Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@08:09:01 GMT

افزایش ۹ درصدی عمل «سزارین» در جهان طی ۱۵ سال

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۵۵۸۵

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نتایج مطالعه مجله پزشکی «لانست» انگلیس نشان داد آمار سزارین در جهان در یک بازه زمانی پانزده ساله تقریباً ۲برابر شده و به ۲۱ درصد رسیده است. بر اساس این گزارش ایران در فهرست پانزده کشوری قرار دارد که این رقم حتی از ۴۰ درصد نیز فراتر رفته است؛ میزان سزارین در ایران بیش از ۴۰ است
پزشکان متخصص زنان و زایمان درباره «شیوع سزارین» در جهان هشدار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این مطالعه که نتایج آن جمعه منتشر شد، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵، انجام عمل سزارین از ۱۲ درصد به ۲۱ درصد در سراسر جهان افزایش یافته تا آنجا که در پانزده کشور این رقم از ۴۰ درصد هم فراتر رفته است؛ این امر موجب شد پزشکان متخصص زنان موضوع «شیوع سزارین» را مطرح کنند و در این باره هشدار دهند.

در این مطالعه که بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت و یونیسف صورت گرفته، نسبت سزارین‌هایی که بنا بر دلایل پزشکی ضرورت دارد، ۱۰ تا ۱۵ درصد برآورد شده است؛ اما آمار ۶۰ درصد از ۱۶۹ کشوری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند، فراتر از این رقم است و این در حالی است که تنها در یک چهارم از این کشور‌ها آمار سزارینی که به دلایل پزشکی صورت می‌گیرد، پایین‌تر از رقم اعلام شده است؛ این موضوع زندگی مادر و فرزند را به خطر می‌اندازد.

پانزده کشور از جمله جمهوری دومینیکن، برزیل، مصر، ترکیه، ونزوئلا، شیلی، کلمبیا و ایران، کشور‌هایی هستند که در آن شمار زایمان‌هایی که به روش سزارین انجام می‌شود، بیش از ۴۰ درصد است.

افزایش عمل سزارین مشکل آفرین است

مارلین تمرمن Marleen Temmerman، پزشک هماهنگ کننده این مطالعه از دانشگاه «آغاخان» کنیا و دانشگاه «گنت» بلژیک بیان کرد: افزایش شدید سزارین- که بیشتر این زایمان‌ها در محیط‌های مرفه و بدون دلایل پزشکی انجام می‌شود- به سبب خطراتی که برای مادر و فرزند دارد، مشکل آفرین است.

وی افزود: در مواردی که هنگام زایمان طبیعی مشکلاتی پیش می‌آید که برای مادر و فرزند خطرآفرین است، انجام عمل سزارین جان مادر و فرزندش را نجات می‌دهد و باید در مناطق فقیرنشین دسترسی مادران به این عمل جراحی را فراهم کنیم؛ اما نباید در این مورد افراط کنیم.

در این خصوص اختلاف شایانی میان کشور‌های جنوب صحرای آفریقا که آمار سزارین در آن در سال ۲۰۱۵، ۴/۱ درصد بوده و آمریکای لاتین و کارائیب که آمار سزارین در آن در همین سال به ۴۴/۳ درصد رسیده است، وجود دارد.

در این مطالعه که مجله معتبر و مهم پزشکی «لانست» بر اساس داده‌های جمع آوری شده از سازمان جهانی بهداشت و یونیسف انجام داده است، دادن توضیح برای این افزایش سرسام آور عمل سزارین در برخی از کشور‌ها امکان پذیر نیست.

با این حال عمل سزارین با سطح درآمد و تحصیلات زنان مرتبط است: به عنوان نمونه در برزیل، ۵۴/۴ زایمان‌ها به روش سزارین به زنانی با تحصیلات بالا و ۱۹/۴ درصد به زنانی با تحصیلات پایین مربوط می‌شود؛نرخ سزارین در فرانسه حدود ۲۰ درصد ثابت مانده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳

بهای اجاره خانه در کشور در فروردین، 1.7‌درصد به صورت ماهانه (در مقایسه با اسفند سال گذشته)، افزایش پیدا کرد.

این نرخ تورم ماهانه اجاره، در مقایسه با روند یکی دو سال گذشته همین نرخ، در «سطح بسیار پایین» قرار گرفته به این معنا که میانگین تورم ماهانه اجاره مسکن طی دو سال 1401 و 1402، نرخ 3‌درصد بوده است.

دنیای اقتصاد نوشت: پس در این صورت آیا «بازار اجاره به سمت بهبود، حرکت کرده است؟»

بررسی‌ها برای پاسخ این پرسش، «جواب منفی» ارائه می‌کند، چون که «در همه فروردین‌ها در سال‌های اخیر، همواره تورم ماهانه اجاره مسکن، یک سقوط نرخ را تجربه کرده است.»

در فروردین دو سال اخیر نیز رشد ماهانه شاخص اجاره مسکن در کشور، 2‌درصد بوده است که تقریبا نصف همین نرخ در ماه‌های دیگر سال بود. این افت نرخ تورم ماهانه اجاره در ماه اول هر سال در مقایسه با میانگین تورم ماهانه اجاره 11ماه بعد از آن، «ناشی از تعطیلی بازار معاملات مسکن به خصوص معاملات اجاره» است. در ماه اول سال، تقریبا هیچ مستاجری جابه‌جا نمی‌شود مگر تحت‌تاثیر موارد خاص که حجم آن پایین است.  

به این ترتیب، «تابلوی تورم ماهانه اجاره مسکن در فروردین 1403»، معیار مشخصی برای تحلیل وضعیت بازار اجاره‌نشینی و حال و روز مستاجرها نیست. از این رو، در این بررسی، لازم است «تورم نقطه‌ای اجاره مسکن» یا همان «میزان رشد اجاره‌بها در ماه اول سال‌جاری نسبت به ماه اول 1402»، دیده و تحلیل شود.

تورم نقطه‌ای اجاره مسکن در ماه گذشته نرخ 41.8‌درصد را ثبت کرد. اینکه سرعت رشد نقطه‌ای و سالانه اجاره‌بهای مسکن به شکل تاریخی در دو سه سال گذشته و حتی در شروع امسال، افزایش یافته است، ناشی از «سطح جهش‌یافته تورم عمومی» و «تورم مسکن» است که در همین صفحه، قبلا درباره آن گزارش‌های تحلیلی منتشر شده بود. در این مقطع اما علاوه بر اینکه، ضرورت دارد سیاستگذار نسبت به «ریشه‌های تب بالای تورم اجاره مسکن» توجه کند تا بتواند «مهم‌ترین هزینه زندگی ماهانه خانوارها را از حالت سنگین و نامتعارف» به سطح نرمال برگرداند، «دو پیام هشداری» نرخ جدید تورم اجاره هم باید دیده شود.

سطح 41.8 درصدی رشد اجاره‌بها در قراردادهای فروردین 1403 از دو منظر مورد بررسی است.

این نرخ نشان می‌دهد، «فرمول مدنظر نمایندگان مجلس برای تعیین رشد مجاز اجاره‌بها در سال» که تصویب کرده‌اند و برای تایید نهادی روانه شورای نگهبان است، با «وضع موجود این بازار» همخوانی ندارد. فرمول نمایندگان می‌گوید، موجرها هر سال مکلف شوند «اجاره‌بهای سال جدید را براساس 50 تا 100‌درصد تورم عمومی افزایش دهند و بیش از آن، ممنوع باشد». اما در حال حاضر، تورم اجاره از تورم عمومی جلو زده است به این صورت که در فروردین امسال، تورم نقطه‌ای اجاره مسکن 41.8‌درصد شد در حالی که نرخ تورم عمومی نقطه‌ای در سطح 30.9‌درصد قرار گرفت. به این ترتیب، در وضع موجود که «نرخ رشد اجاره‌بها، 1.35 برابر نرخ تورم عمومی است»، ملاک قراردادن تورم عمومی برای تعیین تورم اجاره، امکان ‌پذیرش آن را از سوی بازار با تردید روبه رو می‌کند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین