Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت سورنجان حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فنول، کلشی‌سین، موسیلاژ، آمیدون و تانِن است.
برای بررسی خواص شربت سورنجان و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین خواص شربت سورنجان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت سورنجان اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ماده‌ای به نام «کلشی‌سین» برای مبتلایان به نقرس، سیاتیک (عِرقُ‌ النساء)، اسید اوریک بالا و روماتیسم بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ تکنیک برای درمان خانگی سیاتیک

وی درباره خواص دیگر شربت سورنجان بیان کرد: این شربت بلغم اضافی را از بدن خارج می‌کند بنابراین برای افرادی که دچار درد‌های استخوانی و مفصلی هستند بسیار مناسب است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سورنجان نقشی موثر در افزایش قدرت باروری در مردان و رفع سرماخوردگی و آنفلوآنزا دارد، این شربت نشاط‌آور است بنابراین اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: درد‌های سیاتیکی چه موقع خطرناک می‌شوند؟

عظمایی تاکید کرد: شربت سورنجان ضد نفخ و بادشکن است و حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند، این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر دارد.

بیشتر بخوانید: بیماری نقرس چه علائمی دارد؟ / بهترین درمان‌های طبیعی برای نقرس

وی تصریح کرد: شربت سورنجان به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

موارد منع مصرف شربت سورنجان

این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره موارد منع مصرف شربت سورنجان گفت: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است، مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی، معده و کلیه هم باید شربت سورنجان را زیر نظر پزشک مصرف کنند.

نسخه‌ای مفید برای درمان سیاتیک و نقرس

عظمایی یادآوری کرد: افرادی که دچار سیاتیک و نقرس هستند برای رفع مشکلشان باید علاوه بر مصرف شربت سورنجان، ۱۰ گرم از هر یک مواد سورنجان، هلیله سیاه، پوست هلیله زرد، شاه‌تره و عصاره صبر زرد را با هم مخلوط، پودر، الک و با مقداری عسل ترکیب کنند سپس باید مخلوط مواد را به شکل قرص‌های به اندازه نخود دربیاورند و بگذارند تا خشک شوند؛ مبتلایان به سیاتیک و نقرس باید یک عدد از این قرص‌ها را ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی میل کنند.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت سورنجان

سورنجان                                ۳۵ گرم
زنجبیل                                   ۱۵ گرم
عسل                                       ۵۰۰ گرم
زعفران دَم‌کرده                     یک لیوان

طرز تهیه شربت سورنجان

- نخست سورنجان و زنجبیل را نیم‌کوب سپس آنها را داخل ۱.۵ لیتر آب بریزید و بگذارید یک روز بماند.
- مخلوط سورنجان، زنجبیل و آب را در حرارت ملایم ۱۰ دقیقه بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف کنید.
- زعفران دَم‌کرده و عسل را به مخلوط مواد صاف شده اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان شربت سورنجان سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت سورنجان را می‌توان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه‌ شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده‌ برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

علائم کمبود منیزیم در بدن | مقدار مورد نیاز منیزیم در بدن چقدر است؟

منیزیم چیست؟

منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایندهای بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند. بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی داروها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکارها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

کد خبر 846336 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم بیماری - یبوست

دیگر خبرها

  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • نشست تحلیل ریشه های دشمنی امویان با حضرت حمزه(س) برگزار می شود
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • معنی جالب ریشه کلمه ورجه وورجه + فیلم
  • هر جا نامی هست، داستانی دارد
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار بگذارید
  • تیشه به ریشه آنها بزنید و تمام!
  • ما ریشه در زمین داریم
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید