Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@13:13:17 GMT

غوغای هزار رنگ فقر فرهنگی در مناطق حاشیه‌ای

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۵۴۸۷

غوغای هزار رنگ فقر فرهنگی در مناطق حاشیه‌ای

به گزارش ایکنا از کرمانشاه، حاشیه‌نشینی از جمله چالش‌هایی است که به عنوان معضلی جدی مطرح است و این خود عامل بسیاری از ناهنجاری‌های متعدد به شمار می‌آید که با گذر از این مناطق به سادگی قابل لمس است و امروز به دغدغه مدیران تبدیل شده چراکه با توسعه زیرساخت‌ها و اجرای برنامه‌ها و طرح‌های مناسب برای مناطق حاشیه‌ای شهر باید از محرومیت‌های این مناطق کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این گزارش سعی شده تا از هزاران مشکل مناطق حاشیه‌ای به فقر فرهنگی این مناطق پرداخته شود و دیدن غوغای هزار رنگ این فقر در مناطق حاشیه‌ای خود حکایتی است که بی‌شک بستر بهار امنیتی جامعه را به خزان مبدل می‌کند که این مهم نیاز به رسیدگی از جانب متولیان امر دارد و بیش از این به حال خود رها شدن در این باب جایز نیست چراکه حاشیه‌نیشنی مسئله‌ای است که می‌تواند زمینه‌ساز آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی باشد که باید برای پیشگیری از آن راه‌کارهای مختلفی از جمله توانمندسازی شهروندان این مناطق از جهات مختلف اقدام شود و این مهم نیازمند فرهنگ‌سازی و ارتقاء فرهنگ در این نقاط است.
مهدی عبدالمالکی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، گفت: با توجه به تراکنش آسیب‌های اجتماعی در نقاط مختلف به ویژه حاشیه شهرها ضرورت توجه و ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی در نقاط حاشیه‌ای مهم است.
وی با بیان اینکه در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری لزوم توجه به این ضرورت را احساس کردیم، افزود: در این خصوص در حوزه زیرساخت و برنامه‌ای متمرکز شدیم و در این زمینه به برنامه‌های تقویت‌کننده نکات مثبت در نقاط حاشیه‌ای پرداختیم.
افتتاح 5 سرای محله در نقاط حاشیه‌ای کرمانشاه
عبدالمالکی به ضرورت توجه به تقویت فرهنگ نقاط حاشیه‌ای و افتتاح 5 سرای محله در 5 نقطه و شهرک حاشیه‌ای کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در 5 نقطه و شهرک حاشیه‌ای «شهرک حکمت‌آباد»، «محله ملاحسینی»، «محله آقاجان»، «شهرک صادقیه» و «شهرک دولت‌آباد» 5 سرای محله افتتاح خواهد شد که اولین افتتاح به زودی در شهرک دولت‌آباد انجام می‌شود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه اظهار کرد: تأکید ما در سرای محلات در نقاط حاشیه‌ای بر 2 موضوع است که از جمله آن‌ها ارائه آموزش‌های کاربردی برای اقشار مختلف از کودک، نوجوان، بانوان و سالمندان در اقشار مختلف خواهد بود که اینک در حال برنامه‌ریزی در این خصوص هستیم.
عبدالمالکی تصریح کرد: با آموزش‌های مهارتی در جنبه‌های مختلف از جمله زندگی، اجتماعی و مهارت‌های رفتاری به شهروندان این مناطق کمک می‌کنیم همچنین ارتقاء فرهنگ شهروندی در این مناطق از جمله اهداف مهم این برنامه‌ است.
وی افزود: اولویت دوم ما در سرای محلات توانمندسازی، کارآفرینی، اشتغال و توانایی بانوان ساکن در این محلات در زمینه مشاغل خانگی و کمک به ارائه برنامه‌هایی است که در این محلات اجرایی می‌شود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: برنامه و پیش‌بینی‌هایی داریم که شروع شده و از جمله آن‌ها برگزاری کمپ‌های سلامت، ایستگاه‌های سلامت و ارائه خدمات مختلف جسمی، روحی و روانی است که با همکاری معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود و حرکت متفاوتی است که شروع شده.
عبدالمالکی اظهار کرد: در 2 شهرک حاشیه‌ای مسکن مهر سجادیه و شهرک صادقیه و پارک معلم اقدامات یاد شده انجام شده و بنا بر توسعه آن داریم.


فراموشی فرهنگی نقاط حاشیه‌ای
وی گفت: نقاط حاشیه‌ای فراموش شده نیستند اما نوساناتی از جانب دستگاه‌های متولی فرهنگی در این نقاط وجود دارد که باید برای حل مشکلات این مناطق بتوانند برنامه‌هایی در این نقاط برگزار کنند که دارای اولویت است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه افزود: به صورت جدی در این مقوله برنامه‌ریزی شده و کار می‌شود و در این زمینه امیدوار به نقش‌آفرینی تمامی متولیان امر هستیم.
حجت محمودی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد کرمانشاه نیز در این خصوص گفت: با توجه به زیرساخت‌ها و اجراء برنامه‌ها و طرح‌های مناسب برای مناطق حاشیه‌ای شهر باید از محرومیت‌های آن کاسته شود.
وی افزود: همچنین با اجراء برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی توسط دستگاه‌های خدمت‌رسان و فرهنگی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی موجود در این مناطق شهر باید اقدام شود و در این رابطه بررسی و کنکاش‌های کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.
محمودی با اشاره به لزوم افتتاح مراکز و پایگاه‌های فرهنگی در نقاط کم برخوردار و حاشیه شهر، اظهار کرد: ضعف فرهنگی یکی از هزاران معضل حاشیه‌نشینی است، افتتاح مراکز فرهنگی در نقاط حاشیه‌ای برای گروه‌های کم برخوردار با بالا بردن آگاهی و توانایی گروه‌های هدف موجب جلوگیری از آسیب‌ها و بالابردن سلامت روان برای حاشیه‌نشین‌های شهر خواهد شد.
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد کرمانشاه گفت: افتتاح سرای محلات در مسیرهای کم برخوردار می‌تواند بر رونق محلات از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، سلامت و اقتصادی بیافزاید و مکانی مناسب برای هم‌اندیشی باشد.


غفلت در حوزه سرانه فرهنگی ـ اجتماعی نقاط حاشیه‌ای
وی تصریح کرد: همچنین سرای محلات به گسترش و نهادینه شدن مشارکت آگاهانه و اثربخش مردمی و مشارکت در کنترل و کمک به گروه‌های آسیب‌پذیر محله و مشارکت در مدیریت محلات با حوزه‌های سلامت و پژوهش کمک می‌کند.
محمودی تصریح کرد: در واقع حضور سرای محلات در مناطق کم‌برخوردار نویدبخش توزیع امکانات شهری از نقطه‌ای به نقطه دیگر است.
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد کرمانشاه اظهار کرد: خدمات فرهنگی باید عادلانه در سطح مناطق مختلف توزیع شود و در این رابطه توسعه فرهنگی مناطق کم برخوردار ظرفیت توسعه‌ای را بدنبال دارد.
وی افزود: سرای محلات نگاهی تمام شمول به رویکردهای همسایگی و محلی دارد و با تشکیل تیم‌های اجتماع محور کارگروه‌های تخصصی موضوعات و مسائل مورد نیاز در محله را پیگیری می‌کند و این امر خود ضرورت توسعه فعالیت‌های مردم محور را دنبال خواهد کرد.
محمودی گفت: تاکنون در حوزه توسعه سرانه فرهنگی و اجتماعی غفلت شده و ضرورت دارد تا با راه‌اندازی سرای محلات و مراکز فرهنگی در هر محله به‌ویژه در نقاط حاشیه‌سازی اقدام شود.
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد کرمانشاه تصریح کرد: یکی از کارکردهای سرای محلات تسریع در فرایند ارتباط بین اهالی محل و مجموعه مدیریت شهری و تشویق افراد مؤثر و سرمایه‌های اجتماعی محلات برای ایفای نقش در سرای شهری به‌ویژه بهبود سبک زندگی، ترویج فرهنگ شهروندی، ترویج گفتمان مدیریت شهری و اعتمادسازی شهروندان و در نتیجه بهبود عملکرد سرای محله در وضعیت موجود است.
ضرورت توسعه متوازن خدمات فرهنگی و اجتماعی در نقاط حاشیه‌ای
وی گفت: مناطق حاشیه‌نشین شهری جزء شهر هستند و باید مورد توجه دستگاه‌های اجرایی در توزیع امکانات فرهنگی قرار گیرند.
محمودی اظهار کرد: البته نگاه دستگاه‌های اجرایی به این نوع مناطق با بی‌توجهی همراه بوده و از اینکه پیشرفتی تاکنون در این خصوص صورت نگرفته موجب نگرانی است.
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد کرمانشاه افزود: توجه به آموزش و فرهنگ‌سازی در مناطق کم برخوردار یک امر ضروری است و تلاش برای ارتقاء شاخص‌های فرهنگی امریست مؤثر و این از جمله مطالبات مردم در رابطه با تأمین امکانات فرهنگی در مناطق حاشیه است و بعضاً این مناطق جزء بافت پرتراکم شهری هستند که با مسائل و مشکلات اجتماعی مواجه‌اند و در این رابطه باید از توان و ظرفیت سازمان‌های مرتبط برای انجام اقدامات فرهنگی در مناطق حاشیه‌نشین و کم برخوردار به طور مؤثر بهره برد.
یادآور می‌شود، حاشیه‌نشینی به عنوان چالش اجتماعی گریبانگیر بسیاری از شهرهاست و سال‌هاست که این تراژدی غم‌انگیز در حال گسترش است در این بین تأثیر غیرقابل انکار شهرداری‌ها برای توزیع عادلانه امکانات به ویژه در بحث امکانات فرهنگی در مناطق شهری مؤثر و مور تأکید است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا کرمانشاه اجتماعی حاشیه نشینی عبدالمالکی سرای محله افتتاح فراموشی فرهنگی محمودی خدمات اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد از نقاط آبگیر شهر قم شناسایی و رفع معضل شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی سبحانی ظهر چهارشنبه در نشست خبری روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم که به مناسبت روز شورا برگزار شد گفت: در سال اول آغاز فعالیت دوره ششم شورای اسلامی شهر قم، سیاستگذاری ها و اولویت بندی ها تدوین شد و برنامه ها بر همین اساس شکل گرفت و ادامه یافت.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم گفت: در بخش آتش نشانی با توجه به اینکه این حوزه با جان شهروندان در ارتباط است، پیگیری های خوبی صورت گرفت و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مناسبی برای بخش آتش نشانی فراهم شد.

وی عنوان کرد: کاشت درختان مثمر در سطح شهر و بوستان های قم در این دوره دنبال شد و کیفی سازی و ابنیه سازی فضای سبز در دستور کار بود و تلاش شد تا زیرساخت های بوستان ها تقویت شود.

سبحانی گفت: حفظ و حراست از باغ ها در شهر قم موضوع مهمب است که در این راستا برای همه باغات شهر شناسنامه تدوین خواهد شد.

وی عنوان کرد: در راستای حفظ هویت فرهنگی بوستان ها در ۵ بوستان سطح شهر قم، شهدای گمنام تدفین شدند که این اقدام امر موثری در جهت بهبود شرایط فرهنگی بوستان ها بوده است.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم عنوان کرد: ۲۵ نقطه از شهر قم که دچار آبگرفتگی در مواقع بارانی می شدند، شناسایی شده که ۸۰ درصد مشکل این مناطق رفع شد.

وی همچنین بیان کرد: در راستای شکست قیمت ها و کمک به معیشت مردم سیاستگذاری خوبی در سازمان میادین قم صورت گرفته که امید است کمک خوبی به بازار داشته باشد.

کد خبر 6088009

دیگر خبرها

  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان در ساعات بعدازظهر و شب
  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات خوزستان
  • هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود
  • شنبه و یکشنبه در این مناطق کشور باران می بارد | سامانه بارشی جدید از روز سه‌شنبه وارد می شود
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • سعدآباد پر حاشیه
  • ۸۰ درصد از نقاط آبگیر شهر قم شناسایی و رفع معضل شد