Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@21:13:05 GMT

80 درصد موارد نابینایی قابل پیشگیری یا درمان است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۶۷۵۹

80 درصد موارد نابینایی قابل پیشگیری یا درمان است

کرمانشاه - ایرنا- مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، با توصیه مردم به خود مراقبتی از چشم به عنوان یکی از اعضای مهم و حساس بدن گفت: 80 درصد موارد نابینایی قابل پیشگیری یا قابل درمان است.

وی با اشاره به اینکه هر ساله 11 اکتبر (19 مهر) مصادف با روز جهانی بینایی نامگذاری شده است، گفت: ستایش بینایی یک رویداد سالیانه است که تلاش می کند تا توجه عمومی را به این نکته جلب کند که 80 درصد موارد نابینایی قابل پیشگیری یا قابل درمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر ویدا صنیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از 45 میلیون نابینای مطلق و 135 میلیون نیمه نابینایی فعلی در جهان بیش از 90 درصد آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و در هر پنج ثانیه یک نفر به تعداد نابینایان افزوده می شود و در هر دقیقه یک کودک نابینا می گردد.
وی گفت: حدود هفت درصد از ایرانیان به درجاتی از اختلالات بینایی مبتلا هستند. میزان کم بینایی در هر جامعه ای چهار تا 6 برابر آمار نابینایی آن جامعه است که در صورت عدم انجام اقدام های پیشگیرانه تا سال 2020، 100 میلیون نفر دیگر به دلایل نه چندان پیچیده دچار نابینایی یا کم بینایی خواهند شد.
وی اظهار داشت: زنان به میزان قابل توجهی با خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال بینایی نسبت به مردان مواجه هستند.
وی مردم را به خود مراقبتی توصیه کرد و گفت: خیره ماندن و نگاه مستمر به مانیتور رایانه و صفحه تلفن همراه، خشکی و خستگی چشم ایجاد می کند، هر 20 دقیقه، به مدت 20 ثانیه به فاصله 20 فوتی (6 متری) و دورتر نگاه کنید.
این کارشناس بهداشت در ادامه گفت: مراقب سلامت چشم کودکان و نوجوانان خود باشید و آنها را در مورد خطرات و عواقب برگشت ناپذیر نگاه کردن به خورشید آگاه کنید. عدسی چشم کودکان کاملاً شفاف است و اشعه بیشتری از فرابنفش به چشم کودکان وارد می شود و بیشتر در معرض آسیب دیدگی هستند، علاوه بر این، عینک آفتابی به همان دلایلی که برای بزرگسالان توصیه می شود برای کودکان هم مفید است.
صنیعی اضافه کرد: تناسب میان کار چشمی نزدیک (مانند مطالعه، کار با کامپیوتر، کار با تلفن های همراه و خیاطی) و دور (مانند رانندگی، کوه نوردی، دیدن تلویزیون از دور و تیراندازی) موجب تعادل بینایی می شود.
وی تصریح کرد: گشت و گذار در طبیعت، استفاده از کتاب های صوتی، کم کردن کارهای چشمی (نگاه بی تمرکز) و دادن استراحت به چشم (بستن چشم) موجب تمدد چشم می شود.
وی در ادامه گفت: سیگار عامل خطر شناخته شده برای بیماری های آب مروارید، ناخنک، فرسودگی سنی شبکیه و بیماری تیروئید چشمی است.
به گفته او ، عینک آفتابی و کلاه لبه دار می تواند از ایجاد علائم برق زدگی از جمله تاری دید، تورم و ترشح اشک که بسیار ناخوشایند و دردناک است جلوگیری کند و موجب کم کردن احتمال ابتلا به آب مروارید، ناخنک و بدخیمی های چشم و پلک می شود.
وی افزود: مصرف سبزی، میوه و لبنیات بر سلامت قرنیه، لنز و شبکیه با پیشگیری از نوع پیشرفته فرسودگی سنی شبکیه و بهبود وضعیت اشک چشم تأثیر دارد.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: بازتاب نور و اشعه فرابنفش خورشید از سطح برف، حتی در شرایط ابری می تواند علائم برف زدگی ایجاد کند که شامل تاری دید، تورم پلک و اشک ریزش به دلیل جراحت منتشر سطح چشم می باشد که این مورد بسیار ناخوشایند و دردناک است.
صنیعی در ادامه با بیان اینکه بهداشت چشم، برای پلک ها قابل تعریف است، افزود: برای افرادی که لبه پلکشان التهاب دارد، شستشوی روزانه (یک روز در میان یا هفتگی) لبه پلک (محل سرمه) و ریشه مژه ها توصیه می شود. این کار با شامپو بچه رقیق شده یا شامپو مخصوص پلک، انجام می شود.
وی ادامه داد: پلک زدن طبیعی، هنگام کار چشمی کم می شود و این موجب خشکی چشم و اختلال غدد لبه پلک می شود. تمرین پلک زدن فعال و کامل ( سه بار در روز و هر بار 15 بار) در این شرایط توصیه می شود.
این کارشناس بهداشت در ادامه سخنان خود گفت: برای تشخیص و درمان به موقع و مؤثر تنبلی چشم کودکان، در سنین سه تا 6 سالگی، به مراکز آماده خدمت در مهدکودک ها، پیش دبستانی ها، خانه های بهداشت تحت پوشش وزارت بهداشت و ویزیت های سیار که توسط سازمان بهزیستی با همکاری کارشناسان بینایی سنجی و چشم پزشکان انجام می شود، مراجعه نمایید.
صنیعی افزود: اگر سابقه خانوادگی آب سیاه بخصوص در برادر و خواهر خود دارید، لازم است در این باره با چشم پزشک مشورت نموده و معاینه شوید.
وی اظهار داشت: در کودکی که استعداد نزدیک بینی را از والدین به ارث برده باشد، اگر از سنین پیش دبستانی تا راهنمایی، زیاد کار چشمی نزدیک داشته باشد و بخصوص در اتاق کم نور اوقات بگذراند، این امر موجب ایجاد نزدیک بینی و تسریع پیشرفت آن می شود. در مقابل، گذراندن وقت در فضای باز و پارک ها و مکان های روشن مفید است.
3033/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي نابينايي پيشگيري سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۶۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد