Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نيويورک تايمز نوشت شرکت هاي فناوري در "سيليکون ولي"(1) بيش از اين نمي توانند چشم خود را بروي نقض حقوق بشر از سوي بزرگترين سرمايه گذارشان - عربستان سعودي - ببندند.
"آناند گيريدهاداس" (2)، نويسنده ي هندي الاصل آمريکايي با اشاره به سرمايه گذاري گسترده ي رژيم آل سعود در آمريکا گفت:« حکام آل سعود شايد ديگر نتوانند با وعده ي سرمايه گذاري سکوت بخرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وي در مقاله اي که در پايگاه اينترنتي نيويورک تايمز منتشر شد نوشت: «جايي در گوشه و کنار آمريکا، فردي سوار تاکسي اوبر (3) مي شود تا به محل کارش در شرکت وي وُرک (4) برود. او سگش را براي پياده روي با فردي بيرون فرستاده که با استفاده از نرم افزار اَپ وگ (5) به خدمت گرفته است. آنها نهاري را صرف مي کنند که دوردَش (6) برايشان مي آورد و حين غذا خوردن هم با استفاده از نرم افزار اِسلک (7) با چند نفر همزمان به گفت وگوي آنلاين مبادرت مي ورزند. و براي همه ي اينها، بايد از ولي نعمت غيرعادي خود يعني پادشاهي عربستان سعودي قدرداني کنند.
مدت ها پيش از ناپديد شدن روزنامه نگار مخالف سعودي جمال خاشقجي، پادشاهي آل سعود دنبال نفوذ در غرب بود – شايد با اين هدف که فراموش کنيم چه خبر است. حکومتي قرون وسطايي که هنوز هم با شمشير گردن مي زند، با رواج فروشگاه هاي بزرگ زنجيره اي (از جمله فروشگاهي که داخل آن ورزش اسکي ارائه مي کنند)، عربستان سعودي همان داعشي است که خودش به وجود آورد. جالب توجه است که اين کشور توانسته به لطف اشتهاي سيري ناپذير ما براي نفت، از منفور شدن در آمريکا بگريزد؛ روابطي که رياض با دقت بسيار با واشنگتن پايه گذاري کرده، خريدهاي بزرگ تسليحاتي و منافع مشترک دو کشور درجنگ ضد تروريسم هم به اين روند کمک کرده است. اما به تازگي سعودي ها دارند حلقه ي توانمندسازان خود را در آمريکا گسترش مي دهند و ميلياردها دلار در شرکت هاي فناوري سيليکون ولي سرمايه گذاري مي کنند.
در حالي که نسل پيشين سران سعودي همچون شاهزاده "الوليد بن طلال" ميلياردها دلار در شرکت هاي معتبر در آمريکا سرمايه گذاري کردند؛ "محمد بن سلمان" وليعهد جديد پادشاهي آل سعود، سرمايه گذاري کشورش را در آمريکا از وال استريت به سيليکون ولي تغيير مسير داده است.
صندوق سرمايه گذاري عمومي عربستان سعودي به يکي از بزرگترين دسته چک هاي سيليکون ولي تبديل شده که عمدتا با صندوقي 100 ميليارد دلاري کار مي کند که سافت بانک (شرکتي ژاپني) تامين مالي آن را برعهده داشته است. سافت بانک راه خود را ماجراجويانه از مسير صنعت فناوري پيدا کرده و اغلب سهام هاي چند ميليارد دلاري در شرکت هاي آتيه دار خريداري مي کرد. صندوق سرمايه گذاري عمومي آل سعود 45 ميليارد دلار در نخستين ويژن فاند (8) سافت بانک سرمايه گذاري کرد و بلومبرگ به تازگي گزارش داد صندوق سعودي 45 ميليارد دلار ديگر در دومين ويژن فاند سافت بانک سرمايه گذاري مي کند.
سافت بانک با کمک پول سعودي ها هم اکنون بزرگترين سهام دار اوبر است. اين بانک همچنين پول عمده اي در فهرستي طولاني از استارت آپ ها سرمايه گذاري کرده که عبارتند از وَگ ، دوردَش ، وي وُرک ، پلنتي (9)، کروز (10)، کاترا (11)، نويديا (12) و اسلک (13).
همچنان که باک خودروها در دنيا پر از بنزين مي شود و پديده تغييرات آب وهوايي شدت مي گيرد، عربستان سعودي سود هنگفتي به جيب مي زند – و بخشي از اين پول در حساب هاي بانکي شرکت هاي رو به رشدي ذخيره مي شود که دوست دارند درباره تبديل کردن دنيا به مکاني بهتر سخن پراکني و وراجي کنند.
محمد بن سلمان خيلي با دقت تصويري عمومي در نقش يک اصلاح طلب از خود تراشيده و از سران گذشته ي رژيم آل سعود فاصله گرفته است. در ديداري که به تازگي از سيليکون ولي داشت گفته شد اين حاکم آل سعود در نظر دارد درباره همکاري بالقوه بين شرکت هاي فناوري آمريکايي و عربستان بحث و تبادل نظر کند. او در ديدار با مديران و سرمايه گذاران فني در آمريکا از پوشيدن لباس سفيد رنگ و سنتي اعراب خودداري کرد.
به نظر مي رسد ديدار وليعهد از سيليکون ولي براي همه ي کساني که حضور داشتند سودآور بود. سيليکون ولي ورود يکي از بزرگترين سرمايه گذاران خود را جشن گرفت، وليعهد تصوير عمومي خود را به عنوان سرمايه گذار ترقي خواه استارت آپ ترميم کرد و مديران اجرايي که با او ملاقات داشتند همه شان به هيات مشاوره ي نئوم (14)، پروژه ي کلان شهر 500 ميليارد دلاري او پيوستند. ارنست مونيز (15)، وزير پيشين انرژي آمريکا ابتداي همين هفته مشارکت خود را در نئوم تعليق کرد و گفت:«درباره ي ناپديد شدن و ترور احتمالي جمال خاشقجي در کنسولگري عربستان در استانبول نگران است.»
ارتباط بين عربستان سعودي و سيليکون ولي در ماه جاري ميلادي محکم تر خواهد شد چرا که قرار است ابتکار عمل سرمايه گذاري آتيه در رياض – که به داووس در بيابان مشهور شده، برگزار شود. صدها تن از سرمايه گذاران، مديران اجرايي، مقام هاي دولتي از جمله استيو منوچين (16)، وزير خزانه داري آمريکا در اين رويداد حضور دارند. اما چندين تن از سخنرانان نشست از جمله "دارا خسروشاهي"، مديرعامل اوبر انصراف داده و گفته اند: «از گزارش هايي که تا امروز درباره ي جمال خاشقجي منتشر شده به شدت آزرده خاطر شده اند.»
نفوذ پادشاهي آل سعود در دولت آمريکا از مدت هاي طولاني پيش از اين، سکوت قابل توجهي را براي سران آل سعود خريداري کرده است. مشهورترين مورد اين سکوت را مي توان در 28 صفحه ي مشهور جستجو کرد. بخش طبقه بندي شده ي بازرسي کنگره از حملات تروريستي 11 سپتامبر سال 2001 در خاک آمريکا؛ حملاتي که ارتباط رژيم آل سعود را با هواپيماربايان افشا کرد و از پشتيباني رسمي سعودي ها از اين حملات تروريستي حکايت داشت. خانواده هاي قربانيان حملات تروريستي 11 سپتامبر مدت هاي طولاني تلاش کردند صفحات ياد شده را از طبقه بندي سري خارج کنند. اما ورود آل سعود به سيليکون ولي – و به شرکت هايي که ميليون ها نفر از فناوري آنها استفاده مي کنند – نمايانگر جبهه ي تازه و خطرناکي است که از اعمال نفوذ سعودي ها حکايت دارد و ما را با اقدام هاي رژيم همدست مي سازد.
حقايق ناپديد شدن روزنامه نگار خاشقجي همچنان به شکل رمز و راز باقي مانده است. اما اگر به گفته ي مقام هاي ترکيه، او را به درخواست و به نيابت از پادشاهي آل سعود به قتل رسانده باشند خيلي هم عجيب و غريب نخواهد بود. برخلاف تلاش هايي که در جهت جلادادن تصويرعمومي رژيم آل سعود اتفاق مي افتد مانند سفر وليعهد به سيليکون ولي؛ عربستان سعودي همچنان نمونه ي کامل نقض حقوق بشر است. رژيم آل سعود از مجازات هاي غيرقانوني هر کجا بتواند بهره مي گيرد؛ در چهار ماه نخست سال 2018، دست کم 48 نفر را با شمشير گردن زده است. در ماه اوت گزارش شده بود قضات سعودي در پي گرفتن مجوز بي سابقه اي بودند تا يک فعال زن را براي جرائم غيرخشونت آميز از جمله اعتراض به رژيم گردن بزنند.
در قوانين عربستان سعودي زنان شهروندان درجه دوم به شمار مي آيند و همين به تازگي مجوز رانندگي دريافت کرده اند – علت اعطاي اين مجوز به زنان هم اين بوده که حکام سعودي اطمينان داشتند عمر اين آزادي کوتاه خواهد بود زيرا رژيم سعودي در سيليکون ولي سرمايه گذاري هنگفتي کرده و سيليکون ولي هم دارد فناوري خودروهاي بدون راننده را آزمايش و ارائه ي عمومي مي کند. رژيم آل سعود به جنگ داخلي در يمن دامن زده و در بمباران هاي پياپي در اين کشور دست کم 16 هزار نفر را کشته است. در گزارش شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته شده بود عربستان سعودي به علت مداخله در جنگ داخلي يمن، جنايتکار جنگي و گناهکار شناخته خواهد شد. البته به لطف نياز دنيا به نفت، نقش رژيم آل سعود در تامين مالي تروريسم در دنيا ناديده گرفته شده و از مصونيتي خيره کننده برخوردار بوده است.
همچنانکه عربستان سعودي نقش خود را به عنوان يکي از سرمايه گذاران برجسته درسيليکون ولي تثبيت مي کند اين خطر بيشتر مي شود که سرمايه گذاري برايش سکوت خريداري کند. شرکت هايي که با افتخار از آزادي و شفاف بودن خودشان ياد مي کنند ممکن است در سخن گفتن از بدي هاي يکي از بزرگترين سرمايه گذاران خود ناتوان باشند.»
مترجم: مرتضي لطفي
نويسنده: Anand Giridharadas
کليدواژه دونالد ترامپ عربستان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۳۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • نیویورک تایمز: ارتش اسرائیل به عمد امدادگران را هدف قرار می‌دهد
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد