Web Analytics Made Easy - Statcounter

صباح زنگنه، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل جهان اسلام، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اهمیت راهپیمایی اربعین به مثابه یک ابزار مؤثر دیپلماسی عمومی و قابلیت‌های فرامرزی و فرا اسلامی این پدیده در عصر حاضر، گفت: مفاهیمی که در زیارت اربعین وجود دارد و اوج خاصی هم به خودش می‌گیرد مفاهیم بسیار بالنده و سازنده‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیاده کردن این مفاهیم در زندگی اجتماعی و فردی، طبیعتا منتج به یک تحول در رویه‌ها، روابط، آینده‌نگری‌ها، بینش‌ها و چشم‌اندازها خواهد شد.

حرکت به سمت وحدت جهان اسلام با توسعه مفاهیم والای عاشورا و اربعین حسینی

وی اضافه کرد: اما مهم آن است که این مفاهیم عمیق به درستی تبیین شود و مبانی فکری و تحولات فردی و اجتماعی بر پایه این عواطف پاک عشق به اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) ساخته شود. در عشق به امام حسین(ع) مفاهیمی مانند وفاداری، صداقت، اخلاص، خدمت، اصلاح جامعه و همبستگی در راه اهداف والای انسانی جایگاه ویژه‌ای دارد. اگر بتوان این مفاهیم را توسعه داد طبعا می‌توان به وحدت جهان اسلام و هماهنگی و همبستگی بیشتر ملت ایران با ملت عراق و سایر ملت‌هایی که به این حرکت عظیم می‌پیوندند، نائل شد.

زنگنه اظهار کرد: با چنین نگاهی به راهپیمایی اربعین است که این پدیده به یک پدیده انسانی، فرامذهبی و فرادینی بدل شده و همه انسان‌ها، ادیان، مذاهب و گرایش‌ها می‌توانند جایی برای خود در این حرکت عظیم پیدا کنند و به برقراری یک فضای جدید مبتنی بر صلح، همزیستی مسالمت‌امیز، عدالت‌طلبی و مبارزه با ظلم کمک کنند.

چرا دولت‌های سلطه‌گر با این حرکت انسانی گسترده مخالفند

زنگنه درباره نگاه دشمنان جهان اسلام به این راهپیمایی عظیم و ضرورت فهم بیشتر در جهان اسلام از تأثیرات این حرکت گفت: به هر حال یک حرکت چندین میلیونی در یک فاصله زمانی معین بر محور عدالت‌طلبی، مساوات‌گرایی، اصلاح‌طلبی، ایجاد تغییرات مثبت، خدمت به همدیگر و بذل و بخشش به جای توقع دریافت چیزی، می‌تواند برای همگان جذاب باشد و نه تنها در منطقه بلکه در جهان می‌تواند تحول‌آفرین است و به همین دلیل آنهایی که نگران یک حرکت انسانی جدی گسترده هستند و عموما شامل دولت‌های استعمارگر، سلطه‌گر و قدرت‌طلب می‌شود، سعی می‌کنند این جریان را منحرف کرده یا در آن اختلال ایجاد کنند یا انکه دچار فروپاشی کنند.

این کارشناس مسائل جهان اسلام عنوان کرد: بر همین مبنا باید با آگاهی تمام نسبت به برنامه‌ها و تحرکات مخالفان جریان راهپیمایی اربعین اندیشید و از اینکه خودمان جزئی از عوامل این تخریب این حرکت عظیم شویم، ممانعت کرد.

تشکل‌های مردمی و ایفای دو نقش پیش‌برنده حرکت و جلوگیری از انحراف جریان راهپیمایی اربعین

زنگنه در خصوص نقش تشکل‌های مردمی برای آگاه‌سازی زائران نسبت به طرح‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان این راهپیمایی برای فعال کردن دوگانه‌های مصنوعی شیعه ـ سنی و عرب ـ عجم گفت: تشکل‌های مردمی در این زمینه نقش مهمی دارند و آنها می‌توانند با ارزیابی و بررسی گذشته و تحولات رخ داده در منطقه به نتایج روشنی برسند و خودشان هم عامل پیش‌برنده این حرکت باشند و هم اینکه از انحراف یا ضایع شدن این حرکت جلوگیری کنند.

وی در پایان یادآور شد: در واقع بهترین عامل تقویت و صیانت راهپیمایی اربعین تشکل‌های مردمی هستند و دخالت دولت‌ها در این مسائل نمی‌تواند آثار مثبت تشکل‌های مردمی ا در برداشته باشد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: راهپیمایی اربعین امام حسین عاشورا وحدت اسلامی تشکل های مردمی صباح زنگنه ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • تاریخ فعال‌سازی بند فسخ قرارداد برونو گیمارش مشخص شد
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی
  • آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان