Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش ایکنا؛ مسئله تربیت و پرورش صحیح کودکان در دنیای امروز، از اساسی‌ترین موضوعات اجتماعی و از ارکان مهم و اثرگذار در آینده و سعادت بشری است؛ این مسئله به دلیل اهمیتش دانشمندان، محققین و کارشناسان بسیاری را به خود مشغول کرده است، تا جایی که صد‌ها نظریه و پژوهش مختلف در حوزه‌های رشد، مسائل روانی و روانشناختی، شیوه‌های تربیتی و اصول برخورد با کودکان ارائه و در این خصوص منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  این موضوع آنقدر اهمیت داشت که کشور‌های بزرگ به منظور پرورش درست و صحیح جسم و جان کودکان از سده‌های اخیر تا کنون سازمان‌های گسترده‌ای را تاسیس کرده و کودکان را از هرجهت تحت مراقبت‌های علمی و عملی قرار داده‌اند، اما بد نیست بدانید که دین مبین اسلام، از چهارده قرن پیش و در روزگاری که بشر در جهل و نادانی به سرمی‌برد، توجه فراوانی به این مساله کرده است.   شیوه‌های برخورد معصومین (ع) و مهر و محبتی که نمونه عملی آن را در رفتار پیامبر بزرگ اسلام می‌بینیم، موید این مسئله است.  یکی از بارزترین رفتار‌ها در سیرۀ پیامبر بزرگ اسلام(ص) مهر ورزیدن و ملاطفت با کودکان و خوشحال کردن آن‌ها بود؛ در روایات هم آمده است که پیامبرگرامی اسلام (ص) کودکان را بسیار دوست می‌داشت و می‌فرمود: «در بهشت خانه‌ای است که به آن خانۀ شادی گفته می‌شود؛ جز کسی که کودکان را شاد کرده باشد، وارد آن خانه نمی‌شود!»
د‌ر روایت دیگری است که روزی امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، نزد پیامبر(ص) آمدند و فرمودند: «مردم مکه شتر دارند. ما هم شتر می‌خواهیم.» پیامبر (ص) فرمودند: «من شتر شما می‌شوم!»؛ یکی را روی شانه راست و دیگری را روی شانه چپ نشاندند؛ آن دو بزرگوار گفتند: «شتر‌های عرب دهنه و افسار دارند. ما افسار نداریم!» حضرت رسول(ص) مو‌های مبارکشان را دو قسمت کردند و یک قسمت را به امام حسن(ع) و قسمت دیگر را به امام حسین(ع) دادند و فرمودند: «این هم افسار»؛ دوباره گفتند: «شتر‌های عرب صدا هم دارند.» پیامبر شروع کردند به صدا درآوردن مثل شتر و فرمودند: «شتر شما خوب شتری است!» (محمدباقر مجلسی، بحار الانوار، ج. ۴۳، ص. ۲۸۵ و ۲۸۶ و ج. ۳۷، ص. ۸۷).   پیامبربزرگ اسلام(ص) نه تنها به کودکان خود، بلکه با همه کودکان چنین رفتار می‌کردند؛ ایشان آنچنان به کودکان مهر ورزیده و محبت می‌کردند که گویی پدر آن کودکان هستند؛ این رفتار در توصیه‌های ایشان نیز کاملا مشهود است، چنانکه از انس‌بن‌مالک نقل شده «پیامبر به دیدار انصار می‌رفت و به کودکانشان سلام می‌کرد و بر سر آنان دست می‌کشید.» و تاکید داشتند «کسی‌که کودکی نزد اوست، باید با او کودکی کند.»   نحوه برخورد پیامبر (ص)، با کودکان درس‌های زیادی را به ما می‌دهد؛ از اینکه انسان باید خودش را در موقعیت کودکان قرار دهد و با آنان بازی کند و و اسباب سرور و شادمانی آن‌ها را فراهم کند؛ این درحالی است که تحقیقات دانشمندان نشان داده است که بازی کردن والدین مخصوصا پدر‌ها با کودکان خود موجب پرورش هوش عاطفی و اجتماعی آن‌ها می‌شود و علاوه بر جلوگیری از افسردگی در کودکان موجب تقویت نظام خانواده و تربیت صحیح فرزندان خواهد شد.
دین اسلام به حدی کامل و جامع است که در سیره سایر معصومین ازجمه امیرالمومنین (ع) تاکیدات و توجهات بسیاری را به امر تربیت و رشد کودک مشاهده می‌کنیم؛ آنچنان که قنبر، غلام ایشان این‌طور نقل کرده است که روزی امام علی(ع) از وضعیت نامناسب چند یتیم آگاه شدند، به خانه آمدند. مقداری برنج و خرما فراهم کردند. به من اجازه ندادند مواد غذایی را حمل کنم و خودشان آن را بر دوش گرفتند. هنگامی که به خانه یتیمان رسیدیم، غذا‌های خوش‌طعمی درست کردند و به آن یتیم‌ها خوراندند تا سیر شدند؛ بعد هم با بچه‌ها مشغول بازی شدند. امیرالمؤمنین (ع) را دیدم که همانند گوسفندان، چهاردست و پا راه می‌رفتند و صدای گوسفند درمی‌آوردند و بچه‌ها را شاد می‌کردند! بچه‌ها هم همین کار را کردند و بسیار خندیدند؛ زمانی که از خانه خارج شدیم، پرسیدم: «سرورم، امروز دو پرسش برایم پیش آمد: یکی آنکه چرا غذایشان را خودتان به دوش کشیدید و به من ندادید که حملش کنم و دیگر آنکه چرا با تقلید از گوسفندان بچه‌ها را خنداندید؟» امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «کار اول را برای رسیدن به پاداش کردم و کار دوم را به خاطر آنکه وقتی وارد خانه یتیم‌ها شدم، آن‌ها گریه می‌کردند؛ خواستم زمانی که خارج می‌شوم، هم سیر شده باشند و هم خندان.»
مسئله دیگری که در رفتار حضرت علی (ع)، مشهود است شاد کردن کودکان و اثری است که این رفتار بر زندگی حال و آیندئه آنان خواهد داشت. شادی، از مهم‌ترین احساسات و نیاز‌های بشر به شمار می‌رود و هر ملتی با توجه به باورهایش به گونه‌ای ابراز غم وشادی می‌کند. شیوه رفتاری حضرت علی(ع) و همچنین تاکیدات برخی آیات و روایات نشان می‌دهد که شادی امری ضروری برای زندگی‌است و البته برای آن‌ها حد و مرزی قایل است.
حال دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که شادی نه تن‌ها به زندگی نشاط می‌بخشد و افراد را سرشار از فرح و شادمانی می‌کند، بلکه در آینده آنان هم آثار بسیاری به‌جا می‌گذارد؛ کاهش اضطراب‌های فکری و تنش‌های روانی از مهمترین آثار شادی در کودکی است؛ لذا آنچه که امروز دانشمندان در مواجه با کودکان یعنی نوازش آنها، در آغوش گرفتن، بوسه، و دادن هدیه و حتی بازی کردن و شاد کردن، کودکان تاکید دارند همه و همه در سیره عملی و شخصیتی معصومین‌(ع) مشهود است.
توصیه‌ها، برخورد‌ها و رفتار‌های معصومین (ع) همه نشان دهنده این است که ابراز مهر و محبت به دیگران، به ویژه کودکان و نیز تفقد و دلجویی از بی‌کسان و نیازمندان و فراهم کردن شادمانی کودکان بازتابی مسرت بخشی در دنیا و آخرت برای کننده کار دارد. این اعمال تربیتی به نوعی پسندیده‌ترین شیوه‌های تربیتی در مواجهه با کودکان هستند که انسان را در زندگی به وجدانی آسوده و خاطری آرام می‌رساند و در آخرت موجب خشنودی و شادمانی او می‌شود.
باتوجه به فرمایشات معصومین و توصیه‌های ایشان، شاید امروز که به نام «روز جهانی کودک» نام‌گذاری شده فرصت خوبی باشد تا درباره رفتار خود با کودکان خویش بازنگری کنیم و اگر بدانیم تربیت صحیح و شادمان کردن کودکان همچنان که معصومین‌(ع) توصیه کرده‌اند، می‌تواند بهترین هدیه‌ای باشد که به آنها می‌دهیم.   آری عمل به سیره معصومین می‌تواند دوران کودکی زیبایی را برای فرزندان ترسیم کند؛ پس بیاید هیچگاه فرصت شاد بودن را از آن‌ها نگیریم، و با عمل به توصیه‌های بزرگان دین و با پرهیز از افراط و تفریط در برنامه‌ریزی‌های تربیتی فرصتی را برای شادی، مهارت‌آموزی و آموزش کودکان فراهم کنیم و آینده کشور را با شکوفایی استعداد‌های کودکان امروزمان درخشان کنیم.
به قلم وهاب خدابخشی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه تربیت کودکان روز جهانی کودک کودکان و ائمه پیامبر و کودکان حضرت علی و کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر امیر حسابی شامگاه شنبه در این راستا افزود: ظهر شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، طی یک عمل جراحی تومور ۱۴ سانتی‌متری از کلیه کودک ۲٫۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس خارج شد.

حسابی اظهار کرد: این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

فوق تخصص جراحی اطفال بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس نیز که انجام این عمل جراحی را برعهده داشت، گفت: دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

دکتر سعیده مجیدی افزود: این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد، خوشبختانه عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس بهمن ماه پارسال با ظرفیت ۱۱۲ تختخواب با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس در سال ۱۴۰۰ و با همکاری پالایشگاه نفت‌ بندرعباس با هدف ایفای مسئولیت‌های اجتماعی آغاز و در سال ۱۴۰۲ به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل داده شد.

با تاکید ریاست جمهور در زمینه توسعه درمان و آموزش پزشکی، این بیمارستان طی ۲ سال تکمیل شد.

عملیات اجرایی و تجهیز این طرح با هزینه‌ای افزون بر پنج هزار میلیارد ریال به اتمام رسید و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای تامین تجهیزات پزشکی و اداری حدود ۲ هزار میلیارد ریال هزینه کرد.

این بیمارستان دارای امکاناتی در تراز استانداردهای جهانی ازجمله بخش‌های اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه نوزادان وکودکان، بخش‌های بستری داخلی، جراحی اتاق عمل، عفونی، ریه، خون، سرطان، نورولوژی، قلب، تصویربرداری، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه و اورژانس است.

دیگر خبرها

  • هدیه عجیبی که رونالدو از عربستانی‌ها گرفت
  • اقدام پسندیده شاگردان حسینی پس از پرسپولیس(عکس)
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • هدیه نکونام به هوادار خاص/ دختر آبی پوش در آغوش سرمربی استقلال
  • خاص‌ترین هوادار فوتبال در تمرین استقلال | هدیه نکونام به این هوادار خاص | تصاویر
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان