Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛مجموعه تاریخی بازار زنجان یکی از سرمایه‌های ملی و ثروت فرهنگی استان محسوب می‌شود که نباید با سهل‌انگاری، بی تدبیری و مماشات در معرض آسیب قرار گیرد.

وی افزود:درصورت گازرسانی به بازار تاریخی زنجان باید مسئولیت جلوگیری از آتش‌سوزی و حریق ناشی از گاز را بازاریان بر عهده بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درویش امیری ادامه داد:اکنون که بازاریان خواستار گازرسانی به مجموعه تاریخی بازار هستند، پس از آنکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، با مشاهده طرح گازرسانی، حفظ منظر عمومی بنای تاریخی بازار و رعایت زیبایی‌های بصری آن را بر عهده گرفت، با اجرای طرح گازرسانی موافقت می‌شود.

استاندار زنجان گفت:اجرای طرح گازرسانی به بازار تنها با رعایت تمامی اصول فنی و همه نکات ایمنی امکان‌پذیر است.

درویش امیری ادامه داد:طراحی پروژه گازرسانی به بازار با نظارت مستقیم سازمان نظام مهندسی انجام می‌شود و پس از تامین شیر‌ها و ملزومات پیش‌بینی شده از سوی شهرداری زنجان، مسئولیت مراقبت و اطفاء حریق ناشی از گاز نیز بر عهده خودِ بازاریان و آتش‌نشانی خواهد بود.

وی با بیان اینکه تمام بازار در کنار گازرسانی به این مجموعه باید مرمت شود افزود:بقیه اقدامات مرمت بازار بر اساس زمانبندی و با تعیین وظایف و مسئولیت‌های هریک از دستگاه‌های اجرایی باید انجام پذیرد.

مقام عالی استان تصریح کرد:عدم رسیدگی به یکی از طولانی‌ترین و فعال‌ترین بازار‌های سرپوشیده ایران که در استان زنجان واقع شده است موجب سرافکندگی است لذا باید نسبت به مرمت و بهسازی معماری محوطه داخلی بازار و گازرسانی به این مجموعه با حفظ قدمت و منظر عمومی آن اهتمام جدی داشت.

درویش امیری با بیان اینکه بازار تاریخی زنجان یکی از مراکز مهم هویتی استان زنجان است گفت:هم دولت و هم تمامی شهروندان باید تلاش کنند تا هویت فرهنگی و تاریخی بازار سرپوشیده زنجان حفظ شود.

وی با اشاره به اینکه مجموعه بازار به منزله خانه دوم بازاریان است که بیشترین ساعات عمر و بیداری خود را در آن می‌گذرانند خاطر نشان کرد:باید بازاریان و مردم نیز در حفاظت از مجموعه تاریخی بازار کوشا باشند.   انتهای پیام/ن   طرح گازرسانی به بازار باید با رعایت تمامی نکات ایمنی باشد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گاز اماکن تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۶۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • تقویت قطب‌های فکری و فرهنگی توسط دفتر تبلیغات اسلامی
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • درخشش گروه سرمایه گذاری غدیر و هلدینگ های زیر مجموعه آن در ششمین نمایشگاه ( ایران اکسپو ۲۰۲۴ )