Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه های فرانسوی با توجه به شرایطی که دادگاه پاریس برای به سرانجام رساندن این پرونده با آن روبرو بود آن را به دادگاه رسیدگی به جرائم «اشباح» توصیف کرده بودند.

دادگاه رسیدگی به پرونده فساد مرتبط با فعالیت های شرکت نفتی توتال فرانسه در دهه 1990 میلادی که از آن به عنوان «فساد عوامل دولتی خارجی» نام برده می شود روز پنجشنبه بدلیل امتناع تنها متهم بازمانده از ارائه توضیحات لازم با بن بست مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب هشت سال تحقیق بر روی این پرونده و بررسی قراردادهای نفتی و گازی شرکت توتال که با اتهام هایی نظیر دریافت سی میلیون دلار رشوه از مقامات ایرانی برای معامله با ایران در دوره ای که این کشور تحت تحریم های نفتی آمریکا قرار داشت، روبرو شده بود عملا بدون دسترسی به متهان اصلی به نتیجه ای مشخص منجر نشد.

به گزارش یورونیوز، منابع فرانسوی با اشاره به غیبت متهمان اصلی که در قید حیات نیستند جلسه رسیدگی به این پرونده را در روز جمعه «پوچ» و «بی حاصل» ارزیابی کردند. رسانه های فرانسوی با توجه به شرایطی که دادگاه پاریس برای به سرانجام رساندن این پرونده با آن روبرو بود آن را به دادگاه رسیدگی به جرائم «اشباح» توصیف کرده بودند.

سه متهم اصلی پرونده فساد مالی شرکت توتال در عقد قرارداد با ایران که پیشتر تحت پیگرد قضایی داشتند و اکنون دستشان از این دنیا کوتاه شده عبارتند از: کریستوف مارژوری، مدیر وقت بخش خاورمیانه شرکت توتال، بیژن دادفر، مدیر شرکت مشاوره و طرف قرارداد با شرکت توتال و عباس یزدی، یکی از واسطه های این قرارداد و از نزدیکان مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی.

مهدی هاشمی در زمان عقد قرارداد نفتی یاد شده میان توتال و ایران به عنوان مدیر شرکت های پیمانکار شرکت ملی نفت ایران مشغول به فعالیت بوده است.

بدین ترتیب شرکت توتال به عنوان شخصیت حقوقی و ژان-ژاک گیبو، دبیر کل آن به عنوان نماینده این شرکت فرانسوی روز پنجشنبه به مثابه تنها متهم حاضر دراین پرونده در دادگاه پاریس حضور پیدا کرد اما از دادن توضیحات لازم و قانع کننده برای پیشبرد محکمه امتناع ورزید.

در پی پرداخت ده ها میلیون دلار رشوه برای تسهیل قرارداد با ایران و آغاز رسیدگی به این پرونده در پاریس که سال ۲۰۱۳ کلید خورد، شرکت فرانسوی توتال برای فرار از مجازات های پیش بینی شده در آمریکا با این کشور نیز وارد معامله شد و مبلغی به ۳۹۸ میلیون دلار با عنوان جریمه به وزارت دادگستری آمریکا و کمیسیون عملیات بورس این کشور پرداخت کرد.

وکلای مدافع شرکت فرانسوی روز پنجشنبه با اشاره به اینکه موکلشان نباید دوبار برای یک پرونده مجازات شود و این شرکت به دلیل تعهدات خود نسبت به آمریکا پیشتر بهای این تخلف را پرداخت کرده، خواستار مختومه اعلام شدن پرونده شدند.

نماینده شرکت توتال نیز به عنوان تنها متهم پرونده که در دسترس دستگاه قضایی فرانسه قرار گرفته بود حاضر به صحبت و پاسخ به سوالات هیئت منصفه نشد.

شرکت فرانسوی توتال با درس گرفتن از این پرونده، پس از خروج آمریکا از برجام اعلام کرد حاضر به ادامه فعالیت در پروژه توسعه میدان پارس جنوبی نیست و ایران را ترک می کند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرونده قتل «مهران سماک»

به گزارش «تابناک» به نقل از شبکه شرق، ۲۵ دی سال گذشته، خبرگزاری میزان، اعلام کرد که حکم صادره برای متهم به قتل مهران سماک، در شعبه ۲۶ دیوان عالی کشور نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض ارسال شده است. این پرونده در دادگاه نظامی یک گیلان مطرح بود و شعبه هم‌عرض رسیدگی کننده به آن، دادگاه نظامی یک قزوین محسوب می‌شود. این شعبه پس از بررسی و رسیدگی به پرونده، دیروز حکم خود را صادر کرد.

مجید احمدی، وکیل خانواده مهران سماک، با اشاره به حکم صادر شده توسط شعبه هم‌عرض، اظهار کرد: «دادگاه نظامی یک قزوین به عنوان دادگاه هم عرض با اصرار بر مفاد رای دادگاه قبلی، رای خود را صادر کرده است، بنابراین متهم به قتل مهران سماک، به اتهام قتل عمد، به قصاص محکوم شده است.»

این وکیل دادگستری همچنین تاکید کرد که این سومین بار است که یک دادگاه نظامی به عنوان دادگاه تخصصی، حکم قتل عمد و مجازات قصاص برای متهم پرونده صادر کرده است.

دیگر خبرها

  • دستگیری وکیل دادگستری به اتهام اخذ رشوه در کرج
  • عکس‌| دو عضو ایرانی AFC در مسابقات انتخابی المپیک
  • دستگیری یک نفر متهم به اتهام اخذ رشوه
  • وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد
  • سیاستمدار فرانسوی به دلیل حمایت از طوفان الاقصی مجازات شد
  • مداخله ایرلند در پرونده نسل کشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل
  • تصمیم ایرلند برای شرکت در شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل
  • حکم قصاص برای متهم پرونده قتل مهران سماک صادر شد
  • آخرین وضعیت پرونده قتل «مهران سماک»
  • خشم ترامپ از تعیین تاریخ جدید دادگاه پرداخت حق السکوت