Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@23:21:45 GMT

راز پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۴۵۵۰

راز پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

جیرفت – ایرنا - بیماران قلبی زنگ خطری برای جامعه هستند تا سایر افراد سالم با دیدن شرایط اینگونه بیماران از خود بیشتر مراقبت کنند تا به این بیماری ها گرفتار نشوند چرا که همین مراقبت ها راز پیشگیری از نا خوشی های قلبی و عروقی به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، نام گذاری یک روز در تقویم به نام روز جهانی قلب نشان از اهمیت این موضوع در سلامت جامعه است از این رو این مساله زنگ خطری برای افراد سالم جامعه بوده تا با پیشگیری و مراقبت بیشتر از خود، به این بیماری مبتلا نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا به اذعان پژوهشگران، بیماریهای قلبی و عروقی رتبه نخست علت مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص داده اند و بیشتر مردم دنیا هر ساله بیشتر از هر علت دیگری جان خود را به علت بیماریهای قلبی و عروقی از دست می دهند، در ایران نیز آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که 33 تا 39.3 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است.
به ‌طوری که ایران رکورد دار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان نامیده شده، خوب است بدانیم روزانه 300 نفر در کشور بر اثر عوارض قلبی فوت می‌کنند و این در حالی است که شیوه زندگی و نوع تغذیه مردم، ریسک بروز این بیماری را به حداکثر رسانده است.
ورزش همیشه روی قلب و عروق، کاهش فشار و قند خون و جلوگیری از سکته قلبی اثری مثبت دارد از این رو برگزاری مسابقات ورزشی تاثیر زیادی در نهادینه کردن ورزش بین بیماران قلبی به شمار می رود اما بیماران قلبی و ‌عروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام ساده‌ترین ورزش‌ها باید با پزشک خود مشورت کنند.
برای بعضی از بیماران قلبی به هیچ وجه فعالیت‌های ورزشی توصیه نمی‌شود و گروهی از آن ها هم باید فعالیت‌های بسیار محدودی داشته باشند از این رو فعالیت ورزشی‌ای که برای بیمار توصیه می‌شود هم باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشد.
**کم تحرکی عامل بروز بیماری های قلبی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مهمترین عامل بیماری های قلبی و عروقی را کم تحرکی رشمرد و گفت: این بیماری با شیوه زندگی نامناسب و رژیم های غذایی نامناسب ارتباط دارد و مهمترین عامل بیماری های قلبی کم تحرکی است.
نادر پور جمالی با بیان اینکه دریافت کالری بیشتر، سن بیماری قلبی عروقی را پایین می آورد، افزود: ورزش باید همچون نفس کشیدن، غذا خوردن و آب خوردن جزیی از نیازهای زندگی مردم شود.
وی ادامه داد: فرهنگ ورزش باید در خانواده ها نهادینه شود چرا که تأثیر مثبت ورزش در سلامتی ثابت شده است.
**ورزش های هوازی مفیدترین ورزش برای قلب محسوب می شوند
پزشک متخصص قلب نیز گفت: بهترین و مفیدترین ورزش برای سیستم قلبی‌عروقی، ورزش‌های هوازی بوده که این ورزش‌ها شامل پیاده ‌روی، شنا، دویدن ملایم، دوچرخه‎ و سوار کاری است.
حسین انجم شعاع افزود: این ورزش ها منجر به تقویت سیستم قلبی‌عروقی، تنفسی و افزایش طول عمر می‌شوند لذا برنامه ورزشی بیماران قلبی باید بر اساس ملاحظه‌های ورزشی و پزشکی تعیین شود تا بتوانند سیستم قلبی‌عروقی فعال‌تری داشته باشند و خطرهای ورزش گریبان گیرشان نشود.
وی به ورزش‌های ممنوعه برای بیماران قلبی اشاره و تصریح کرد: ورزش‌هایی مانند وزنه ‌برداری که حالت ایستایی و به زور زدن‌های درجا نیاز دارد اصلا به بیماران قلبی‌عروقی توصیه نمی‌شود چون فشار زیادی به قلب و عروق وارد می‌کنند.
این متخصص بیماری های قلبی و عروقی ادامه داد: همچنین رفتن به جکوزی و سونا که تغییرات همو دینامیکی و تغییرات سریع و ناگهانی در سیستم بدن ایجاد می‌کند یا ورز‌ش‌هایی که به حرکات شتابی خیلی سریع نیاز دارد و یکدفعه به سیستم بدن انرژی وارد می‌کند، اصلا توصیه نمی‌شود چرا که چنین ورزش‌هایی تغییرات ناگهانی در ریتم قلب ایجاد کرده که برای بیمار قلبی بسیار خطرناک است.
***اصول کلی رژیم بیماران قلبی را بشناسیم
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر لزوم شناخت اصول کلی رژیم غذایی بیماران قلبی گفت: اصول کلی رژیم غذایی در بیماران قلبی از همان اصول تغذیه سالم در جمعیت عمومی پیروی می کند و رعایت رژیم غذایی می تواند علاوه در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، نقش موثر و مفیدی در درمان بیماری قلب نیز داشته باشد.
فاطمه مشایخی افزود: پرهیز کامل از روغن های اشباع همچون روغن نباتی جامد و دنبه حیوانی و غذاهای پر کلسترول مانند کله پاچه، مغز، جگر، دل و قلوه و زرده تخم مرغ از ضروریات بیماران قلبی به شمار می رود و همچنین حذف غذاهای پر نمک برای این بیماران باید رعایت شود.
** شناسایی افزون بر یکهزار بیمار قلبی در جنوب کرمان
قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه از سال ٩٦خطر سنجی بیماری های قلبی در جنوب کرمان آغاز شده است، اظهار داشت: از طریق بهورزان روستاهای هفت شهرستان جنوب کرمان یکهزار و 82 نفر بیمار قلبی در مناطق روستایی شناسایی شده است.
رضا محمودی افزود: بیشترین بیماران قلبی شناسایی شده در جیرفت زندگی می کنند که تعداد آنها هم اکنون ٤٧٨ نفر است.
وی ادامه داد: هفتم مهرماه امسال همزمان با روز جهانی قلب، مسابقاتی برای بیماران قلبی ترتیب داده شد و این بیماران از هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در رشته تنیس روی میز، دارت و شطرنج شرکت کردند.
هم اینک در جنوب استان کرمان بسیاری از بیماران قلبی بر این باورند که برگزاری مسابقات ورزشی سبب توجه بیشتر مردم به سلامت خود شده و قدر نعمت سلامتی را بیشتر می دانند چرا که دانستیم مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی و عروقی کم تحرکی است، علاوه بر اینکه رعایت رژیم غذایی هم به عنوان یکی از راز های سلامتی همواره مورد توجه باشد.
جنوب استان کرمان از شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه گنج، فاریاب و رودبار جنوب با جمعیت یک میلیون نفر تشکیل شده است.
گزارش: هادی شفیعی مجاز
7450/7429/ 5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سلامت قلب جنوب كرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۴۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از طریق اسکن پا تشخیص می‌دهد