Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@23:44:55 GMT

عدم رضايت در پي آرزوهاي دراز

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۶۷۶۴

عدم رضايت در پي آرزوهاي دراز

خبرگزاري آريا -

آن چه به زندگي ما پويايي و تحرک مي بخشد، نگاه به آينده است که از آن به «اميد» ياد مي کنيم. پيامبر خدا(ص) در اين باره مي فرمايد: همانا آرزو، رحمتي از جانب خدا براي امت من است (1) . اگر آرزو نبود، هيچ مادري فرزندش را شير نمي داد و هيچ کشاورزي درخت نمي کاشت.
اميد داشتن
شير ندادن به فرزند يعني انقطاع نسل، و کشت نکردن درخت يعني از ميان رفتن غذاي زندگي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصوّر کنيد زندگي در اين وضعيت چه صورتي مي يابد. گويند روزي حضرت عيسي(ع) به پيرمردي که مشغول کشاورزي بود، مي نگريست. حضرت عيسي(ع) به خداوند عرض کرد: «خداوندا! اميد را از دل او برگير». در اين هنگام، پيرمرد، بيل خود را به کناري نهاد و روي زمين دراز کشيد. مدتي گذشت. حضرت عيسي به خداوند عرض کرد: «خداوندا! اميد را به دل او بازگردان». ناگهان کشاورز پير برخاست و شروع به کار نمود. حضرت عيسي نزديک رفت و ماجرا را از وي پرسيد. پيرمرد گفت: «مشغول کار کردن بودم که با خود فکر کردم و گفتم: تا به کي مي خواهي کار کني اي پيرمرد؟! از اين رو، بيل را کنار گذاشتم و خوابيدم. کمي گذشت، با خود گفتم: به خدا سوگند، تا زنده هستي بايد زندگي کني! از اين رو، برخاستم و بيل را دوباره به دست گرفتم».
نقش اميد و نااميدي در اين جريان، به خوبي مشهود است. اما هر چيزي حدي دارد و اگر آن حد، حفظ نشود، دو جنبه ي افراط و تفريط پيدا مي کند. اميد نيز همين گونه است. جنبه ي تفريط آن، «نااميدي» است و جنبه ي افراطي چيزي است که در فرهنگ دين از آن به عنوان «آرزوهاي دور و دراز» ياد مي شود. آرزوي دور و دراز، يعني آرزويي که از اندازه ي عمر انسان تجاوز مي کند و دنيا نيز ظرفيت برآوردن آن را ندارد. اين افراط در آرزوها، خود يکي از عوامل نارضايتي از زندگي است. به همين جهت، امام علي(ع) مي فرمايد: هر کس که آرزوهايش زياد بشود، رضايتش کم مي شود.
به راستي چرا چنين اتفاقي مي افتد؟
کسي که صاحب آرزوهاي طولاني است، همواره لذت را در چيزي مي داند که ندارد و به همين جهت، از آن چه دارد بهره مند نمي شود. چنين افرادي همواره از آن چه دارند، نالان و ناراضي اند و چيزهايي را آرزو مي کنند که ندارند. مهم نيست که چه دارند، مهم آن است که همواره آن چه را ندارند، مايه ي خوش بختي مي دانند و وقتي به آن چه زماني آرزويش را داشتند، دست يافتند، باز هم احساس بهره مندي و خوش بختي نمي کنند و به آن چه در دور دست ها وجود دارد، مي انديشند. اين، معناي آروزي دور و دراز است.
براي احساس بهره مندي، داشتن فلان نعمت، کافي نيست؛ بايد انسان از وجود نعمت، باخبر شود و از داشتن آن، احساس بهره مندي کند، تا لذت آن را بچشد. چه بسا نعمت هايي که وجود دارند، ولي کسي از وجود آن ها خبر ندارد و يا از داشتن آن ها لذت نمي برد.
ناخشنودي بسياري از کساني که از زندگي خود راضي نيستند، محروميت نيست، بلکه ناچيز شمردن و اهميت ندادن به چيزهايي است که دارند. اگر روحيه ي فرد، اين گونه باشد که آن چه را دارد ناچيز مي شمارد و لذت خود را در آن چيزي مي داند که ندارد، در اين صورت، راه تحقق رضايت از زندگي، تأمين خواسته ها و افزايش سطح زندگي نيست؛ زيرا او به هر سطحي از زندگي که برسد، باز همين الگوي فکري را دارد که: «آن چه دارم ناچيز است و خوش بختي در چيزهاي بالاتري است که ندارم».
از سوي ديگر، چنين افرادي به جهت آرزوهاي بي حد و مرزي که دارند، هيچ گاه به خواسته هاي خود دست نمي يابند و همواره به خاطر آن ها حسرت مي خورند. لذا آرزوهاي دور و دراز، سبب مي شود که انسان، داشته هاي خود را کوچک ببيند و از آن ها لذت نبرد و نسبت به نداشته ها نيز حسرت بخورد. به همين جهت امام علي(ع) مي فرمايد: از آرزوها [ي طولاني] بپرهيزيد؛ زيرا نشاط نعمت هايي را که داريد، از ميان مي برد و آن ها را نزد شما کوچک مي سازد و حسرتِ آن چه را که آرزو داريد، در پي مي آورد. (2)
بدون شک، زندگي «داشته ها» و «نداشته ها»ي فراواني دارد. اگر انسان به داشته هاي خود توجه کند و از آن ها لذت ببرد، راحت تر مي تواند نداشته ها را تحمل کند. اما اگر کسي داشته هاي خود را نبيند، زندگي را يک سره محروميت مي داند و در آن هيچ نقطه ي اميدي نمي يابد و همه ي زندگي، يک پارچه براي او سختي و تلخي است و واقعاً چنين زندگي اي را نمي توان تحمل کرد. لذا بردباري نيز از ميان مي رود و فرد، توان تحمّل سختي ها را نخواهد داشت .
منبع: مهارت هاي اساسي زندگي سالم. نوشته خسرو اميرحسيني.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازرسی ۱۱هزار قرارداد شرکت رضایت خودروی طراوت‌نوین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حسین رجبی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین در این خصوص اظهار کرد: امروز استان درگیر ابر چالشی به عنوان شرکت های خودرویی است و دستگاه قضایی شجاعانه و با اقتدار با تشکیل پرونده در دادسرای مرکز استان، در حال تلاش برای حل این مشکل است.

رجبی افزود: در قضیه شرکت های خودرویی برخی از افراد با استفاده از تریبون هایی که در اختیار دارند، داد و فریاد به راه انداخته و برخی نیز در رسانه هایی که در اختیار دارند از ترک فعل صحبت می‌کنند، در حالی که دستگاه قضایی با اقتدار و شجاعت برای حل این معضل با تدبیر و عقلانیت تلاش می کند و از همه مردم و مسئولان تقاضا می کند به صورت جهادی و انقلابی در این زمینه همراه دستگاه قضایی باشند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین اضافه کرد: با وجود اقدامات و تذکرات صورت گرفته متاسفانه برخی ها تلاش می کنند با راه‌اندازی تجمعات مختلف دستگاه قضایی را مورد آماج قرار دهند.

وی تصریح کرد: در این برهه های حساس باید با همدلی در کنار هم باشیم و با قلم و تریبون هایی که در اختیار داریم، ضمن تبیین موضوع، مردم را توجیه کنیم تا با مجموعه قضایی استان همکاری کنند.

رجبی با بیان اینکه از طریق رسانه ها به سرمایه گذاران کلان اخطار داده ایم که سودهای کلان را عودت دهند، گفت: در صورت اقدام داوطلبانه جهت اعاده سودهای دریافتی، برای این افراد پرونده قضایی تشکیل نخواهد شد، در غیر اینصورت این افراد تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.

وی اضافه کرد: تاکنون ۵۰میلیارد تومان از مطالبات ۸۹۵ نفر از سرمایه گذاران شرکت رضایت خودروی طراوت نوین پرداخت شده است.

رجبی با بیان اینکه بازپرس با جدیت، قاطعیت و قدرت این پرونده را جلو می‌برد، گفت: تمام تلاش خدمتگزاران مردم در مجموعه قضایی استان این است تا این پرونده پیچیده را پایان سال به نتیجه برسانیم.

وی گفت: پرونده "شرکت رضایت خودروی طراوت نوین" نزدیک به ۳۴ هزار قرارداد تشکیل شده است که تا کنون ۱۱هزار قرارداد مورد حسابرسی قرار گرفته است و امیدواریم حسابرسی مابقی قرار داد ها که با حضور ۴۰ کارشناس در جریان است، تا اواخر مهر ماه به پایان برسد.

این مسئول بیان کرد: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته میزان مطالبات ۱۱ هزار قرار داد "شرکت رضایت خودروی طراوت نوین" یک هزار و ۵۰۰میلیارد تومان است.

رجبی در ادامه اظهارکرد: همه مطالباتی که تاکنون به بخشی از سرمایه‌گذاران پرداخت شده از منابع دیگر بوده و تاکنون در خصوص اموال توقیفی این شرکت تصمیمی گرفته نشده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین با بیان اینکه دستگاه قضایی با اقتدار و با شجاعت کار خود را انجام می‌دهد و کاری به غوغا سالاری دیگران ندارد، گفت: ما در مسیر ولایت و به عنوان فرزند ولایت با اقتدار این مسیر را جلو خواهیم برد و از همه مسئولین، مردم و اصحاب رسانه می‌خواهیم که کمک کنند تا این پرونده تاپایان سال به نتیجه برسد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904317

دیگر خبرها

  • بازرسی ۱۱هزار قرارداد شرکت رضایت خودروی طراوت‌نوین
  • حسابرسی یک سوم قراردادهای «شرکت رضایت خودروی طراوت نوین»
  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • آمادگی میلان برای فعال کردن بند تمدید ۳ ساله قرارداد لوکا یوویچ
  • سرپرست نفت آبادان: بازی مرگ و زندگی را از مس رفسنجان بردیم/ محکوم به پیروزی تا پایان فصل هستیم
  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو