Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری فارس، مراسم افتتاحیه هم‌اندیشی نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه ۱۹ مهر ماه) با حضور اساتید، دانشجویان، پژوهشگران در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد. 

در این مراسم عطاء الله رفیعی آتانی، دبیر کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه ایده علوم انسانی اسلامی ماحصل توجه به خلأ جدی در فرآیند پژوهش در عرصه علوم انسانی در قلمرو علوم اجتماعی و انسانی اسلامی بوده است، ابراز داشت: مأموریت علوم انسانی و اجتماعی تبیین، پیش‌بینی و طراحی در قلمرو کنش انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان در اینجا به معنای فرد و جامعه است. بر این اساس در مواجهه با علوم انسانی، باید مسأله اساسی خود را بر این اساس طراحی کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه علوم انسانی فعلی قدرت انجام این وظیفه را در جامعه ندارد، افزود: فرآیند شکل‌گیری علوم انسانی و اجتماعی لزوماً انسان اسلامی و جامعه اسلامی نیست. وجود رویکردهای رقیب در علوم انسانی و اجتماعی در جهان خبر از چنین رویکردی دارند. 

رفیعی آتانی با اشاره به اینکه موضوع علوم انسانی و اجتماعی ترجمه شده، انسان نیست، بلکه موضوع آن کنش انسان غربی در دنیای مدرن است، تصریح کرد: به همین دلیل این علوم ذاتاً جهان شمول نیستند. بهتر که جهان شمول نیست. زیرا کنش انسان غربی کنش مطلوبی در چارچوب فلسفه اخلاق و عملی که در حال شکل گیری است، نیست. 

وی با بیان اینکه موضوع علوم انسانی، انسانی است که ویژگی اساسی آن را می‌توان در چارچوب مفاهیم اومانیسم توضیح داد،‌ گفت: اومانیسم یعنی هویت و واقعیت خود را از ماوراء طبیعت قطع کرده است. علوم انسانی و اجتماعی کنش این انسان را در ابعاد مختلف توضیح داد. انسانی که در زندگی او خدا وجود ندارد. البته لزوما به معنای منکر خدا نیست. اما خدا در زندگی او حضور ندارد. 

دبیر کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه در چارچوب فلسفه اسلامی طبیعت ادراک و شعور دارد، اظهار داشت: در نظریه‌پردازی با پیوندی با مجموعه‌ای از مفاهیم، تلاش می شود واقعیت خارجی توصیف و طراحی شود. تلاش کنیم بر مبنای مفروضات فلسفه اسلامی بین مفاهیم به گونه‌ای ارتباط برقرار کنیم که واقعیت‌های خارجی را تبیین بهتری کنیم. 

وی ادامه داد: در اینجا مجموعه مصطلحاتی که در مجموعه معارف اسلامی وجود دارد که می‌تواند ناظر به کنش و پدیده‌های انسانی باشد، استخراج کنیم و بین آن‌ها دستگاه سازگاری را تولید کنیم. این دستگاه سازگار با مبانی فلسفی باید پشتیبانی شود و تلاش کند واقعیات انسانی را توضیح دهد.

رفیعی آتانی اذعان داشت: در جایی که به علوم ورود می کنیم و تمایز علوم را تمایز از موضوعات بدانیم باز هم دستگاهی از مفاهیم در مجموعه اسلامی باید به ما کمک کنند. مثلاً در اقتصاد اسلامی مفاهیم پایه‌ای را در مجموعه معارف اسلامی پیدا کنیم که بقیه مفاهیم را با ارجاع با آن جایابی کنیم. بعد از این جایابی باید بتواند تبیین و تفسیر، پیش‌بینی و طراحی و توسعه سیاست گذارانه در علوم انسانی و اجتماعی انجام دهد.

وی با بیان اینکه وقتی از علوم انسانی و اسلامی سخن می گوییم، اسلامیت را به ماهیت علم برمی‌گردانیم نه به موضوع و فاعل آن، افزود: اسلامیت علم به روش و در فرآیند شناخت است. مبنای آن این خواهد بود که از شناخت واقع بینانه‌تری سخن می‌گوییم. شناختی که برآمده از معارف اسلامی است. بنابراین ما از علمی درباره انسان مسلمان یا برای انسان مسلمان سخن نمی گوییم بلکه از دانشی اسلامی برای فهم مطلق انسان سخن می‌گوییم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی

۱۴ هزار و ۹۰۰ داوطلب کنکور سراسری (نوبت اول) در استان خراسان جنوبی باهم رقابت کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛ همزمان با آغاز نوبت اول آزمون سراسری سال  1403، تعداد 2959 داوطلب در گروه‌های علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در دانشگاه بیرجند همزمان با سراسر کشور به رقابت با یکدیگر پرداختند.

نوبت اول کنکور سراسری سال 1403 در گروه‌های علوم ریاضی و علوم انسانی همزمان با سراسر کشور در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

در این رقابت 3307 داوطلب شامل 1903 نفر زن و 1404 مرد در پردیس علوم، پردیس مهندسی، پردیس علوم رفتاری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، سالن امید و سالن ورزشی فجر دانشگاه بیرجند به رقابت پرداختند.

همزمان با آغاز کنکور سراسری، این آزمون در 10 شهرستان خراسان جنوبی نیز برگزار شد.

 14900 داوطلب در  تمام گروه‌های آزمونی نوبت اول کنکور سراسری، در خراسان جنوبی به رقابت با یکدیگر پرداختند که از این تعداد 6354 داوطلب در دانشگاه بیرجند در آزمون شرکت کردند.

همزمان با برگزاری آزمون داوطلبان گروه‌های آموزشی علوم ریاضی و علوم انسانی، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند و رئیس ستاد استانی آزمون سراسری در خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان از روند برگزاری آزمون بازدید کرد.

به گزارش تسنیم، در کل کشور تعداد 128 هزار و 362 داوطلب در آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی شرکت کردند که از این تعداد 47 هزار و 112 نفر معادل 37 درصد داوطلبان زن و تعداد 81 هزار و 250 نفر معادل 63 درصد داوطلبان مرد بودند.

در آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی در کل کشور تعداد 384 هزار و 960 داوطلب شامل تعداد 250 هزار و 345 نفر معادل 65 درصد داوطلبان زن و تعداد 134 هزار و 615 نفر معادل 35 درصد داوطلبان مرد بودند.

انتهای پیام/250

دیگر خبرها

  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت