Web Analytics Made Easy - Statcounter

کنگره سراسری حزب اعتماد ملی بالاخره پس از مدت‌ها کش و قوس با حذف جناح منتجب‌نیا و عدم حضور بسیاری از چهره‌های نزدیک به او، در تاریخ ششم مهر ماه در هتل المپیک تهران برگزار و اعضای شورای مرکزی جدید این تشکل انتخاب شدند.

امروز نیز نخستین جلسه شورای مرکزی جدید حزب اعتماد ملی پس از برگزاری مجمع عمومی این حزب، با حضور 51 عضو شورای مرکزی و پنج بازرس، در دفتر مرکزی حزب اعتمادملی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه، حاضران در چهارچوب دستور برای انتخاب دبیرکل، با اجماع مهدی کروبی را به‌عنوان دبیرکل این حزب انتخاب کردند.

اما مسئله‌ای که در ارتباط با کروبی وجود دارد این است که تایید عضویت وی در شورای مرکزی اعتماد ملی منوط به نظر نهادهای نظارتی است و از آنجا که  کروبی در فتنه 88 نقش بسزایی داشت، به نظر نمی‌رسد که صلاحیت او از سوی دستگاه‌های ذیربط مورد تایید قرار گیرد.مسئله‌ای که پیش از این نیز توسط الیاس حضرتی قائم مقام کنونی اعتماد ملی به آن اشاره شده بود. 

حضرتی در جریان نشست خبری  هفتم مرداد خود با تشریح  چرایی ابقای اعضای شورای مرکزی اعتماد ملی در کنگره چهارم خرداد این حزب گفته بود: "اگر اعضای شورای مرکزی به شکل قیام و قعود ابقا نمی‌شدند و انتخابات جدید برگزار می‌شد، چون آقای کروبی عضو شورای مرکزی بود، آن‌وقت باید عضویت او  به تأیید نهادهای امنیتی می‌رسید که برای وی مشکل ایجاد می‌شد. لذا ما گفتیم موقتاً و برای 6 ماه، شورای مرکزی فعلی را بدون انتخابات، ابقا کنیم."

به گفته حضرتی در صورت حضور کروبی در  انتخابات شورای مرکزی صلاحیت او از سوی نهادهای مسئول رد می‌شد

بهرام سرمست دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب نیز در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌ها درباره اعضای جدید شورای مرکزی اعتماد ملی که در کنگره اخیر این حزب انتخاب شدند، گفت: "درمورد اعتماد ملی یا هر حزب دیگری، مبنای ما قانون احزاب و اساسنامه آن حزب است. البته طبیعی است که  مبنای اعلام نظر هم در وهله اول کمیسیون ماده 10 احزاب است."

سرمست همچنین با اشاره به  روند تایید صلاحیت اعضای شورای مرکزی احزاب و تشکل‌های سیاسی تصریح کرده است:"کمیسیون ماده 10 احزاب  با توجه به ترکیب فراقوه‌ای خود شامل نمایندگانی از هر سه قوه می‌شود. بنابراین نظر نهایی ما درباره اعضای شورای مرکزی احزاب  ‌قطعا بر اساس مرّقانون و اساسنامه حزب  مورد نظر خواهد بود. یعنی طبیعی است که شورای مرکزی که منتخب آن کنگره  باشد،‌ مراحل استعلام خود را از مراجع ذی‌صلاح طی خواهد کرد و بسته به نظر مراجع استعلام، کمیسیون تصمیم خواهد گرفت. در نهایت بنابر نظر کمیسیون، صلاحیت هریک از اعضای شورای مرکزی که مورد تایید مراجع قانونی قرار نگیرند، کمیسون تصمیم می‌گیرد که آن فرد در لیست ارکان حزب‌ باشد یا نباشد."

همچنین با توجه به اینکه دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب یکی از شروط تایید صلاحیت اعضای شورای مرکزی احزاب را مرامنامه حزب مربوطه اعلام کرد، با  نگاهی گذرا به مرام‌نامه حزب اعتماد ملی در می‌یابیم که با توجه به اقدامات هنجارشکنانه و غیرقانونی کروبی و این حزب در سال 88، وی حتی بر مبنای اساسنامه قانونی اعتماد ملی نیز صلاحیت حضور در جمع اعضای شورای مرکزی حزب را ندارد. در بخشی از مرام‌نامه حزب اعتماد ملی  آمده است: ... قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان میثاق و سند هویّت ملّی تلقی نموده و بر اجرای همه اصول و محتوای آن تأکید می‌ورزد، در باور ما قانون اساسی میراث گران‌بهای مجاهدت‌های مبارزان و ایثارگران و خون‌بهای شهیدان است و لازمه احترام به آن، عمل به آن است و هرگونه برخورد گزینشی با اصول آن نادرست است."

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب تصریح کرده است که حضور افراد در شورای مرکزی احزاب منوط به نظر نهادهای امنیتی است

در حالی در اساسنامه این حزب به پایبندی بر "قانون اساسی" به‌عنوان "خون‌بهای شهیدان" تاکید شده است که مهدی کروبی دبیرکل این تشکل، اساسی‌ترین ارکان قانون اساسی همچون شورای نگهبان را در سال 88 زیر سوال برد و اتهامات مختلفی را متوجه نظام کرد. بازخوانی بخشی دیگر از مرام‌نامه حزب اعتماد ملی  که بیانگر اعتقاد اعضای آن به "جمهوریت" نظام  است، بیان می‌کند که "هرگونه شعار، اظهار و هر اقدام عملی که جمهوریت نظام را هدف گرفته و در تضعیف آن بکوشد، اقدامی انحرافی و متضاد با اندیشه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی می‌باشد."

همچنین در بخش دیگر این مرام‌نامه آمده است: "قانون اساسی بر محور اندیشه ولایت فقیه، حاکمیّت ملّت و تحکیم و استقلال قوا استوار شده و در چارچوب مبانی مردم سالاری دینی و انتخابات آزاد، نمود عینی پیدا می‌کند. با این همه، باید اذعان نمود که راه تکامل قانون اساسی همچنان باز است." اما بعد از اعلام نتایج انتخابات سال 88 و به‌رغم تاکیدات رهبر انقلاب بر سلامت انتخابات و پیگیری اعتراضات از طریق قانونی، سران فتنه تا 8 ماه کشور را درگیر ادعاهایی کردند که در تعارض با سخنان و دلسوزی های ولی‌فقیه بود و عملا ضدیت خود را با رکن اصلی انقلاب اسلامی که امام راحل پشتیبانی از آن را مانع آسیب رسیدن به مملکت می‌شد، نمایش دادند.

با این تفاسیر باید منتظر بود و دید که کمیسیون ماده 10 احزاب در ارتباط با عضویت مهدی کروبی در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در نهایت چه تصمیمی را اتخاذ خواهد کرد و آیا وی با این سابقه از ضدیت با نظام، به عضویت حزبی در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی درمی‌آید؟

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: المپیک اعضای شورای مهدی کروبی فتنه انتخابات قانون قانون اساسی جمهوری اسلامی قانون اساسی شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران استقلال رهبر انقلاب سلامت انقلاب اسلامی امام راحل نظام جمهوری اسلامی مهدی کروبی اعتماد ملی سران فتنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای شهر تهران معترض به توهین‌های باند زاکانی

پاسخ‌های تند مدیران شهری به انتقاد‌های اعضای شورای شهر امر بی سابقه‌ای نیست.

به گزارش شرق، اما پاسخ یکی از مدیران میانی شهرداری به عضو شورای شهر تهران این بار با واکنش بسیاری از اعضای شورای شهر مواجه شد. ریشه این اعتراض‌ها به توییت سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران برمی‌گردد. او در واکنش به انتشار عکس شهردار تهران در نماز عید فطر و تمسخر برخی از کاربران فضای مجازی نوشته بود: کسانی که عکس شهردار تهران در نماز عید فطر را تمسخر می‌کنند، قطعا بویی از ایمان نبرده‌اند و آخرت خود را خراب می‌کنند. ناکارآمد و ضعیف است و سرجایش قرارنگرفته هر نقدی به او دارید، اما ورود به روابطش با خدا و تمسخر، گناهی نابخشودنی است.

محمدعلی الفت‌پور رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران هم در واکنش به سخنان دوپهلوی این عضو شورای شهر تهران نوشته بود: وقتی ناکارآمدترین و ضعیف‌ترین‌ها که ربطی به هیچ‌گونه مدیریتی ندارند، اظهارنظر می‌کنند.

روز گذشته مهدی اقراریان رئیس کمیته نظارت شورای شهر هم از تشدید فشار به منتقدان زاکانی سخن گفت. او گلایه کرد درحال‌حاضر آنچه از طرف شهرداری مشاهده می‌کنیم، ایجاد یک فشار جدی به منتقدان عملکرد آقای زاکانی است. حوزه خصوصی و موضوعات فردی و شخصی آقای زاکانی به خودش مربوط است و در این حیث ورودی نداریم؛ اما ایشان شهردار منتخب این شورا هستند و باید پاسخ‌گوی موضوعات مطرح‌شده این شورا باشند.

از ریاست شورا درخواست می‌کنم تذکرات شورا به‌ویژه منتقدان شهرداری مورد توجه قرار گیرد تا پاسخ مناسب داده شود. درحال‌حاضر شورا به دو بخش منتقدان و موافقان آقای زاکانی تقسیم می‌شود؛ چراکه بار‌ها و بار‌ها ۹ نفر از اعضای شورا تذکراتی را مطرح کردند؛ اما چه اتفاقی افتاده است؟ شهروندان تهرانی قطعا قضاوت می‌کنند.

در میانه صحبت‌های اقراریان، چمران ریاست شورا در واکنش به تقسیم‌بندی شورا مبنی بر موافقان و مخالفان شهردار تهران گفت: من فکر نمی‌کنم این‌گونه باشد، لذا لطفا روی این موضوع تأکید نکنید و بگذارید همبستگی و اتحاد بین اعضا باقی بماند.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران هم در واکنش به توهین برخی مدیران شهرداری به اعضای شورای شهر تهران در فضای مجازی گفت: در ماه گذشته سه مرتبه مدیران شهری در پی تذکر قانونی اعضای شورا، توییت زدند و توهین کردند؛ در واکنش به تذکر من، آقای اقراریان و خانم نجفی. برای من که اصلا اهمیتی ندارد، اما این‌بار به خاطر نوع اهانتی که به خانم نجفی شد و جایگاه ایشان به‌عنوان فرزندان شهید، همانند خانم سلیمانی، اصلا نباید عبور کنیم.

سیداحمد علوی، عضو شورای شهر تهران هم با بیان اینکه حضور آقای چمران در شورا مایه وحدت شورا در دوره‌های مختلف بوده، گفت: حفظ حرمت و حریم بر همه ما واجب است. اعضای شورا حق و حقوقی داشته و اجازه دارند مباحث خود را مطرح کنند، اما باید حریم را حفظ کنند؛ چراکه در غیر این صورت عاقبت خوشی نخواهد داشت.

مهدی چمران رئیس شورا در سخنانی به واکنش وزارت کشور به انتقاد‌های او به کارشکنی در قرارداد‌های واگن چینی و پاسخ یک مدیر شهری به سخنان عضو شورا اشاره کرد و گفت: همه تلاش ما باید این باشد که بتوانیم وحدت خود را نه‌تن‌ها در شورا و شهرداری بلکه در تمام کشور به اجرا بگذاریم. دشمن تا دندان مسلح تمام توان خود را برای آسیب به ما به کار می‌گیرد.

همه باید در مسیر وحدت و محبت بوده و آن را جایگزین تنفر کنیم. یعنی به جای تنفرزایی، تنفرزدایی کنیم؛ با تنفر به جایی نمی‌رسیم؛ آن کسی که اعضای شورا را به تمسخر می‌گیرد، باید بداند که از قِبل شورا به جایی رسیده و نمی‌تواند شورا را به تمسخر بگیرد. به همه توصیه می‌شود که جانب ادب و احترام را رعایت کنند، ما مخالف انتقاد نیستیم و باید مانند آینه، عیوب یکدیگر را نشان دهیم، اما چنگ و دندان نشان‌دادن و تمسخرکردن هنر نیست. وگرنه همه در فضای مجازی هنرمند هستند. هنوز نتوانسته‌ایم درخصوص واگن‌ها اقدامات را به نتیجه برسانیم، کسی که انتقاد می‌کند اگر خیلی توانمند است به میدان بیاید و کار را انجام دهد.

چمران با بیان اینکه تمسخرکردن کاری غیراخلاقی و خلاف شرع است؛ گفت: همه ما در یک قایق نشسته‌ایم و اگر آسیبی به آن وارد شود همه آسیب می‌بینیم، نه‌تن‌ها در شورا و شهرداری بلکه شرایط کشور به‌گونه‌ای است که وحدت و پشت‌هم‌بودن و مددکار هم بودن ضروری است، هر اندازه که تحصیلات عالیه داشته باشیم، اما تا درس اول را نیاموخته باشیم؛ بی‌سوادیم. درس اول این است که بدانیم رعایت ادب و احترام واجب و ضروری است و باید تلاش کنیم که از خط قرمز ادب و احترام عبور نکنیم.

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران هم معتقد بود در زمان عملیات تاریخی و بزرگ رزمندگان اسلام، دشمن در تلاش است این موضوع را با موضوعات حاشیه‌ای به چالش بکشد و ما ۲۱ نفر که از نمایندگان انقلابی و دلسوز هستیم، نباید مسائل حاشیه‌ای را به‌گونه‌ای مطرح کنیم که فردا شبکه‌های ایران‌اینترنشنال و بی‌بی‌سی، با این موارد آثار آن اقدام را خنثی کنند.

سروری در ادامه درباره حواشی ایجادشده درخصوص اظهارات یکی از مدیران شهرداری در فضای مجازی نیز توضیح داد: برداشت ما از اظهارات این عضو شورا این بود که وی قصد اهانت نداشته و متن اظهارات به‌خوبی تنظیم نشده بوده است. فرد دیگری که آن را منتشر کرده، اقدام درستی انجام نداده است. بزرگ‌ترین اقدام در مدت اخیر انجام شد و نباید با موضوعات حاشیه‌ای آن را تحت‌الشعاع قرار دهیم.

سخنگوی شورای شهر تهران هم معتقد است که در این مدت باقی‌مانده نباید به اختلاف‌ها پرداخته شود و شرایط را به‌گونه‌ای پیش برد که دشمن‌شاد شویم.

ناصر امانی هم در گفت‌وگویی معتقد است که آب از سرچشمه گل‌آلود است و طبیعی است که مدیران پایینی این‌گونه واکنش نشان دهند.

دیگر خبرها

  • «محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد
  • دیدار محسن رضایی با اعضای شورای نگهبان
  • دیدار دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعضای شورای نگهبان
  • قانون جدید فقط برای ساکت کردن جواد است/ رسماً قصد دارند ترمز استقلال را بکشند
  • برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود
  • ضرورت حمایت از کارآفرینان و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورا پیش رود
  • تلاش نماینده رژیم صهیونیستی در جلسه شورای امنیت برای فتنه انگیزی بین کشور‌های اسلامی
  • اعضای شورای شهر تهران معترض به توهین‌های باند زاکانی
  • شورای تحقیق جذب هیات علمی تشکیل می‌شود