر کشور با کمبود 16 هزار تخت در این بخش مواجه است.

به گزارش ایرنا، احمد حاجبی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت روان در تالار پویش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود : قبل از طرح تحول سلامت هشت هزار و 140 تخت روانپزشکی در کشور وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که تخت های روانپزشکی برای سیستم بهداشت و درمان درآمدزا نیستند، اظهارداشت : افزایش تعداد تخت روانپزشکی جلوه خوبی برای جامعه ندارد اما با حمایت وزیر بهداشت و دانشگاه ها تعداد تخت ها را افزایش دادیم.
وی خاطرنشان کرد : براساس مطالعات سال 90 در ایران شیوع اختلالات روان پزشکی در سنین 15 تا 64 سال حدود 23.6 درصد بود که این عدد در سال 94 به 23.4 درصد رسید و 0.2 درصد کاهش را در این زمینه نشان داده است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد : بیکاری، ناامنی شغلی، محرومیت محلی، نابرابری اقتصادی، بی ثباتی مسکن، ویژگی نامساعد ساختار محیطی و زندگی در محیط های حاشیه ای بر روی سلامت و روان جوانان و نوجوانان اثرگذار است.
حاجبی با اشاره به اجرای 10 برنامه آموزش مهارت زندگی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، تصریح کرد: با توانمندسازی افراد می توان تا حدودی از پیشامد مشکلات سلامت روان جلوگیری کرد.
این مسوول وزارت بهداشت بیان کرد: یکی از موفقیت های وزارت بهداشت راه اندازی طرح غربالگری نظام سلامت بود که این طرح در نوع خود و در منطقه بی نظیر بوده است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انعکاس اخبار خودکشی افراد توسط رسانه ها گفت: یکی از موارد منفی تاثیرگذار در این زمینه نوع انتشار اخبار خودکشی توسط رسانه هاست، انتشار اخبار خودکشی اصول خود را دارد که اگر اصول آن رعایت نشود می تواند آثار منفی داشته و خودکشی را در کشور رواج دهد.
حاجبی با اشاره به راهبردهای حوزه سلامت روان و اعتیاد در طرح تحول نظام سلامت ، تصریح کرد: به کارگیری کارشناس سلامت روان در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه، ادغام بنیادین و مبتنی بر شواهد علمی خدمات حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه، ادغام خدمات 2 حوزه پیشگیری و درمان سو مصرف مواد در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه، ادغام خدمات روانشناختی و مداخلات غیر دارویی از جمله مهمترین راهبردها برشمرد.
وی ادامه داد: برنامه تشخیص و مراقبت اختلالات روانپزشکی در نظام شبکه(phc)، پیشگیری از رفتارهای خودکشی، حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا، برنامه آموزشی مهارتهای زندگی، آموزش مهارت های فرزند پروری، خودمراقبتی در حوزه سلامت روان و برنامه مراکز سلامت روان جامعه نگر از جمله برنامه های حال حاضر دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارتخانه است.
به گفته وی قرار است هفته سلامت روان در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد.
به گزارش ایرنا، مراحل اجرایی بهداشت سلامت روان از سال 1367 در دو منطقه پایلوت ( شهرضا و شهرکرد ) شروع شد.
پس از اجرای موفق برنامه در دو منطقه فوق و نتایج مفید و موثر حاصل از آن، ضمن برنامه ریزی تفصیلی تشکیل جلسات کمیته کشوری بهداشت روانی و کمیته بهداشت روان استانی و برگزاری کارگاهها و جلسات آموزشی و باز آموزی این برنامه بتدریج در کلیه استانها کشور به مورد اجرا درآمده است.
9913/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي طرح تحول سلامت تخت روان پزشكي اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند

معاون استاندار ایلام گفت: به دلیل استمرار حضور دانش‌آموزان در مدرسه، برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی در مدرسه اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمدسبحان حسنی در نشست هیئت اندیشه‌ورز با موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه خودکشی با تاکید بر اینکه امیدآفرینی و تزریق امید مهم‌ترین نیاز امروز جامعه است چراکه موجب آرامش و تقویت ارزش‌های اجتماعی می‌شود، اظهار کرد: رسانه‌ها و معلمان می‌توانند با ظرافت خاصی در پیشگیری از خودکشی به عنوان یک معضل اجتماعی اثرگذار باشند.

وی افزود: به دلیل استمرار حضور دانش‌آموزان در مدرسه، برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی و ارتقای سلامت روانی اجتماعی در مدرسه اهمیت دارد.

معاون استاندار ایلام با بیان اینکه فقر و آسیب‌های اجتماعی و نبود آموزش در اقدام به خودکشی بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: به‌رغم تمام تحقیقات و بررسی‌ها، مردم از دانشگاهیان و صاحب‌نظران و مدیران مرتبط با این حوزه انتظار دارند تا از خودکشی پیشگیری شود.

به گزارش ایمنا، اعضای هیئت اندیشه‌ورز متشکل از محققان و اساتید دانشگاه‌ها در این نشست نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی ارائه دادند.

کد خبر 751607

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • افزایش تلفات سیل در برزیل؛ ساکنان با کمبود آب مواجه هستند
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • فساد را جدی بگیریم/دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران/اقتصاد و روان و فرهنگ
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است