Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@23:11:36 GMT

فرهنگ پژوهش در کشور عمومیت پیدا نکرده است

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۶۵۵۷

فرهنگ پژوهش در کشور عمومیت پیدا نکرده است

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ محمدجواد فدائی در کارگاه آموزشی نظرسنجی الکترونیکی (تبلتی و تلفنی) ویژه مدیران پژوهش و مسئولان اجرای نظرسنجی مرکز استان های سازمان صدا و سیما افزود: صدا و سیما برای تاثیر بر مخاطبان و برای آنکه به عنوان یک دانشگاه در رشد و ارتقاء فرهنگ تاثیر بگذارد، باید برنامه مبتنی بر تحقیق، پژوهش و نظرسنجی را تهیه و پخش کند و باید با انجام پژوهش های کاربردی، برنامه های مناسب تهیه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بودجه در پژوهش را یک شاخص دانست و ادامه داد: از روی بودجه ای که به پژوهش اختصاص می یابد باید بدانیم که پژوهش در چه رتبه و اولویتی در جامعه قرار دارد.

وی از تعداد محقق به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به عنوان یک شاخص در پژوهش یاد کرد و ادامه داد: این میزان در کشورهای در حال توسعه 190 پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر و در کشورهای توسعه یافته 3 هزار و 700 پژوهشگر به ازای هر یک میلیون نفر است.

سرپرست استانداری کرمان گفت: قرار بود در برنامه توسعه چهارم و پنجم، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی سه تا چهار برابر افزایش یابد که انجام نشد و این میزان در حال حاضر نیم درصد است.

فدائی اظهارداشت: عدم تعریف جایگاه اجتماعی مناسب برای محققان موجب می شود که این افراد بیشتر به کارهای آموزشی پرداخته و کمتر در حوزه پژوهش کار کنند.

وی تصریح کرد: نهادینه نشدن کارهای پژوهشی در دستگاه های اجرایی یکی از مشکلات موجود است و باعث ایجاد ناهماهنگی در بین دستگاه ها می شود.

فدائی، موانع روانی را از مشکلات حوزه پژوهش برشمرد و اظهارداشت: به دلیل آنکه در کشور نتوانسته ایم جایگاه خوبی برای پژوهش و تحقیق ایجاد کنیم، شاهد مهاجرت نخبگان هستیم که موضوع بسیار بدی است.

وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته فضای بسیار خوبی را برای فعالیت پژوهشگران ایجاد کرده اند و این در حالی است که در کشور ما باید برای ایجاد این فضا تلاش مضاعفی صورت گیرد.

سرپرست استانداری کرمان با تاکید بر اینکه باید فضا را به شکلی ایجاد کنیم که نخبگان در کشور ماندگار شوند، تاکید کرد: فقر منابع و عدم آشنایی با زبان های خارجی متعدد یکی دیگر از مشکلات حوزه پژوهش در کشور به شمار می رود.

وی به دیگر مشکلات حوزه پژوهشی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: عدم آشنایی با روش های نوین پژوهش، وجود فضای ناامنی و عدم اعتماد بین پژوهشگران و عدم اطمینان پژوهشگران از توجه به نتیجه پژوهش آنها، نبود خلاقیت  و نوآوری در پژوهش، نبود مراکز خصوصی تحقیقاتی ونگاه صرف اقتصادی به پژوهش، از جمله این مشکلات به شمار می رود.

وی عنوان کرد: عدم اطلاع رسانی تبلیغاتی درباره پژوهش ها و عدم ارتباط سیستماتیک بین محققان از دیگر مشکلات حوزه پژوهش به شمار می رود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان صدا و سیما سرمایه گذاری شاخص کشورهای در حال توسعه مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۶۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • جهش کیفی و کمی تولید با مشارکت مردم تحقق می‌یابد
  • فراخوان «کسب دانش فنی تولید کلرومتان در مقیاس پایلوت»
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • زلفی گل: در فرهنگ ایرانی به علم توجه شده است
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه