Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:30:15 GMT

20 کارگاه صنایع دستی در کاشمر فعال است

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۴۰۵۶۶

20 کارگاه صنایع دستی در کاشمر فعال است

مشهد- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر گفت: هم اینک 20 کارگاه صنایع دستی در این شهرستان دایر و 120 هنرمند دارای پروانه بهره برداری انفرادی مشغول فعالیت هستند.

رضا یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین طی سالهای اخیر در چارچوب اجرای طرح مشاغل خانگی 500 نفر در کاشمر مجوز راه اندازی شغل خانگی در رشته های رودوزی سنتی، معرق چوب و گلیم بافی را دریافت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: امسال تاکنون شش میلیارد و 150 میلیون ریال از کل اعتبار 14 میلیارد و 200 میلیون ریالی حوزه مشاغل خانگی کاشمر در حوزه صنایع دستی جذب شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر گفت: دو میلیارد و 900 میلیون ریال نیز طی همین مدت از طریق 'سامانه کارا' و مشاغل خانگی برای رونق رشته های فرت بافی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، دوخت لباس محلی اقوام، معرق چوب، عروسک بافی ماسوله، تولیدات نمدی دست دوز و سفال و سرامیک اختصاص یافته است.
وی افزود: مهمترین کمبود در حوزه صنایع دستی کاشمر نبود بازارچه مناسب عرضه محصولات است و با وجود زائرپذیری این شهرستان موضوع ارائه صنایع دستی در بازار مغفول مانده است.
یوسفی ادامه داد: کاشمر جزو شهرهایی است که فعالیت صنایع دستی در آن مدون وهنرمندان شناسایی شده اند. در زمینه آموزش نیز از ابتدای امسال تاکنون سه دوره تخصصی بحث برندسازی و شبکه سازی صنایع دستی در کاشمر برگزار شده است.
وی در ادامه همچنین اظهار داشت: سه اقامتگاه بومگردی در کاشمر پروانه بهره برداری گرفته و موافقت اولیه برای چهار اقامتگاه دیگر صادر شده که تا پایان امسال بهره برداری می شوند. از این تعداد سه اقامتگاه بموگردی در بخش مرکزی و بقیه در روستاهای بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر قرار دارند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر به برنامه راه اندازی موزه مردمشناسی کاشمر طی امسال نیز اشاره و بیان کرد: مردمشناسی و خرده آئینها برمدار شهر می گردد لذا داده های کنونی برای راه اندازی این موزه کافی نیست و نیازمند همکاری مردم می باشد. با این وجود در خصوص محوطه موزه از سرفصل مرمت اعتبار لازم جذب شده و با تکمیل آن تا پایان سال راه اندازی می شود.
وی افزود: در حوزه مرمت بناهای تاریخی نیز از ابتدای امسال 870 میلیون ریال در دو اثر خانه دانش و آب انبار حاجی نظام کاشمر هزینه شده است.
یوسفی در ادامه مهمترین نقطه ضعف حوزه گردشگری کاشمر را زیرساختهای آن عنوان و بیان کرد: برخی فضاهای فرهنگی و بناهای تاریخی کاشمر زیرساختهای مناسبی دارند اما در سایر فضاها مشکل داریم بطوری که در زمینه هتل، سفره خانه سنتی و تاسیسات گردشگری نقصان وجود دارد.
کاشمر یکی از شهرهای زیارتی سیاحتی در جنوب غربی خراسان رضوی است که قدمتی دو هزار و 500 ساله دارد. مسجدجامع، مدرسه علمیه حاج سلطان، بند شاهی، یخدان فروتقه، آبگرم کریز، مسیر ییلاقی کوهسرخ، بقاع متبرک امامزادگان سیدحمزه، سیدمرتضی و سیدمحمد و آرامگاه شهید مدرس از جمله آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی و گردشگری کاشمر هستند. مرکز این شهرستان 195 هزار نفری در فاصله 228 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
7497/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي صنايع دستي تسهيلات گناباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: به دنبال ایجاد و تقویت بازارهای عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در پایتخت و نقاط مختلف ایران هستیم. - اخبار استانها -

مریم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌ هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند؛ بلکه باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ادامه داد: ما نیز در معاونت صنایع‌ دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌ دستی و معیشت عزت‌آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در استان سیستان‌ و بلوچستان به وجود آوریم.

جلالی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی افزود: ضرورت دارد محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود