Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی «شؤون عربیه» (امور عربی)؛ روزنامه اسپانیایی «ال موندو» در گزارشی اعلام کرد دبی به عنوان شهر افسانه ای امارات که شیفته عظمت است با بحران شدیدی دست و پنجه نرم می کند و به سوی ورشکستگی پیش می رود. بهترین نشانه این بحران نیز پلاکاردهای «برای اجاره یا فروش» است که به شکلی گسترده روی شیشه برج های بلند دبی چسبانده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«ال موندو» در گزارش خود نوشت جیم کرانی تحلیلگر اقتصادی معتقد است «دبی چوب اشتباهاتی را می خورد که از بیش از یک دهه پیش مرتکب شده است، زمانی که برنامه ریزان با سرمایه گذاری در پروژه هایی تضمین نشده و بسیار پرهزینه، دست به خطر بزرگی زدند. لغو جشنواره سینمایی دبی که در گذشته با بریز و بپاش گسترده برپا می شد یکی از نشانه های بحران است.
به نوشته این روزنامه اسپانیایی، افتادن دبی در سراشیبی سقوط از اواخر قرن گذشته آشکار شد یعنی زمانی که امیرنشین ابوظبی به کمک دبی شتافت و آن را از ورشکستگی نجات داد. در آن زمان اقتصاد دبی به علت ترکیدن حباب مسکن در آستانه فروپاشی قرار گرفت ولی با کمک 20 میلیارد دلاری ابوظبی توانست از این بحران به طور موقت خارج شود.
ال موندو افزود: آمارهایی که مرکز مالی کویت منتشر کرده است نشان می دهد میزان فروش بناهای نوساز در دبی در سه ماهه نخست سال 2018 حدود 46 درصد کاهش یافته است. همچنین قیمت املاک در دبی از سال 2014 تاکنون 15 درصد کاهش نشان می دهد. نشانه های رکود را می توان در خیابان های دبی مشاهده کرد که حدود پنج میلیون و ششصد هزار خارجی از ملیت های مختلف در آنجا زندگی می کنند.
ال موندو نوشت اماراتی ها فقط 23 درصد ساکنان دبی را تشکیل می دهند و بقیه ساکنان آن عمدتا هندی، پاکستانی و فیلیپینی هستند. این افراد عمدتا کارگران ساده هستند و در شرایط وحشتناک زندگی می کنند که سازمان های مدافع حقوق بشر آن را به بردگی تشبیه می کنند.
افزایش موارد اخراج کارکنان و مراجعه کارگران به دادگاه برای تقاضای حقوق خود در دبی از نشانه های ضعف و ناکامی در این امیرنشین به شمار می رود. ال موندو به نقل از جیم کرانی تحلیلگر دانشگاه رایس در تگزاس نوشت: ابوظبی که پسرعموهای آل مکتوم بر آن حکومت می کنند و 90 درصد نفت امارات متحده عربی را در اختیار دارد کاری کرده است که دبی بخش بزرگی از استقلال خود را از دست بدهد. همچنین خاندان آل مکتوم مجبور شده است تحت نظارت بسیار شدیدتر دولت مرکزی امارات قرار گیرد که مقر آن در ابوظبی است.
به نوشته ال موندو: یکی از پیامدهای کمک های نجات بخش ابوظبی به دبی این بوده که دبی «بیطرفی سیاسی» خود را از دست بدهد. در این خصوص جیم کرانی گفت: عاملی که موجب شد دبی به شهری تجاری تبدیل شود آمادگی آن برای همکاری با همه طرف ها بود اما اکنون به علت فشارهای ابوظبی و واشنگتن، دبی مجبور شده است بخش مهمی از تجارت خود را با ایران متوقف کند.
این روزنامه با اشاره به کاهش سطح رفاه و آسایش در دبی از به تعویق افتادن جشنواره سینمایی سال 2018 دبی که از 14 سال پیش همیشه در ماه دسامبر برگزار شده است به عنوان نشانه مشکلات اقتصادی خبر داد و افزود: رسانه های عربی به طور مستمر عقبگرد دبی را دنبال می کنند و از تعطیلی هتل ها و رستوران ها خبر می دهند. همچنین برخی شرکت های عمومی پرداخت حقوق کارگران را به تعویق انداخته اند و چک هایی که با ضمانت دولت صادر شده است نقد نمی شود. خالی بودن بازار طلای دبی و کاهش فروش در فروشگاه های بزرگ مانند «دبی مال» که بزرگترین فروشگاه جهان به شمار می رود و در کنار برج خلیفه به عنوان بلندترین برج جهان قرار گرفته است، به همراه تعویق طرح توسعه فرودگاه بین المللی آل مکتوم، از دیگر نشانه های رکود اقتصادی در دبی است. اخبار مرتبط

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: دبي ورشکستگي تحليل کارشناس ال موندو بين الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است

ایتنا - با اینکه کمبود خواب اثرات نامطلوبی دارد، بیش از یک سوم افراد نمی‌توانند به میزان کافی ۷ تا ۸ ساعت بخوابند.
به گزارش انجمن قلب آمریکا کمبود خواب منجر به عارضه‌ای می‌شود که متخصصان آن را «کبد چرب غیرالکلی» (non-alcoholic fatty liver disease) یا «ان‌ای‌‌اف‌‌ال‌دی» می‌نامند. از هر ۴ آمریکایی دست‌کم یک نفر به این عارضه دچار است. 

کبد چرب غیرالکلی چیست؟
کبد چرب غیرالکلی، همان‌طور که از نامش پیداست، از وجود چربی در کبد خبر می‌دهد. ابراهیم هانونه، متخصص گوارش در مینه‌سوتا، می‌‌گوید که افزایش وزن، دیابت نوع ۲، فشار خون و تری‌گلیسیرید بالا و آپنه انسدادی خواب از عوامل اصلی عارضه کبد چرب غیرالکلی به شمار می‌روند.

او می‌گوید: «مصرف زیاد الکل هم موجب چرب شدن کبد می‌شود، اما کبد چرب غیرالکلی به‌دلیل مشکلات سندرم متابولیک و افزایش وزن و بدون مصرف زیاد الکل رخ می‌دهد، به همین دلیل آن را غیرالکلی می‌نامند.» البته او تاکید می‌کند که سابقه خانوادگی هم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

به گزارش نیویورک‌پست، کبد چرب غیرالکلی را به این دلیل که اغلب بی‌نشانه است «همه‌گیری خاموش» می‌نامند.

به گفته هانونه، برخی پژوهش‌‌ها نشان می‌دهد که ۲۵ تا ۳۵ درصد جمعیت کل آمریکا به کبد چرب غیرالکلی مبتلا شده‌اند، که چیزی بیش از یک نفر از هر ۴ نفر است. اما بیشتر افراد، به‌خصوص در مراحل اولیه ابتلا، هیچ نشانه‌ای ندارند. برخی افراد ممکن است نشانه‌های عمومی مانند خستگی، مه‌مغزی و درد شکم را بروز دهند.

به طور کلی بیماری کبد چرب تا وقتی وخیم نشده باشد علائم عمده‌ای ایجاد نمی‌کند. برای مثال، وقتی که فرد پیش‌تر به بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد دچار شده باشد ممکن است علائم کبد چرب غیرالکلی هم آشکار شود. البته بیماری کبد چرب با افزایش خطر سیروز کبدی و سرطان کبد مرتبط است.

ارتباط بین خواب و کبد چرب غیر‌الکلی
طبق گفته کریستین کرک پاتریک، متخصص تغذیه در بیمارستان کلیولند، تحقیقات متعدد نشان می‌دهند که کمبود خواب باکیفیت با افزایش وزن، افزایش گرسنگی و کنترل نامطلوب قند خون مرتبط است. او می‌گوید که مقاومت دربرابر انسولین عامل اصلی بروز چربی در کبد محسوب می‌شود و این خطر به‌خصوص در زنان یائسه بالا است.

نتایج تحقیقی نشان داد کم خوابیدن مزمن سطح انسولین زنان یائسه را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که این میزان به طور کلی ۱۵ درصد است.

با توجه به ماهیت «خاموش بودن» این بیماری متخصصان بر اهمیت غربالگری کبد چرب تاکید می‌کنند، به‌ویژه برای افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری را دارند، حتی اگر هیچ نشانه‌ای در آنان مشاهده نشود.

دیگر خبرها

  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • ابعاد ورشکستگی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه
  • موندو افشا کرد: ملاقات فلورنتینو پرز با تیم داوری ال‌کلاسیکو پیش از شروع مسابقه
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌ نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • (ویدئو) لحظه زیر گرفتن چند شهرک‌نشین اسرائیلی با خودرو
  • دو شهرک‌نشین اسرائیلی در بیت المقدس با خودرو زیر گرفته شدند
  • دستبوسی رئیس امارات متحده در یک مراسم رسمی
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است