Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@09:14:30 GMT

چرا مردم به جامعه پزشکی بدبین شده‌اند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۲۶۹۵۹

چرا مردم به جامعه پزشکی بدبین شده‌اند؟

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محدثی گیلوایی در دومین نشست فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران با موضوع ارتباط جامعه و پزشکان، گفت: وضعیتی که در جامعه پزشکی رخ داده و منجر به افزایش بی اعتمادی و تنش شده است، در طی یک فرایند شکل گرفته و اینگونه نیست که بگوییم حاصل اتفاقات اخیر است.

وی با طرح این موضوع که از دست دادن اعتماد عمومی و اعتبار اجتماعی جامعه پزشکی توطئه نیست و نمی شود آن را به فعالیت های رسانه ای تعمیم داد، افزود: شک نکنید زمینه های اجتماعی مساعدی برای این نوع واکنش ها نسبت به جامعه پزشکی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محدثی به جامعه شناسی پزشکی گریز زد و گفت: در جوامع ساده، رابطه میان پزشک و بیمار، رابطه ای مستقیم است. اما، با پیشرفت تمدن، آرام آرام این رابطه تغییر کرده و نیروهای واسط پدید آمدند.

وی، نیروهای واسط بین پزشک و بیمار را سازمان های درمانی عنوان کرد و افزود: در تغییر رابطه پزشک و بیمار، نوعی رابطه سلطه رخ می دهد که پزشکان به عنوان فرادست و بیماران نیز افراد فرودست تلقی می شوند.

این جامعه شناس به تبعات این نوع رابطه اشاره کرد و گفت: پزشک می تواند بدون محدودیت نسبت به بیمار اعمال قدرت نماید و در عین حال پاسخگو هم نباشد.

محدثی با اشاره به گزارش هایی مبنی بر عدم پاسخگویی در عملکرد پزشکان، افزود: در بررسی از دو بیمارستان خصوصی و دولتی، وضعیت خوبی از پاسخگویی پزشکان نشاند داده نشد.

وی با اشاره به روابط سلطه یک طرفه که متوجه پزشکان متخصص در بیمارستان هاست، گفت: متاسفانه این گروه از پزشکان، پاسخگوی بیمار و خانواده آنها نبوده اند. ضمن اینکه با پرستاران نیز، آمرانه برخورد می کردند.

این جامعه شناس با عنوان این مطلب که در جوامع مدرن، نظام مراقبت از مردم، به نهاد مهم و پیچیده ای بدل شده است، افزود: نقش پزشک در این نظام مراقبت، محوری است.

محدثی با اشاره به روابط بین پزشک و بیمار، گفت: پزشکان در این فرآیند دارای امکانات و فرصت هایی می شوند که دیگر گروه ها از آنها محروم هستند که این گونه روابط هیچ مشکلی ندارد. بلکه، مشکل از زمانی شروع می شود که این نابرابری ها، تبدیل به سلطه شود. در واقع، الگومند شدن نابرابری ها که عده ای فرادست بر عده ای فرودست اعمال قدرت کنند، باعث نارضایتی می شود.

وی بر ضرورت شنیدن صبحت های بیمار از سوی پزشک تاکید کرد و افزود: مطالعات کیفی نشان داده است که پزشکان خیلی در خدمت بیماران نیستند و اساسا این رابطه مسئله دار است. 

محدثی، تجدیدنظر در تربیت دانشجوی پزشکی را در کاهش این چالش ها موثر دانست و گفت: می بایست روابط اجتماعی، تعریف و آموزش داده شود.

به گفته این جامعه شناس، تنها خطاهای پزشکی منجر به افزایش بی اعتمادی نمی شود. بلکه عدم گشاده رویی پزشک در برخورد با بیمار و خانواده او، روابط آمرانه و...، از عوامل بروز بی اعتمادی به جامعه پزشکی است.

وی ادامه داد: لازم است متخصصان حوزه پزشکی دست به قلم شده و خودشان را نقد کنند. زیرا، واکنش های جامعه پزشکی به انتقادات مطلوب نیست.

محدثی افزود: به نظر می رسد که پزشکان خودشان را مبرا از عیوب می دانند و این نگاه، به اعتبار پزشکان لطمه می زند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۶۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت

مرد ۶۷ ساله که در بررسی‌های به عمل آمده و به دلیل تومور وسیع کلیه چپ که چسبندگی زیادی هم به بافت‌های اطراف داشت، تحت عمل جراحی قرار گرفت.

تیم جراحی این بیمار شامل : آیت اللهی (پزشک متخصص اورولوژی)، احراری (پزشک متخصص اورولوژی)، کیانفر (پزشک متخصص بیهوشی) و پرسنل اتاق عمل بیمارستان شهید بهشتی تفت، آقایان سرخی زاده، طباطبایی و صباغچی بود.

هم اکنون حال عمومی بیمار مساعد است.

 منبع: روابط عمومی بیمارستان شهید بهشتی تفت

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند