Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- در تازه‌ترين گزارش کميته کودکان ملل متحد تاکيد شده است که در اثر جنگ ائتلاف سعودي عليه يمن دست‌کم هزار و 250 کودک کشته شده‌اند و عربستان‌سعودي همچنان به جنايت خود ادامه مي‌دهد.
جنگ ائتلاف سعودي عليه يمن از 26 مارس 2015 آغاز شد. مطابق اسناد متعدد بين‌المللي از جمله کنوانسيون‌هاي چهارگانه ژنو 1949 بايد همواره غيرنظاميان را از نظاميان و اهداف غيرنظامي را از هداف نظامي تشخيص داد و عمليات نظامي را فقط به اهداف نظامي معطوف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در جنگ عربستان سعودي و متحدانش عليه يمن، نه تنها اهداف غيرنظامي از اهداف نظامي و غيرنظاميان از نظاميان جدا نشدند بلکه ائتلاف سعودي عمدتاً غيرنظاميان و اهداف غيرنظامي را مورد هدف قرار داد. اين راهبرد با هدف تحت فشار قرار دادن جنبش انصارالله و متحدانش براي تسليم شدن و کنار گذاشتن مقاومت اتخاذ شده است.
کودکان مهمترين غيرنظاميان يمني هستند که هدف حملات ائتلاف سعودي قرار گرفته‌اند
«کلارنس نلسون»، معاون و عضو کميته کودکان سازمان ملل متحد، اعلام کرد: "از هر پنج شهروند يمني که کشته مي‌شوند، يک نوجوان زير 18 سال در ميان آنهاست که تعداد بالايي است."
صندوق کودکان ملل متحد (يونيسف) نيز در تازه‌ترين گزارش خود اعلام کرد که در اثر جنگ عربستان و متحدانش عليه يمن بيش از پنج هزار کودک يمني کشته يا دچار نقص عضو شده‌اند.
کشته و زخمي کردن، تنها جنايت ائتلاف سعودي عليه کودکان يمني نيست. محاصره همه جانبه يمن و ممانعت از ارسال کمک‌هاي بشردوستانه حتي تبعاتي وخيم‌تر از کشتن و زخمي کردن براي کودکان يمني داشته است؛ زيرا اين راهبرد سبب «گرسنه نگه داشتن عمدي» کودکان شده است، به نحوي که شمار زيادي از خانواده هاي يمني مجبور شده اند از برگ درختان براي تغذيه کودکان شان استفاده کنند.
هشدار «ليز گراندي»؛ در هر ده دقيقه يک کودک يمني بر اثر پيامدهاي جنگ مي‌ميرد
در همين خصوص، «ليز گراندي»، هماهنگ کننده امور انساني سازمان ملل متحد در يمن با بيان اينکه در هر ده دقيقه دست‌کم يک کودک بر اثر پيامدهاي جنگ مي‌ميرد، هشدار داد 10 ميليون کودک يمني در صورت تغيير نکردن اوضاع تا پايان سال جاري با شرايط پيش گرسنگي روبه‌رو خواهند شد.
عربستان و متحدانش در شرايطي جنايت «گرسنه نگه داشتن عمدي» کودکان يمني را در قالب حفظ محاصره همه جانبه ادامه مي دهند که مطابق ماده 48 پروتکل الحاقي اول کنوانسوين‌هاي چهارگانه ژنو 1949؛ «گرسنه نگه داشتن غيرنظاميان گروه متخاصم، تخريب لوازمي که براي زندگي آنان ضروري است و وارد کردن خسارت‌هاي گسترده و طولاني مدت در محيط زيست ممنوع است.»
کودکان يمني
نکته پاياني اين است که با وجود اينکه عربستان سعودي جنايت‌هاي فجيع عليه کودکان يمني را «بي وقفه» ادامه مي‌دهد، اما جامعه جهاني صرفاً به انتشار گزارش‌هايي و ابراز نگراني اکتفا کرده است.
تنها در يک برهه زماني در سال 2016 که «بان کي مون»، دبيرکل سابق سازمان ملل متحد نام ائتلاف عربي را در فهرست سياه کشورها و گروه‌هاي مسلحي قرار داده بود که حقوق کودکان را در درگيري و جنگ‌ها نقض مي‌کنند، اعمال فشار آمريکا سبب شد نام اين ائتلاف از ليست سياه ناقضان حقوق بشر خارج شود.
نويسنده: سيد رضي عمادي
133/120
کليدواژه تجاوز نظامي عربستان به يمن يمن

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۵۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش هنر بر پیکر جنگ‌زده یمن

کارشناس حوزه ادبیات عرب گفت: سال‌ها جنگ نتوانسته است یمنی‌ها را از فضای فرهنگ و هنر دور کند و ما شاهد این هستیم که این کشور، خالی از نقش هنر نیست. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تا دقایقی دیگر سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور بیش از دو هزار ناشر ایرانی در مصلی تهران کار خود را آغاز می‌کند. بنا به گفته مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه قرار است در این رویداد فرهنگی، 10 ناشر لاتین و 31 ناشر از جهان عرب شرکت کنند.

امسال پس از اما و اگرهای فراوان، یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه معرفی شد. یمن که این روزها پس از طوفان‌الاقصی و عملیات وعده صادق، همواره در صدر اخبار سیاسی و بین‌الملل بوده است، حالا قرار است با شرکت در یک آوردگاه فرهنگی، ظرفیت‌های این حوزه خود را نیز به مخاطبان ایرانی نشان دهد. اما یمن از چه منظری می‌تواند برای نشر ایران جذاب باشد؟ ظرفیت‌ها فرهنگی یمن در چه حوزه‌ای است و جنگ، چه تأثیری بر فعالیت‌های فرهنگی آنها گذاشته است؟

شعر و موسیقی همچنان زنده است

مرتضی حیدری آل کثیر، از فعالان فرهنگی و ادبی، در گفت‌وگویی با تسنیم، با اشاره به ظرفیت‌های کشور یمن در حوزه فرهنگ، ادب و هنر گفت: همواره در این سال‌ها هنر در خدمت فرهنگ و تمدن بوده است. با بررسی جریان‌های هنری و ادبی در این کشور، به این نتیجه می‌رسیم که یمن در سال‌های گذشته شاعران خوبی را به جهان عرب معرفی کرده و در حوزه موسیقی و شعر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است. در این حوزه هم شاعرانی که به جبهه مقاومت اعتقاد دارند، فعال هستند و هم شاعرانی که در موضوعات آزاد آثاری را خلق می‌کنند.

همه برنامه‌های تلویزیون برای نمایشگاه کتاب

او با بیان اینکه در سال‌های گذشته یمن در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی بسیار موفق عمل کرده است، ادامه داد: محتوای تولید شده، محتوایی منطبق با واقعیت و حماسی بوده است؛ چرا که آنها از میدان جنگ و با لمس واقعیت‌ها سخن می‌گویند.

این فعال فرهنگی با اشاره به علاقه یمنی‌ها به زبان فارسی اضافه کرد: در دو دهه اخیر علاقه ویژه‌ای به ایرانی‌ها در میان یمنی‌ها دیده می‌شود. این علقه از سوی فرهیختگان ایرانی نیز قابل ملاحظه است؛ چرا که یمنی‌ها همواره از نظر شجاعت، فرهنگ و اصالت تحسین شده‌اند. یمانی‌ها از منظر رشادت و بینش، تاریخ نورانی دارند؛ جمعی از آنها صحابه پیامبر(ص) بودند، جمعی از یاران امام علی(ع) و امام صادق(ع). از این منظر نمایشگاه کتاب تهران فرصت مناسبی است تا یمنی‌ها و ایرانی‌ها برنامه مشترکی داشته باشند و از این طریق، به تبادل فرهنگ بپردازند.

علاقه یمنی‌ها به زبان فارسی

وی با تأکید بر فعالیت‌های فرهنگی یمن در حوزه ادبیات مقاومت گفت: این موضوع وجه مشترک میان دو ملت ایران و یمن است. از سوی دیگر، یمنی‌ها در سال‌های گذشته به زبان فارسی علاقه نشان داده و اصرار دارند که به این زبان در حوزه موسیقی و سرود فعالیت کنند؛ زیرا به اعتقاد آنها زبان فارسی، زبان مقاومت است و تأثیر بیشتری در فضای مجازی دارد.

این کارشناس ادبیات فارسی و عرب در بخش دیگر صحبت‌های خود به ظرفیت‌های ادبیات مقاومت یمن اشاره کرد و گفت: یمنی‌ها در سال‌های گذشته در این حوزه دست به خلق آثاری کرده‌اند که امیدوارکننده است و گاه ما را از تکرار بازمی‌دارد و راه و مسیر درست را نشان می‌دهد.

ادبیات کودک و فعالیت‌های یمن در این حوزه از دیگر موضوعاتی بود که آل کثیر در گفت‌وگوی خود به آن اشاره کرد. او با اشاره به ظرفیت‌های یمن در این حوزه یادآور شد: یمنی‌ها به تربیت نسل آینده اعتقاد دارند و بر این باورند که روح مقاومت را می‌توان از طریق زبان هنر در وجود نسل جدید کاشت. سال‌ها مواجهه با جنگ، یمنی‌ها را به سمت تقویت هنر، موسیقی و شعر برده است. همانطور که اشاره کردم، یمنی‌ها در تولید محتوا در فضای مجازی فعال هستند، گاه مصاحبه‌هایی از نوجوانان یمنی منتشر می‌شود که با بیانی قوی و زبانی هنرمندانه از مقاومت در این کشور می‌گویند و این نتیجه همین توجه به نسل جدید است. گاه برخی از این گفت‌وگوها چنان تأثیرگذار است که میلیون‌ها نفر آن را می‌بینند و به اصطلاح بازدید بالایی دارد. در نتیجه می‌توان گفت سال‌ها جنگ نتوانسته یمنی‌ها را از فضای فرهنگ و هنر دور کند و ما شاهد این هستیم که این کشور، خالی از نقش هنر نیست.

آل کثیر با بیان اینکه امیدوارم برنامه‌های ترتیب‌داده شده برای حضور میهمان ویژه در نمایشگاه، برنامه‌های نمادین نباشد، افزود: امیدوارم تعاملی میان اهالی فرهنگ دو کشور با برنامه‌ریزی منسجم از سوی دست‌اندرکاران صورت بگیرد تا برنامه‌ها باری به هر جهت نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • نقش هنر بر پیکر جنگ‌زده یمن
  • میزبانی متهمان به جنایت علیه بشریت، جرم است
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • قتل فجیع در خانه مجردی با ادعای مسائل اخلاقی و زشت!
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد