Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@04:52:30 GMT

پل های مازندران بی پناه مقابل سیلاب

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۳۳۹۱

سیل هفته گذشته در مازندران که گویا از لحاظ شدت بارندگی در چندین دهه اخیر بی سابقه بود، اگرچه به تاسیسات زیربنایی و زیرساختی خسارت زیادی وارد کرد، ولی حجم آسیب به پل ها به گونه ای بود که به سیل مرگبار برای پل ها مشهور شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق گزارش اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران در این حادثه به دلیل شدت بارش ها به حدود 40 دهنه پل بزرگ و کوچک حاشیه رودخانه ها خسارت زد به طوری که بر اساس آمار ستاد مدیریت بحران 12 دهنه پل تخریب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، شش دهنه پل بر روی رودخانه های استان مازندران در اثر سیل مخرب هفته گذشته از جا کنده شد و هیچ آثاری از آنها بر جای نماند.

اگرچه درفضای مجازی خرابی برخی پل های تازه ساز که ساخت شان به حدود یک دهه می رسد را ناشی از نامناسب بودن سازه ها بیان کردند ولی برخی کارشناسان سازه با رد این اظهارنظرها، شدت بارندگی و وجود موانع بر سر راه حرکت سیل را علت اصلی بالا بودن میزان خرابی پل ها می دانند.

بر اساس اظهارنظر این کارشناسان وجود موانع باعث شده تا آب با نفوذ بر دیوار بتنی حایل در حاشیه رودخانه، این دیوارها را با خود ببرد وبا برخورد این دیوارهای بتنی به پل، آثار تخریبی بالایی از خود بر جای می گذرد.

در مازندران حدود 120 رودخانه جریان دارد و طبق آمار مدیریت بحران مازندران هم اکنون 400 واحد مسکونی غیرمجاز ساز در حریم رودخانه های استان استقرار دارد.

*** پل ها فدای ساخت و ساز غیر قانونی حاشیه رودخانه ها

جابر جهانی زاده کارشناس سازه در مازندران علت اصلی بالا رفتن آمار خرابی پل ها را علاوه بر پیری سازه، ناشی از برخورد شدید آب همراه با سازه های همراه ( دیواره ها و سنگ ها) حاشیه رودخانه ها می داند.

وی گفت: با تغییر اقلیم در مازندران بارش ها بیشتر به صورت سیلابی است که با خودشان سازه های ناپایدار را به همراه می آورند و با برخورد به پل ها در هنگام خروج آسیب جدید به آنها وارد می کنند و عمر این سازه ها را کوتاه می کند.

وی معتقد است که در دو دهه گذشته این روند سیلابی در مازندران بیشتر بود و تغییر اقلیم آسیب جدی به رودخانه ها و پل ها وارد کرده که باید تجدید نظر اساسی در این حوزه از جمله افزایش دهنه پل ها و حذف موانع انجام شود.

*** شدت بارش عامل خرابی 

معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران شدت بارندگی را عامل اصلی درخرابی پل ها بیان کرد و گفت که در این سیل ( هفته دوم مهرماه 97) 40 دهنه پل دچار آسیب شد.

عباسعلی نجفی به خبرنگار ایرنا افزود: حدود 6 دهنه پل در این حادثه از جمله پل ماشک در کمربندی نوشهر در غرب مازندران خراب شد.

وی اضافه کرد: ساخت و ساز در حریم رودخانه ها باعث شده تا آب حریمش را در بستر رودخانه ها افزایش دهد و نتواند به درستی از دهنه پل ها که برای این حریم نیز پیش بینی شد عبور کند و این سازه ها را تخریب می کند.

نجفی میزان خسارت های ناشی از سیل بر راهها و ابنیه را حدود یک هزار میلیارد ریال اعلام کرده است.

*** تخریب 12 دهنه پل 

استاندار مازندران اما آمار خرابی پل ها در مازندران را حدود 12 دهنه اعلام کرد و گفت: 6 دهنه پل به گونه ای تخریب شد که هیچ آثاری در محل سازه وجود ندارد.

محمد اسلامی به ایرنا افزود: کمیته فنی برای بررسی علل وقوع سیل و خرابی تاسیسات تشکیل شد که پس از تهیه این گزارش می توان در مورد مسایل پیرامونی اظهارنظر کرد.

سیل جمعه شب گذشته که تا روز یکشنبه 15 مهرماه ادامه داشت حدود 7 هزار میلیارد ریال به مازندران خسارت زد که حدود 5 هزار میلیارد ریال از این خسارت ها به تاسیسات زیربنایی آب، برق و راه است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز

مهران معلم  اشاره به وضعیت آلودگی هوا و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا گفت: مهم‌ترین آلاینده‌های هوا ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون هستند و وزارت بهداشت، سالانه میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا بر اساس این ذرات در کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت کشور را محاسبه می‌کند و در اختیار مراکز ذی‌ربط قرار می‌دهد.

او  با بیان اینکه تاکنون آخرین آمار موجود از مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا مربوط به سال ۱۴۰۱ است و آمار ۱۴۰۲ هنوز در دست نیست، افزود: بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۱، در اهواز یک هزار و ۲۴۷ مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشتیم، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰، میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز یک هزار و ۶۷ مورد بوده است.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ناشی از چهار بیماری ایسکمی قلبی، سرطان ریه، انسداد ریوی یا سکته مغزی هستند.

آقای معلم  با اشاره به میزان بالای خسارت اقتصادی بیماری‌ها و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا افزود: میزان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۱ در اهواز ۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب
  • لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • زنگ خطر سیلاب در ۲۳ شهر مازندران
  • هشدار هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص فعالیت سامانه بارشی