Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@10:41:37 GMT

جلو زدن یا عقب‌ماندن در ولایتمداری پذیرفته نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۲۸۹۵۸

جلو زدن یا عقب‌ماندن در ولایتمداری پذیرفته نیست

شیراز-ایرنا- امام جمعه شیراز با تاکید بر اینکه متاسفانه امروز برخی جلوتر از ولایت و یا عقب‌تر از آن‌ حرکت می‌کنند، گفت: ولایتمداری را باید از سلمان یاد بگیریم که نه جلو زد و نه عقب ماند، بلکه همراه بود، باید بکوشیم سلمان‌وار زندگی کنیم.

به گزارش ایرنا آیت‌الله لطف الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز بیستم مهرماه با اشاره به نقش سلمان فارسی در جنگ احزاب، بیان داشت: سلمان در بالاترین مرتبه ایمان قرار داشت و بالاتر از آن دیگر نیست و همیشه پیرو ولایت بود و اگر مردم فارس امروز ولایتمدار هستند، از همین رو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلمان فارسی، صحابی مشهور پیامبر اکرم (ص) و از یاران امام علی(ع) بود تا آنجا که حضرت محمد(ص)، در وصف او گفته است: سلمان از ماست. او در غزوه‌های پیامبر، حضور داشت و ماجرای پیشنهاد وی برای کندن خندق در نبرد احزاب که به شکست مشرکان انجامید، مشهور است. سلمان پس از رحلت پیامبر (ص)، در شمار یاران علی بن ابی‌طالب(ع) قرار گرفت.
امام جمعه شیراز بیان کرد: امروز نیابت امام زمان (عج) با وجود رهبر معظم انقلاب است اما برخی بسیار عقب هستند و نوع صحبت‌هایشان از مواضع ایشان زمین تا آسمان فاصله دارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: برخی جزو کسانی هستند که می‌گویند مومن هستیم اما مسابقه دارند که به سمت کفار بروند و ایمان در قلبشان نفوذ نیفتاده، اینها خیلی دوست دارند که با غرب مذاکره کنند.
آیت‌الله دژکام گفت: ما راه مذاکره را بیش از 100 سال رفته‌ایم و هر دفعه دیده‌ایم که غرب خیانت می‌کند، اما برخی از این تجربه تاریخی درس نمی‌گیرند.
وی افزود: عده‌ای نیز در موضع گیری‌ها تندتر از رهبری می‌شوند و باید از این تندی بازگردند و گمان نکنند رای ما از رای ولی امر ثاقب تر است درحالیکه هیچ یک از مقدمات تصمیم گیری را نمی دانیم.
امام جمعه شیراز، جایگاه کسانی را که به بهانه انقلابی بودن، انقلابی تر از رهبری هستند، در جبهه مقابل دانست.
وی همچنین با اشاره به تصویب پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی ترورسیم (CFT) در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این موضوع باعث نگرانی علما و مراجع شده است زیرا اگر آن را بپذیریم، ممکن است در آینده نتوانیم مستقلا در مصالح ایران و اسلام تصمیم بگیریم.
آیت‌الله دژکام افزود: بر این اساس، اطلاعات شرکت‌های بزرگ و مسیر مالی آنها در خارج کنترل می‌شود و اگر این اطلاعات به دست آمریکا بیفتد، سودی نمی‌بریم و این نگرانی بسیار جدی است.
وی با بیان اینکه حق تحفظ درباره تعیین مصداق ترورسیم ممکن نیست، بیان کرد: نگرانی‌ همه ما این است که فردا کار به جای باریک برسد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: به گفته موافقان طرح، تنها فایده این طرح این است که آمریکا نمی‌تواند از ما بهانه بگیرد؛ درحالیکه آمریکا از راه‌های مختلف بهانه‌گیری می‌کند.
آیت‌الله دژکام افزود: مجلس باید بیش از این و با دقت بیشتر لایحه را بررسی می‌کرد اما هم ‌اکنون یک قدم دیگر مانده و آن رسیدگی لایحه در شورای نگهبان است.
وی اظهار داشت: همین توقعی که از مجلس داشتیم، از شورای نگهبان هم داریم که واقعا این طرح را بررسی کنند به و همه ابعاد آن توجه داشته باشند و به گونه ای رفتار نکنیم که راه دشمن را صاف کرده باشیم.
امام جمعه شیراز با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که روز دوازدهم مهرماه جاری در اجتماع بزرگ بسیجیان در ورزشگاه آزادی تهران ایراد کردند، گفت: امروز ملت، ارتش، نیرو‌های انتظامی و نظامی، همه یکپارچه و یکصدا تصمیم گرفته‌اند بعد از این تحقیر نشوند.
نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: این تصمیم بر عهده مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان گذاشته شده‌ است و ما هم منتظریم رفتار این مجموعه‌ها را ببینیم و مردم با توجه به سخنان رهبری داوری خواهند کرد. این تیغ دولبه ای است که دست نمایندگان مجلس است.
آیت الله دژکام بیان کرد: مردم خیانت‌ها را تسویه حساب می‌کنند، ما می‌خواهیم بر روال طبیعی و قانونی کار انجام شود و نگاه رهبری هم همین است تا ثبات و اقتدار کشور واضح شود اما قانون گذاران باید این مساله را بدانند که اگر جایی بخواهند لطمه‌ای به ملت بزنند، ملت انتقام خود را از آنها خواهد گرفت.

**اشعار حافظ حاوی نکات ظریف از اهل بیت (ع) است
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از خطبه های خود با اشاره به بیستم مهر‌ماه، یادروز شاعر بلند آوازه ایران و اسلام خواجه حافظ شیرازی، گفت: این مرد فهیم، نکات ظریف اهل بیت (ع) را در اشعار خود جای داده است و اوج سخن این شاعر بزرگ جهان، مشخصا مدح مختصری برای امام حسین (ع) است.
وی افزود: حافظ می‌گوید، فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم/ بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم و بر این اساس، اگر کسی بنده خدا شد از هر دو جهان‌ آزاد است و این آزادی فوق آزادی‌هایی است که در دنیا از آن سخن می‌گویند.
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه حافظ غزل یاد‌ شده را زیبا سروده است اما نمی‌توان عاشقی را یافت که از هر دو جهان آزاد باشد، به شعری از علامه طباطبایی اشاره کرد و اظهار داشت: مرحوم علامه، پنج بیت این غزل را تضمین کرده و مصداق آن را سالار شهیدان امام حسین (ع) می‌داند که از هر دو جهان آزاد بود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه تقوا باعث آزادی انسان است، گفت: سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسیده است که تا معنویت برای بشر تامین نشود، انسان بیمار است و انسان اگر می‌خواهد سالم باشد، باید به معنویت اهمیت دهد.
7375 /6118

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عبادي نماز جمعه شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟

حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد فضائل حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مرحوم آیت الله محمد محمدی ری شهری که مدتی، تولیت آستان شریف حضرت عبدالعظیم حسنی را برعهده داشت در کتاب «خاطره هاى آموزنده» خویش با یک واسطه، داستان عجیبی درمورد زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه نقل کرده است. 

این خطیب شهیر که در زمان رضاخان پهلوى در تهران تبلیغ مى‏کرد، به دستور طاغوت وقت دستگیر مى‏شود. ایشان بعد از آزادى نقل می‌کرد: بعد از یک سال زندان به شهر بیرجند تبعید شدم. یکى از شب‏ها که بسیار دلتنگ بودم، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه متوسل شدم و با چشم گریان به خواب رفتم. در رویا دیدم وارد مجلسى شدم که جالسین همه روحانى بودند، چ و صدر مجلس، حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه با صورتى نورانى و مجلل نشسته است. جلو رفتم و بعد از سلام شکایت حالم را به عرض رساندم.

فرمودند: «وقتى در تهران بودى نزد ما نمى‏آمدى؛ ولى بعد از این به دیدار ما بیا.»

از خواب بیدار شدم و تا صبح فکر مى‏کردم. بعد از اذان صبح، مأمور شهربانى در منزل آمد و گفت: مرخص شدى، هر کجا مى‏خواهى برو!

بدون هیچ تعرض و تعقیب و تعهد به تهران آمدم و با خود عهد کردم تا آخر عمر زیارت آن حضرت را شب‏هاى جمعه ترک نکنم. 

سالیانی ست که بر قبله‌ی ری رو کردم

دست من نیست، به احسان شما خو کردم

هر سلامی به تو دادیم، حسن داده جواب

بی سبب نیست که در صحن تو هوهو کردم

 

مقام حضرت عبدالعظیم نزد اهل بیت (ع)

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: این محدث کبیر و این امام زاده واجب التعظیم از دریای بیکران فضل و بزرگواری برخوردار هستند.

بر اساس آن‌چه از تاریخ تولد و وفات حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه بدست می‌آید، ایشان دوران حیات پنج امام از امامان اهل بیت علیه السلام یعنى امام کاظم علیه السلام تا امام عسکرى علیه السلام را درک کرده اند؛ امّا این بدان معنا نیست که به محضر همه آنها هم رسیده و یا از آن معصومین علیه السلام سخنى نقل کرده اند.

آن‌چه قطعى و مسلّم است، این است که حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه محضر امام جواد علیه السلام و امام هادى علیه السلام را درک نموده و از این معصومین علیه السلام احادیث فراوانى نقل کرده اند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: براى اثبات عظمت علمى حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام کافى است که بدانیم امام معصوم علیه السلام، مردم را براى حل مشکلات دینى و یافتن پاسخ پرسش‏هاى اعتقادى و عملى‏شان، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه ارجاع داده اند.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: صاحب بن عبّاد در رساله‏اى که در شرح حال حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نوشته، در توصیف علمى ایشان آورده اند: 

 ابو تراب رویانى، روایت کرد که شنیدم ابو حمّاد رازى مى‏گفت: خدمت امام هادى علیه السلام در سامرّا رسیدم و مسائلى از حلال و حرام از ایشان پرسیدم. 

امام هادی علیه السلام به پرسش‏هاى من پاسخ دادند و هنگامى که خواستم از ایشان خداحافظى کنم، به من فرمودند:

«یا أبا حَمّاد! إذا أَشکَلَ عَلَیک شَى‏ءٌ مِن أمرِ دینِک بِناحِیَتِک فَسَل عَنهُ عَبدَ العَظیمِ بنَ عَبدِ اللَّهِ الحَسَنِیّ و أقرِئهُ مِنّیِ السَّلامَ.» «اى ابو حمّاد! هنگامى که چیزى از امور دینى در منطقه‏ات براى تو مشکل شد، از عبد العظیم بن عبد اللَّه حسنى بپرس و سلام مرا به او برسان.»

این تعبیر، به روشنى نشان مى‏دهد که حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام در عصر خود، «مجتهد» توانمندى بوده که بر اساس اصول و قواعدى که از اهل بیت علیه السلام در اختیار داشته، مى‏توانسته اند دیدگاه‏هاى اسلام ناب را در زمینه‏هاى مختلف اعتقادى و عملى، استخراج کنند و به پرسش‏هاى مردم پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: بنابراین، ایشان تنها یک «محدّث» و راوى احادیث اهل بیت علیه السلام نبوده اند؛ بلکه از علماى بزرگ خاندان رسالت بوده اند که پس از معصومان علیه السلام، توان پاسخگویى به مسائل علمى را داشته اند و توانمندى علمى‏ ایشان مورد تأیید و تصدیق امام هادی علیه السلام قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • عروس امام خمینی(ره) درگذشت
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت /معصومه حائری که بود؟
  • عروس امام خمینی درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت /معصومه حائری که بود؟
  • فوری/عروس امام خمینی درگذشت
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • موفقیت های سپاه مرهون ولایتمداری است
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟