Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز گفت: بنیاد مستضعفان نامه و شکایتی را به دستگاه قضایی استان تحویل داده است مبنی بر اینکه باغ سیب باید از فهرست آثار ملی خارج شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز درباره شکایت بنیاد مستضعفان برای خروج باغ سیب از فهرست آثار ملی به خبرنگار تیتریک گفت: باغ سیب ۳۶۰ هکتاری مهرشهر کرج یکی از آثار ارزشمند طبیعی البرز با درختان مثمر و قدمت بیش از ۵۰ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام فخرالدین صابری باغ سیب را یکی از سرمایه های ملی و طبیعی استان دانست و افزود: کرج در سال های دور باغ شهر بزرگی بود که باغ های متعدد از جمله جهانشهر، سیب و ... را در دل خود جای داد.

وی اظهار داشت: به مرور زمان باغ های جهانشهر قطعه قطعه شد، درختان از بین رفتند، مجموعه کمی از این باغ وسیع باقی ماند و مابقی به برج و آپارتمان تغییر کاربری دادند.

حجت الاسلام صابری با اشاره به اینکه باغ سیب در اختیار بنیاد مستضعفان است، تصریح کرد: از سال ۹۲-۹۳ زمزمه خشک کردن درختان و تغییر کاربری باغ وجود داشت، لذا مردم اعتراض کرده و مانع فعالیت لودرها و بولدزرها شدند.

وی به مخالفت حجت الاسلام حسینی همدانی درباره تغییر کاربری باغ سیب اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی البرز سال ۹۵ اقدام به تهیه پرونده ثبتی برای باغ سیب کرد و در نهایت باغ در فهرست آثار ملی - طبیعی ایران به ثبت رسید.

مدیر کل میراث فرهنگی البرز افزود: به ثبت رسیدن باغ باعث شد نگرانی های مردم از بین برود و از آرامش برخوردار شوند، همچنین از آثار به ثبت رسیدن ابنیه این است که هیچ کسی حق تغییر کاربری، تخریب و دگرسازی آن را ندارد و مشمول قوانین میراث فرهنگی می شود.

حجت الاسلام صابری با اشاره به اینکه باغ سیب با ثبت ملی شدن برای همیشه باغ می ماند، اظهار داشت: میراث فرهنگی با به ثبت رسیدن این باغ، حق تصرفی در آن نخواهد داشت و همچنان بهره برداری و مالکیت آن با بنیاد مستضعفان است.

وی تصریح کرد: ۴۰ روز قبل، بنیاد مستضعفان نامه و شکایتی را به دستگاه قضایی استان تحویل داده است مبنی بر اینکه باغ سیب باید از فهرست آثار ملی خارج شود، میراث فرهنگی نیز کارشناسانی را با همکاری دادستانی برای دفاع از ثبت باغ به کار گرفتیم.

حجت الاسلام صابری گفت: سوال من این است، با توجه به اینکه پس از ثبت باغ، ما حتی حق چیدن یک سیب و تسلط و تصرفی نداریم، بنیاد مستضعفان با چه انگیزه ای به دنبال خارج کردن باغ از فهرست آثار ملی است.

وی افزود: آیا هیچ انگیزه ای جز آزاد شدن باغ و تصرف مطلق از سوی بنیاد مستضعفان برای هر گونه تغییر کاربری به ذهن شهروندان خواهد آمد؟

حجت الاسلام صابری اظهار داشت: هر انسان با خرد و اندیشه ای خواهد فهمید بنیاد مستضعفان یک نقشه ای بر سر دارد که بر خلاف نظر شخص مقام معظم رهبری خواهد بود.

وی تصریح کرد: رهبری یکی از حافظان آثار تاریخی و طبیعی هستند و بیش از همه درباره این مسئله دغدغه خاطر دارند. رهبر معظم انقلاب یقینا مخالف با مسائل مذکور است و وظیفه خود می دانیم که از این باغ و موجودیت آن در قالب یک اثر ملی دفاع کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی البرز در خاتمه خاطر نشان داشت: پرونده شکایت بنیاد مستضعفان در دادگستری البرز تشکیل شده و تا کنون حکمی صادر نشده است.

 

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۱۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • نشست خبری مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز آغاز شد
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر