Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@20:04:34 GMT

افزایش تنش ها در مجلس الجزایر

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۴۵۵۲

به گزارش ایرنا، الجزایر دارای دو مجلس (مجلس مردمی ملی و مجلس الامه ) است، بوحجه 80 ساله از بهار سال گذشته ریاست مجلس مردمی را بر عهده دارد. وی دارای مدرک کاشناسی حقوق و برخاسته از حزب «جبهه آزادیبخش ملی» بزرگترین حزب سیاسی در الجزایر (حزب حاکم ) است.
حدود دو هفته پیش شماری از نمایندگان مجلس مردمی ملی الجزایر، بوحجه را به تک روی در کارها متهم کرده و با امضای طوماری که گفته می شود بیش از 320 نماینده از مجموع 462 نماینده این کشور آن را امضا کرده، خواستار استعفای او شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آن زمان با توجه به شمار امضاها، تصور نمی رفت بوحجه مدت زیادی در منصب خود باقی بماند، زیرا او در صورت باقی ماندن در منصبش باید با کسانی کارمی کرد که او را نمی خواستند و در نتیجه استعفای بوحجه بسیار محتمل بود و حتی برخی رسانه ها ی الجزایری در اقدامی شتایزده، خبر استعفای رییس مجلس مردمی ملی را هم منتشر کردند، اما اکنون شرایط به گونه ای شده که شاید تنها دخالت ریاست جمهوری می تواند به این بحران پایان دهد.
بوحجه چند روز پیش در مصاحبه با تارنمای الجزایری «تی اس ای » گفت، توطئه ای بزرگ بر ضد او در حال اجرا است . وی دوشنبه شب گذشته نیز در صفحه فیس بوک خود نوشت: به کسانی که قصد ترساندن مرا دارند می گویم یک مجاهد نمی ترسد و زیر بار فشارها (برای استعفا ) نمی رود، من مردی پاکدست هستم.
بوحجه با این سخنان، تکلیف مخالفان خود را مشخص کرد و تاکید کرد که قصد استعفا دادن ندارد و این در حالی بود که چند روز پیش خبرهایی مبنی تصمیم او بر استعفا منتشر شده بود.
با اینکه فراکسیون ها و احزاب بزرگ الجزایر شرکت در جلسات مجلس را به حالت تعلیق درآورده اند و مجلس عملا تعطیل شده و حتی هفته گذشته برنامه های دیدار سفیران و مقام های خارجی با مسئولان مجلس الجزایر لغو شد، اما بوحجه دوشنبه گذشته جلسه ای با مدیران اداری مجلس برگزار کرد و با این اقدام بار دیگرتاکید کرد که دست کم اکنون قصد استعفا ندارد.
بوحجه که سومین شخصیت عالی رتبه الجزایری پس از رئیس جمهوری و رئیس مجلس الامه محسوب می شود، دبیرکل حزب جبهه آزادیبخش ملی (جمال ولد عباس) و دبیر کل «مجمع ملی دمکراتیک» (احمد اویحیی نخست وزیر کنونی ) را که در مجموع 261 کرسی از مجموع 462 کرسی مجلس را در اختیار دارند، به تلاش برای برکناری خود متهم کرد و گفت، آن ها هیچ دلیل منطقی برای این کار ندارند .
بر اساس قوانین الجزایر، نمایندگان نمی توانند رای اعتماد خود را از رئیس مجلس پس بگیرند و یا او را وادار به استعفا کنند. در صورتی رئیس مجلس جدید تعیین می شود که یا رئیس قبلی درگذشته باشد و یا خود استعفا داده باشد در نتیجه تنها راه برکناری رئیس مجلس، واردار کردن او به استعفا یا دستور رئیس جمهوری برای کناره گیری است.
بوحجه با اینکه در مصاحبه های اخیرش به نوعی ابراز دلخوری ازحزب حاکم کرده ، اما اعلام کرد که دستوری از سوی نهاد ریاست جمهوری در این خصوص دریافت نکرده و در نتیجه همچنان به کار خود ادامه می دهد.
با توجه به شرایط موجود، برخی از نمایندگان و احزاب با علم بر اینکه فعلا با روش های قانونی امکان کنار گذاشتن رئیس مجلس کنونی وجود ندارد، خواستار انحلال پارلمان شده اند و این در حالی است که بعید به نظر می رسد احزاب بزرگ راضی به این کار شوند .
«محمد بن حمو» رئیس «حزب الکرامه» چند روز پیش در بیانیه ای از «عبدالعزیز بوتفلیقه » رئیس جمهوری این کشور خواست، پارلمان را منحل کند و دستور برگزاری انتخابات جدید صادر نماید .
«عماره بن یونس» رئیس حزب «الحرکه الشعبیه الجزائریه» نیز گفت، با توجه به شرایط کنونی مجلس و به حالت تعلیق درآمدن فعالیت های آن و همچنین مخالفت نمایندگان مجلس با کارکردن با بوحجه، تنها راه حل باقیمانده انحلال مجلس است.
از سوی دیگر تعدادی از مهم ترین فراکسیون ها در مجلس الجزایر نیز اعلام کردند که تا زمان استعفای بوحجه از فعالیت خودداری می کنند.
در حالی که هنوز خبری از استعفا یا برکناری رئیس مجلس الجزایر نیست، برخی رسانه های این کشور و همچنین رسانه های منطقه ای به گمانه زنی در خصوص جانشین احتمالی بوحجه پرداخته اند.
تارنمای «البلاد» نوشت، «الحاج العایب» نماینده استان «باتنه» بیشترین شانس را دارد و این در حالی است که رسانه های دیگر «احمد فروخی » وزیر اسبق کشاورزی، «علی الهامل » نماینده استان «ادرار» یا «محمد جلاب» وزیر پیشین دارایی الجزایر را جایگزین احتمالی بوحجه می دانند .
روزنامه فرامنطقه ای «الحیات » نیز نوشته است که «احمد اویحیی» نخست وزیر و دبیر کل حزب مجمع ملی دمکراتیک در پی آن است «صدیق شهاب» دست راست و فرد مورد اعتمادش، عهده دار این منصب شود.
با توجه به شرایط موجود، این روزها توپ در زمین ریاست جمهوری الجزایر می باشد و «عبدالعزیر بوتفلیقه» است که می تواند مجلس را از بن بست خارج کند . اکنون دشوار می توان تصور کرد مجلس کنونی به کار با بوحجه ادامه دهد و شاید توصیه رییس جمهوری الجزایر به بوحجه برای استعفا بتواند مانع انحلال مجلس شود، زیرا بوحجه احترام خاصی برای بوتفلیقه قائل است و از جمله کسانی است که خواستار نامزدی وی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد

به گزارش قدس آنلاین، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوزهای ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهدهای انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهدهای مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • عیادت سرکنسول ایران در فرانکفورت از رئیس اسبق فدراسیون کشتی
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • چهارده تغییر مدیریتی استقلال در یک دهه
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها